No a je to tu. Kríza stredného veku začala. Začínam sa cítiť ako dedo Jozef. Doteraz som si to nepripúšťal. Bohužiaľ realita ma prevalcovala.
Dnes som sa dosypal do krčmy (bar u nás nemáme) okrem krčmárky tam sedeli samý -násť ročný fafrnkovia. Skoro všetky stoly boli nimi obsadené. A ja keďže som nenašiel vhodnú vekovú kategóriu ani zhodnú krvnú skupinu musel som si sadnúť sám.
Tak som tam sedel ,popíjal pivo a počúval čo to tí mladí sú zač. Nebudem sa tu ospravedlňovať ,že počúvam cudzie rozhovory. No čo už ,starnem a zvedavosť asi rastie vekom.
A tak som si vypočul mnoho vecí ,ktoré by som kedysi považoval za zábavné a hodné pozastavenia ,ale v súčasnosti je to len závan minulosti.

Napríklad:
A:"Moja predkožka mi vraví ,že sa tam v piatok ožeriem ako prasa a ešťe si aj zasuniem."
B:"Ty? Dostaneš tam fľaškou po gebeni ,aby sa ti krútila. Plus od radosti potom zasunieš do svojej ponožky."
C:". Dočkaj. Ticho. Moje obočie mi šepká ,že tvoja predkožka je ešte príliš mladá aby vedela ako to vo svete chodí.
A:"No fakt poďte so mnou a uvidíte.
B:"Ty máš asi špinavý ráfik?"
C:"Veru my si radšej kúpime fľašu slivky a sem potom dostepujeme taký stepelený na pár pív."

No aj ja som sa pritom porovnával ,či aj ja a moji vrstovníci sme boli takí. A dospel som k záveru ,že aj keď nie takí ,tak veľmi podobní určite. A po dôkladnej analýze (pri pive sa dobre húta) som zistil ,že sa už vlastne začínam približovať k dedom Jozefom. A moje pubertálne roky sa viac a viac stávajú minulími.

A pointa?

Pre tích neskôr narodených:
Šanujte osamotených pri pive sediacich dedov Jozefov a rozprávajte trochu hlasnejšie. Pretože pri napínaní uší si môžu poškodiť sluch.

Pre tích starších:
Nechodite osamote do krčmy.

Ps: Ešte som do tohto blogu chcel pridať zmienku o relácii Od Kuka do Kuka.
Ale ,kurva, sa mi nehodila do konceptu.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár