Poznáte to, ale asi ani nie... existujú obrovské možnosti toho, čo sa dá počas a po koncertoch postvárať. Samé kulehy a rôznorodé kraviny, ktoré by vás niekedy mohli dostať aj do basy.

Za posledný rok som nastváral fakt kopec hlúpostí. Vezmite si to tak... po koncerte pijete... náladička stúpa a vy nemáte dno. Potom vás napadne... poďme niekomu našťať do nádrže. Do nádrže na aute. Tak sme našli auto, na ktorom sa dal silou vykrútiť ten štopel... veď viete čo myslím a našťali sme tam...( policajné auto ). Alebo uzavriete stávku, s gitaristom z inej kapely, že ak on chytí za riť (stisne) päť babičiek, vy naštíte trom ľuďom do piva. Geniálny nápad, neviem kde na ne chodím. Nielen, že som musel vyhodiť tri eurá do vzduchu, ale som si aj ošťal ruku.

Potom vás inokedy napadne ísť niečo demolovať. Áno, naozaj sme inteligentní mladí muži. A tak vyleziete po starom hrdzavom rebríku na strechu nejakej školy a starú analógovú anténu zmotáte do polohy ležatej osmičky. Potom zase prezieravo naštíte na dvere a vygrciate sa na riaditeľove parkovacie miesto. Nakoniec ešte vylomíte starý zelený kovový plot.

Inokedy zasa máte chuť niečo šlohnúť. Napríklad obrovský kartónový poster mikiho moru, či ako sa to píše. Potom chodíte popred okná reštaurácií schovaní za ním a strašíte ľudí. Inokedy ukradnete ceduľu daňového úradu, alebo vjazd len pre vozidlá biskupského úradu. Krádeže mikrofónových stojanov a kabeláže po koncerte od klubu alebo iných kapiel sa nerátajú, tu platí zásada ujeb, lebo ujebú tebe. Pri normálnom prístupe si ujebete veci navzájom.

Byť muzikantom obnáša veľa vecí. Ak vás ľudia majú radi a chodiana vás, automaticky sa sformuje skupinka ľudí, ktorí vás nenávidia a šíria o vás kraviny, strhávajú vám plagáty. V bystrici je dokonca skupina pánov v čiernom s mastnými vlasmi a cestičkou na Ježiša, ktorí sú touto činnosťou známi. Myslia si akí sú záškodníci, alebo partyzáni, ale všetci dobre vedia aké sú to zakomplexované śpiny. Ktorým by sa zavše zišlo vytlačiť si ten obrovský jebák na nose. a potom je tu samozrejme maličká skupina ľudí, ktorí o vás nemajú ani najmenšiu páru, ale tými sa nebudem zaťažovať.

Medzi kapelami panuje obvzlášť veľká závisť za to, koľko komu chodí na koncert. Stačí ale jeden prepitý večer a aj také skutočnosti, ako že dotyčný nazval vašu matku starou kurvou, alebo ho vyfajčila vaša de facto priateľka, sú zanedbateľné. Veď muzika je najsvätejšia. Padajú sľuby o tom, ako kto koho vytiahne keď sa stane skôr slávnym. Vznikajú pokrvné bratstvá, kapelné súzvuky...Hosťujú bubeníci... Samozrejme existujú aj individuality, mysliace si, že sú lepší ako všetci ostatní, že vedia o hudbe všetko a že sú proste králi... takéto indivíduá väčšinou odídu od vlastnej kapely aby hrali slovenskú pop-funk... smejem sa... Som Jacky Foxx a pravdebpodobne som vám už nakopal riť.

 Blog
Komentuj
 fotka
shaolingirl  30. 9. 2010 17:36
Druhý, tretí a štvrtý odstavec ma obrali o zvyšok hlasu, čo som sa nemohla nesmiať!!! Brutááálne! Cvok ako sa patrí!
 fotka
nicmanenapada  30. 9. 2010 17:49
"A tak vyleziete po starom hrdzavom rebríku na strechu nejakej školy a starú analógovú anténu zmotáte do polohy ležatej osmičky."



Mal som tú česť byť tam. A naozaj to stálo za to
 fotka
rayrobert  30. 9. 2010 17:57
"... nejakej školy..."
Napíš svoj komentár