Lily Potterová sedí za stolom, upíja si z tekvicového džúsu a študuje nákresy, rozložené po stole. Nákresy zobrazujú detskú izbičku pre dieťatko, ktoré sa už zopár mesiacov vyvíja v jej lone.
Škrabká sa na hlave a máva prútikom tesne nad pergamenom, aby sa budúce skrinky, postieľka a stolík na prebaľovanie umiestnili podľa jej predstáv.
Do kuchyne sa došuchce James, milo rozospatý, s vlasmi rozcuchanými ešte viac než zvyčajne. Zaželá Lily dobré ráno, pobozká ju na čelo a s ťažkým povzdychom sa zvalí na stoličku. Chvíľu si šuchorí vlasy, potom zívne a pozrie na Lily.
"Včera ste to so Siriusom trochu prehnali," ozve sa mierne vyčítavo Jamesova manželka.
"Ale, Lily, vôbec sme to neprehnali. A okrem toho, človek nemá 20 rokov každý deň."
"To je síce pravda, ale aj tak ste nemuseli vypiť až dve fľaše ohnivej whisky. Chvíľu to bola sranda, ale keď ste si už začali robiť posmešky s Iviných vyrážok, prestalo ma to baviť. Je to predsa moja priateľka!"
James sa zatvári kajúcne: "Lily, prepáč mi. Sľubujem, že Tichošľapa vyprášim, aby už nič také nepovedal. Psisko jedno."
Lily s úsmevom pokrúti hlavou: "Nezmenil si sa. Stále si rovnako pochabý."
Jamesovi sa zablysne v očiach, v okamihu vyzerá úplne prebrato a priskočí k Lily. Vezme ju do náručia: "Máš pravdu, nezmenil som sa. Stále som rovnako pochabý z lásky k tebe. Milujem ťa," prisaje sa k jej perám. Chvíľu pokračujú v tejto príjemnej "práci", no potom sa Lily vymaní z jeho náručia so slovami: "Koniec. Musíš ísť do práce."
"Práca počká," rozopína jej gombíky na habite a bozkáva ju na krk.
"Myslím to vážne," jemne ho odstrčí. "A my pôjdeme na prechádzku, čo povieš, Harry?" nežne si pohladí vypuklé bruško.
"Evansová je stále rovnaká aj keď je Potterová. Stále len práca, práca, práca, zodpovednosť, zodpovednosť. No to sú mi veci," teatrálne zalomí James rukami. Lily sa po ňom zaženie a on vzápätí zmizne v izbe. O pár minút už vybehne dokonale upravený a beží do víru pracovných povinností.
"Tak, a my dvaja sa pôjdeme nadýchať čerstvého vzduchu," usmeje sa Lily a o chvíľu už vychádza von. Spred domu sa odmiestni priamo do Šikmej uličky. Prechádza uličkami, sem-tam pozdraví niekoho známeho. Nečakane sa pre ňou zjaví Severus Snape. Očividne si ju nevšimol.
"Ahoj, Severus."
Muž v čiernom plášti sa prekvapene obzrie.
"Lily. Čo ty tu robíš?"
"Prechádzam sa. Čo ty?" opýta sa, hoci presne vie, že ide zo Zašitej uličky.
"Také niečo ako ty," uhne Severus pohľadom a zrakom skĺzne na Liline brucho, ktoré od istého času pyšne vystavuje svetu. "Gratulujem," precedí pomedzi zuby a srdce mu zovrie ľadová ruka. Potterovo decko.
"Ďakujem," usmeje sa Lily a mimovoľne sa chytí za brucho. Severus trochu zbledne.
"Budem musieť ísť."
"Jasné..... Ešte stále si obdivovateľom temnej strany?" opýta sa Lily s nádychom bolesti v hlase.
Severusovi stmavnú oči. "Áno," odvetí krátko. "Mám tam priateľov."
"Priateľov," zopakuje Lily pochybovačne, "keď myslíš......Počula som, že ťa Dumbledore prijal za učiteľa."
"Prijal. Nemal koho iného."
"Tak sa teda drž," rozlúči sa Lily so Severusom a odchádza preč so smútkom v srdci. Severusovi boli prednejší "priatelia" z Voldemortovho okruhu ako úprimné priateľstvo s ňou. Nikdy to nechápala, nikdy to nepochopí. Ona by to neurobila. Aby zahnala smutné myšlienky, vstúpi do obchodu s detským oblečením. Nech zaženie pochmúrnu náladu nakupovaním detských dupačiek.
Severus pozerá za miznúcou postavou a zatína zuby. Čaká Potterovo dieťa. S tým nafúkancom. Čo na ňom videla? Severus sa snaží uhasiť spaľujúci oheň, čo vyvolala v jeho vnútri, no bez úspechu. Tak veľmi ju miluje. Chcel by byť na Jamesovom mieste. Nahnevane mykne hlavou. Nemôže tu stáť celý deň, musí ísť za Dumbledorom. Má vraj pre neho nejakú prácu.


"Tu máš. Zanes toto pánovi Richardsovi, prosím ťa. Žije v muklovskej osade Koterec. V živote som tam nebol," povie Albus prekvapene a na chvíľu sa zamyslí. "Asi by som tam mal skočiť. Ale nie dnes. Nemám kedy. Mám schôdzku na ministerstve," podáva mu nejakú tašku. "Richardson už bude vedieť čo s tým."
Severus sa zamračene pozerá na starca pred sebou. To ho prijal len preto, aby robil pre neho podradné práce. Hnev mu spaľuje vnútro. Veď on nie je žiaden poslíček! Strnulo sa ukloní a vybehne z riaditeľovej pracovne tak rýchlo, že len čierny plášť za ním zaveje.
Primiestni sa do malej dedinky. Ocitol sa na začiatku zlatého poľa. Slnko tu osvetľuje lány pšenice, vetrík mu vháňa do nosa sladkú vôňu sena. Trochu sa poobzerá a srdce mu vynecháva úder. V diaľke stojí postava ženy s ohnivočervenými vlasmi, v jednoduchej červenej sukni a bielej košeli. Lepšie sa jej prizrie, no je to určite ona. Lily Evansová. Potterová. Srdce ho v tomto ohľade ešte nikdy nesklamalo. No čo robí tu? Táto otázka ho poháňa vpred.
Náhli sa krížom cez pole za ženou svojho srdca, vpíja sa do obrazu jeho očiam milému. Vidí, že jej vietor rozháňa vlasy okolo tváre. Teraz prestala hrabať seno a utiera si spotené čelo.
"Lily? Čo tu robíš?" opýta sa Severus dychtivo a vtom momente sa stretne s pohľadom dvoch nádherných zelených očí.

 Blog
Komentuj
 fotka
hereiam  16. 3. 2011 20:38
toto má aj pokračovanie?
 fotka
raniya  16. 3. 2011 20:54
Hej, hej, má
 fotka
hereiam  18. 3. 2011 16:41
super, teším sa
Napíš svoj komentár