"Prečo si komplikovat život...
Niekto ti chýba? - zavolaj mu
Chceš s niekým vypadnút? - pozvi ho
Chceš aby ti rozumeli? - vysvetli to
Máš otázky? - pýtaj sa
Niečo sa ti nepáči? - povedz to
Niečo máš rád? - teš sa z toho
Chceš niečo? - požiadaj o to
Lubiš niekoho? - vyjadri sa"


Iste "why not?" Toto a niekoľko ďalších podobných vídavam na sociálnych sieťach bežne deň čo deň. A viete čo? Je na tom troška pravdy. A viete čo ešte? Nikto to nedodžuje. Nikto to nerobí. Buď to alebo ja nie som taký obľúbený ako som si myslel.

Pozri sa na seba, spravili ste niečo niekedy z toho čo tam hore odporúčajú? Skoro všetci si hádžu podobné veci do profilu, na nástenky, statusov, niektorý si to dokonca vypisujú na násteky ktoré majú nad stolom aby to mali stále na očiach. Ale čo z toho keď o 2min. po prečítaní si ani nespomenú na to prečo to tam majú.
Úprimne sám som si to prečítal a povedal si: "niečo na tom bude". A teraz sa sám seba pýtam: "vidíš to každý deň, každý deň o tom rozmýšľaš tak prečo si niekedy z toho niečo neskúsil". Odpoveď: "LEBO ŽIVOT JE KOMPLIKOVANÝ". A nevravte že nie, to mi nikto nevytĺčie z mojej hlavy.

"Niekto ti chýba? - zavolaj mu" - toto môže byť uskutočniteľné, ale (vždy je nejaké ale)... prečo by som to robil keď dotyčnej osobe nestojím ani za to aby mi nechala správu alebo aspoň poslala sms.

"Chceš s niekým vypadnút? - pozvi ho" - má to zmysel, to sa bežne deje ... a teraz to príde... ALE ... vždy nám niečo do toho príde. Najmenej 5x sa mi to stale že na poslednú chvíľu niečo do toho skočilo a nie len pri jednej osobe.

Takto by som si mohol prejsť všetky vždy je v tom nejaký háčik tak mi nevravte že život sa nemá komplikovať. Veď on je komplikovaný už dosť.

A jasné špeciálny prípad: "Lubiš niekoho? - vyjadri sa"
Na túto tému je článkov plný internet, plno ženských časopisov a 75% všetkých filmov je o tom.
Aj tu je pekné ALE a vysvetlenie prečo to nie je také jednoduché ako by sa to zdalo na prvý pohľad. V naši "obľúbených" celovečerných videách sa často stáva že sa k tomu nejaká postava odhodlá a osoba ktorej sa takto otvoril o tom nemala ani šajnu a vtedy nastáva trápna chvíľka pre oboch zúčastnených.

Náš Rómeo čaká nejakú odovzvu (v najdivočejších predstavách dokonca kladnú) a naša Júlia je z toho v šoku lebo to poprvé, vôbec nečakala, a po druhé nevie ako reagovať, aby Rómea neuzemnila až tak aby si nebodaj nejak neublížil. A aby toho nebolo málo scénarista si dokonca vymyslel takú šialenosť že sú niekde na verejnom mieste a dookola je pekná masa ľudí, v ideálnom prípade známy .

Nie vážne ak sa o nejaký pekný citát alebo motto podelíte na sociálnych sietach tak aby to malo aj nejaký význam. Ak to tam dáte a nedržíte sa toho má to asi takú informačnú a citovú hodnotu ako keď si môj známy vyvesí fotku toho čo si práve nachystal na internátnej izbe (a verte nikoho to nezaujíma).

Život je komplikovaný a zjednodušovať ho nemá význam lebo ho spravíte ešte viac komplikovaným, život treba žiť a užívať si ho po všetkých stránkach dobrých aj zlých.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár