Môj článok v školskom časopise

--------------------------------------------------------------
Jeden hodný priateľ je viac hoden ako sto príbuzných...
(Cicero)

Čo vlastne rozumieme pod pojmom „Dobrý priateľ“? Niekto si predstaví človeka – Spriaznenú dušu, s ktorou si rozumie aj bez slov. Iní osobu, ktorá im bude dávať a oni budú len brať.

Myslím si, že skutoční priatelia by si mali pomáhať, veriť si a podržať jeden druhého v ťažkých chvíľach, dôležitých rozhodnutiach, chvíľach samoty, úzkosti a utrpenia. A toto je dnes veľmi zriedkavé. V dnešnom uponáhľanom svete myslí každý len na seba.

Ľudia si stále menej a menej všímajú svoje okolie a neuvedomujú si, akú hodnotu vlastnia – dobrého priateľa. Často myslia len na svoju kariéru a postavenie, pre ktoré sú ochotní obetovať aj svojich priateľov. Lenže neskôr si uvedomia, akú cenu malo to, čo len tak odhodili - priateľstvo. Už tu nie je nik, kto by ich vypočul, porozprával sa s nimi, pomohol im vyriešiť problémy a zahnal pocit ich pocit samoty. Prečo? No preto, lebo celý ten čas boli zaslepení sebou. Nevšímavosť a egoizmus – za toto im máme byť vďační?

Preto sa skúsme zamyslieť... Koľko ľudí ma na jazyku med a v srdci jed? Všetci „tí“ si s obľubou nasadzujú masky, ktorými zakrývajú svoju pravú tvár a keď sa nepozeráme vrazia nám dýku do chrbta. Najhoršie ale na tom je, že väčšina z nás nevie ľudí odhadnúť alebo spoznať ľudí z tej „pravej“ strany. Vravia nám milé slová, predstierajú priateľstvo, no keď spoznáme ich vnútro a charakter, zistíme, že v duši sa im skrýva neúprimnosť, pretvárka, dokonca nenávisť voči nám,

Niekto raz povedal: „Priateľ je prvý človek, ktorý prichádza, keď celý svet zmizol“... K tomu, aby sme našli dobrého priateľa nestačí otvoriť len oči. TREBA OTVORIŤ AJ SRDCE!
--------------------------------------------------------------

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár