"Mám z lásky k tebe strach, povedala mu vtedy ona. ... A on sa vtedy spýtal, no a čo? Je normálne mať strach, strach je prirodzený a spája sa s tými najväčšími vecami v živote, všetko dobré a úžasné sprevádza strach, poď strachu v ústrety, poď a budeme spolu šťastní. No a ona išla, lenže opačným smerom." (Maxim E. Matkin)

Prečítajte si prvý odsek ešte raz prosím a pekne pomaly...
Máte tak fajn pozrime sa na to ešte raz a pekne po častiach.

Dievča má strach z lásky k chlapcovi. Celkom prirodzené síce neviem čo je to za chlapec čo je to za dievča vezmime si to všetko všeobecne.

Je úplne bežné že sa dievča bojí opätovať city k chlapcovi lebo nikdy si nemôže byť istá či sú pravé a uprímne. Nemám pravdu? Veľmi často sa stáva že chlapec sa s dievčatmi len "hrá", nie vždy úmyslene. Ale taktiež to neznamná že všetko čo povie nemyslí vážne. Možno myslí ale nikdy si nemôže byť slečna istá či to, čo hovorí jej nehovorí trom ďalším.
Je to taký začarovaný kruh. Ale mohol by som s kľudným svedomím povedať že ak sa chlap rozhodne pre jedno jedniné dievča, určite to spozná. Ak sa chlap zaľúbi je to vidieť doslova.

Videl som to na mojom spolubývajúcom. Oblboval dievčatá kde prišiel a zrazu bum. Spoznal jednu a ako keby to bol iný človek. Normálne som ho nespoznával toto čo začal robiť mi prišlo úplne nezmyselné a zbytočné ale jemu nie. Myslím že keby som podobné veci robil ja asi by ma považoval za úplného cvoka.

Druhá časť je o tom ako chlapec vysvetľuje že je úplne normálne mať strach, že sprevádza veľké veci a všetko úžasné v živote. Vyzýva ju k tomu aby sa tomu poddala a šla do toho.
K tejto časti určite patrí spomenúť aj to že nie len pekné veci sprevádza strach.
Strach je pocit blížiaceho sa zla, nepríjemností, je to negatívny pocit ktorý môže byť spájaný zo zlou spomienkou či nepríjemným zážitkom.
To že má niekto strach naznačuje to že nemá z danej veci dobrý pocit a pocity vlastne sprádzajú celý náš život. Samozrejme to že mať strach nemusí 100% znamenať že je to zlé. Spočiatku mali ľudia strach z pokroku, z nového prostredia a podobne.
Strach je vlastne to čo nás ženie vpred. Treba potlačiť strach a otvoriť sa novým možnostiam a zážitkom.

Takže aby sme to uzatvorili slečna sa nakoniec rozhodla že pôjde opačným smerom. Neriskla to. Strach ju premohol. Ktovie ako by to dopadlo keby sa rozhodla inak.
Tento moment je rozhodujúci buď strach ovládnete, a skúsite niečo nové neznáme ktoré nemusí dopadnúť vždy najlepšie, alebo strach ovládne vás a ostanete pri tom čo poznáte.

Strach je pocit ktorý zažije každý na každej jednej križovatke svojho života a je len na každom z nás ktorou cestou sa vydáme.

"Je normálne mať strach, strach je prirodzený a spája sa s tými najväčšími vecami v živote..." (Maxim E. Matkin)

 Blog
Komentuj
 fotka
limetkajaja  9. 9. 2012 01:11
čítaš matkinove knihy? ..lebo ja ich milujem

sú tam pekné myšlienky..

a páči sa mi štýl písania



a k tomuto článku,pekne napísané,pekne spracované
Napíš svoj komentár