V jednej časti, jedného seriálu sa objavilo "rýchlo rande". Možno zo poznáte z amerických filmov. Pointa toho celého spočívala v tom, že prítomné dámy sedeli za stolmi a muži chodili od jedného stolu k druhému a na rozhovor s každou jednou mali 5 min.

To je samozrejme málo na to aby ste dotyčnú osobu spoznali. Preto ešte pred tým ako to celé začne musia všetci prítomný vypísať dotazník, v ktorom uvedú svoje hobby, záľuby a pod. A podľa toho dotazníka vám medzi prítomnými nájdu partnera.

Čím viac máte s niekym niečo podobné tým viac sa k sebe hodíte. Takže ak slečna chodí rada do kina na horory a vy tiež tak to je +, ak pije kávu bez mlieka a vy tak isto to je ďalšie +. To som uviedol ako príklad. Ak sa nájdu dvaja čo ten dotazník vyplnia presne rovnako na 100% tak je to "ideálny partner" pre toho druhého.

Ale povedzme si rovno. Chceli by ste aby váš partner sa zaujímal presne o to isté čo vy? Mal rovnaké záujmy, rovnaký spôsob relaxu, vkus na hudbu, filmy, prácu a pod? Nehovorím, že je zlé ak sú nejaké veci spoločné práve naopak je to len k dobru, ale zase všetky?

Predstavte si to. Možno by to bolo zo začiatku zaujímavé, ale časom by zmizlo to čaro.
A časom by ste si začali "vadiť" a zmenilo by sa to na stereotyp ktorý ja osobne neznášam.

Podľa môjho názoru rozdielne záujmy medzi chlapcom a dievčaťom hrajú vo vzťahu veľkú úlohu. Ak existuje kompromis a tolerancia záujmov toho druhého môže vniesť čaro do celého vzťahu. Jeden od druhého sa môžu všeličomu priučiť a ukázať nové veci, iný pohľad na svet a podobne.

Vezmite si len takú rozprávku Pocahontas. Viem detské, ale je tam pekný príklad toho ako môžu rozdieli domôcť k láske. Aj napriek tomu, že obaja boli úplne rozdielny našli si cestu k sebe.

 Blog
Komentuj
 fotka
antifunebracka  29. 8. 2011 18:30
hej, mas pravdu. tiez som sa spociatku snazil, aby sme sa s priatelkou co najviac podobali, lenze, ako sama povedala, je to blbost. treba si cenit prave tu odlisnost
Napíš svoj komentár