Poznáte to... a možno ani nie. Jeden môj bývalý tútor vravieval, že génius nepotrebuje priestor, génius potrebuje byť pod tlakom, potrebuje dostávať od života polená pod nohy, aby mohol tvoriť. Niečo na tom bude. Niežeby som sám seba považoval za génia.

Je piatok ráno a vy máte pred sebou šialený víkend v BB. Večer skúška s jednou kapelou a celý víkend druhá kapela. Zabalíte si do ruksaka pyžamo, spodky, sprchový gél a tresku. tradičnú výbavu. Na zubnú kefku sa vyseriete, lebo máte so sebou kopec žuvačiek. Nasadnete na autobus a celú cestu prespíte, lebo celú noc ste tvorili hudbu a texty. Darmo, keď má človek štyri kapely a v každej tvorí, inak sa to nedá. Vystúpite v BB a idete si dať jedno pivo a dva poldecáky do vášho obľúbeného klubu na prebratie. Stretnete kamaráta, ktorého ste už nejakú dobu nevideli a rozoberiete sa s ním do nálady, lebo je to muzikant a to je predsa rock n roll. Ďalej nepijete. Potajme ujdete cez múr a zábradlie terasy, aby vás nezbadalo dievča, s ktorým ste sa vyspali aj napriek tomu že bola panna a pred ktorou už nejakú dobu unikáte, zatiaľ čo ona vás neprestajne hľadá.

Zmeníte lokál a pripojíte sa k partii druhákov z vašej bývalej školy. Máte čas do siedmej a tak sa venujete opaĺovaniu druháčiek a dávaniu rozumov erudovaného absolventa terajším študentom. Ani neviete ako vám ubehne čas a už vám nejaká druháčka sedí na kolenách a vy sa jej hráte s vlasmi... Prečo? jednoducho sa nudíte. O šiestej prerušíte činnosť a pod zámienkou hladu zdrhnete pozrieť sa, či dotyčná z predchádzajúceho baru odišla. Zabudli ste si tam totiž veci. Zase raz máte šťastie... bola tam len chvíĺu a aj to len z dôvodu, že počula o vašej prítomnosti tam. Idete na skúšku s pánmi v rozkvete (hudobníci z metalindy, kollerbandu, slobodnej európy a liquid boogie roll). Samozrejme donesú nejakú whiskey a vy sa rozoberiete úplne na šrot. Po skúške zídete do mesta, stretnete hneď dvoch vašich najlepších kamarátov a jedného Íra a dorobíte sa. Eujete pivo a nieje vám najlepšie. Pregrcnete sa a v hlave vám zkrsne nápad ísť vlakom do detvy. Našťastie do detvy nič nejde a tak sa odveziete len vlakom do Zvolena a späť. Asi z dôvodu toho, aby ste sa vyspali. Potom do dvanástej kvasíte na stanici, fajčíte jednu od druhej aby ste sa nakoniec vybrali do vašej skúšobne, kde budete skúšať celý víkend s ďalšou kapelou.

Prvý deň skúšania testuje všetko vaše odhodlanie a silu vôle. Na nohách sa nedržíte, máte pocit, že s božou pomocou levitujete nad zemou. Naskúšate nejaké piesne a musíte sa ísť s ostatnými baviť, lebo to je proste rock n roll. Tajne dúfate, že ich prehovoríte na návrat domov a spánok, no nepodarí sa vám to, sú z iného mesta a chcú si bystricu užiť. Tak pijete a skončíte v Ministri of Fun kde tancujete do rána... Keď nakoniec o pol šiestej zaľahnete, všetko vás bolí, hlava sa vám krúti a nevládzete rozmýšľať.

Vstanete o jednej. Obed, skúška. po doskúšaní idete na pivo, potom si urobíte fasádu (vrátane vlasov, zn. tupírovanie) a idete sa fotiť. Polka kapely odíde a vy nemáte čo robiť štyri hodiny a tak idete kam? no do vášho obľúbeného klubu, kde stretnete bývalú spolužiačku, ktorá vám veselo oznámi, že sa dala na točenie porna. Zobudíte sa u seba v KE na byte, nepamätáte si ako ste sa tam dostali. Na krku máte neznámy prívesok v tvare jing jang. Medzi nohami máte ako po tornáde a na hrudi niekoľko cucflekov. Áno, aj taký je rock n roll. Raz ma to zabije. Ale dovtedy.... Som a aj budem Jacky Foxx a keď sa mi bude chcieť, rozkopem vám rite... ale dnes na to naozaj nemám silu. Najprv musím dospať skúšky...

 Blog
Komentuj
 fotka
kaylee  21. 10. 2010 00:46
ty si dobra svina
 fotka
rayrobert  21. 10. 2010 03:53
@kaylee občas je sviňa každý
 fotka
chococaffe  29. 10. 2010 21:09
heh
 fotka
dancuk  22. 3. 2011 20:19
myslis, ze niekedy dospejes?
Napíš svoj komentár