Tento blog nepredstavuje súčasť mojej historickej tvorby. V tomto blogu nie som ako historik, ale ako Sakul - virtuálny človek.

Niekedy keď čítam staré noviny z pred 80 rokov len žasnem nad tým aký taký človek akým bol Andrej Hlinka, mohol mať toľko sympatizantov. Hovoriť pri nom o populizme je slabé slovo. To Fico môže sa niekam strčiť oproti Hlinkovi.

Toto individum zvané Hlinka sľubovalo už v 1919 že Slovákom treba dať autonómiu, a tak budú zabezpečené ich životné potreby. Nuž milý pan Hlinka, je rok 2011, máme už (dokonca) samostatné Slovensko a tie hmotné potreby ešte i dnes máme problém si zabezpečiť.

Vaša strana kydala na hocikoho - na agrarnu stranu, kydali ste neprávom na Stodolu, kydali ste na hocikoho, len ste sa išli pocikať z vašej autonómie. Váš priam chorobný stav z potreby autonómie spôsobil že sa vám zrejme o nej aj snívať muselo.

Škoda, veľká to škoda že slovenská spoločnosť dávala toľké hlasy vašej strane. Ani vy, ani nikto iný nebol takým odborníkom na uskutočnenie skutočnej autonómie ako Emil Stodola bol. Hanbím sa za vás, ako Sakul na Birdzi sa hanbím že Slovensko splodilo niekoho ako Andrej Hlinka. Prepáčte, ale ste chybou na Slovensku, ste niečo čo nikdy nemalo jestvovať.

Vždy ste mali plno rečí vo vašich úbohých článkoch o tom ako riešiť slovenskú otázku. Lenže vy ste nebol vyštudovaný právnik, nebol ste ekonóm ani nič podobné. boli ste obyčajný farár ktorý sa strkal do politiky. Nanešťastie ste si našli na riešenie štátoprávnych otázok takých úbožiakov akými boli Béla Tuka (známy bohužial ako Vojtech). Nahuckal si vás slakdými rečičkami, a držali ste sa ho ako kliešť svojej obete. Hanba vám.

A hanba že ako hlúpy a nevzretý politik ste sa rozhodli ísť v auguste 1919 na výlet do Paríža na konferenciu štátov Dohody. Hanba vám Hlinka... veľká HANBA. Nikdy zrejme nepochopím ako ste boli schoný tam ísť na cudzie pasy, pod cudzím menom, ktoré vám navyše vybavili Poliaci, ktorí vtedy chceli celé Tešínsko od ČSR. Boli ste ozaj hlúpy a naivný, ak ste si mysleli že britskí, americkí a francúzksi štátnici budú rokovať s dakajakým miestnym politikom, ktorý vlastne nebol nič via ako len obyčajný farár... joooj boli ste hlúpy človek pán Hlinka. Keby vás nebolo, priestor by dostal oveľa ale oveľa múdrejší Emil Stodola, ktorý skutočne vedel ako riešiť samosprávu Slovenska. A na Stodolu nakoniec aj tak prišlo, a ešte len príde... tešte sa pán Hlinka v mojej diplomovke. Dostanete v nej len to, čo si zaslúžite.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár