Išlo mi o napísanie pár riadkov o jave, ktorý sa nazýva ignorancia (sakra, prečo tu nemám slovník cudzích slov?). Ja viem, že som o ňom písala už minule, ale tento jav ma tak fascinuje, že o ňom musím písať znova.

Stretávam sa s ním každý deň. Nemýľme si teraz pojmy. Nepovažujem za ignoranciu, keď nepozdravím každého cudzieho človeka, ktorého stretnem na ulici. Známych a priateľov zdravím - alebo oni mňa a tým ma vrátia späť do tejto reality (väčšinu času trávim v tej svojej). Prehliadnuť niekoho - to sa tiež občas stáva (sakra, zase hlavne mne).

Ale dnes som tu chcela písať o ignorancii, s ktorou sa stretávam najčastejšie, lebo naživo s ňou problém nemám - vždy so mnou všetci normálne pokecajú, ak majú čas a ja s nimi rada tiež.

Za ignoranciu považujem úmyselné prehliadanie osôb, o ktorých vyhlasujte, že sú to vaši priatelia. Každý deň hľadím na zoznam "priateľov", ktorí sú online a viete čo? Žiaden z nich mi nenapíše. No dobre, dobre - napíšu, ale nikdy nie tí, od ktorých by som to chcela. Pretože sú to skvelí ľudia (naživo).

Dosť veľa času trávim za compom - prekladaním, písaním, čítaním článkov, správ, pozeraním videí a filmov. Moji kamoši (takmer všetci) žijú desiatky, ba až stovky, kilometrov odo mňa a tak považujem za normálne, ak spolu komunikujeme cez internet. Teda - komunikovali by sme, keby sa niekomu chcelo ne-ignorovať ma.

Ako som písala aj predtým - nebaví ma stále sa niekomu vtierať a pýtať sa "ako sa máš a ako v škole?", keď akosi sa nikto nemá k tomu, aby sa to opýtal prvý. Občas mám strašnú chuť zmazať a zablokovať všetkých takýchto internetových priateľov - lenže neviem, akoby sme sa potom dohodli na stretnutiach naživo, keďže ja mobilný telefón takmer vôbec nepoužívam a zriedka niekomu dám svoje číslo.

Takže v podstate som v slepej uličke - chudáčikovia moji kamaráti, nechcem o nich prísť, veď spolu zažívame skvelé chvíle na koncertoch a pri výletoch, túrach a iných akciách. No v jednom kuse ma vytáčajú svojou ignoranciou - tak čo s nimi?

Rada prijmem akékoľvek bláznivé rady.... lebo toto je môj prvý seriózny príspevok do birdzáckeho hajzla (spisovne asi záchoda)....

 Blog
Komentuj
 fotka
tomas  27. 4. 2011 02:25
a keď sme to omylom prečítali?
 fotka
samanthamm  27. 4. 2011 08:37
nevadí aspoň ktosi... inak, to je česť mať koment od samotného zakladateľa birdzu
Napíš svoj komentár