rozlúčila som sa s ním na stanici. bolo niečo pred desiatou. všade bola tma, no do ďaleka bolo vidieť vysvietenú vlakovú stanicu. pomaly som sa od nej vzďaľovala, šla som do väčšej a väčšej tmy. na zemi bol jemný poprašok snehu. ale len veľmi jemný, iné sa od tohoto mesta ani nedá čakať.

prechádzala som cez mesto. sem tam som stretla nejakú bandu ľudí, či len dvoch, čo sa po sebe liepali. z vetračiek podnikov sa valil cigaretový dym zmiešaný s pivničným vzduchom tak typickým pre tieto miesta.

blížila som sa k nášmu domu. nebola až taká zima, domov sa mi veľmi nechcelo ísť. prechádzal som okolo domových dverí, nespomalila som, len som plynule prešla okolo nich. netušila som kam chcem ísť, ale vedela som že chcem chodiť, chcem sa prechádzať v tej tme. poeticky som si nevychutnávala relatívne ticho nočného veľkomesta. poeticky som si vychutnávala hudbu z mp3jky. fermáta - apple in the winter. spravila som si kolečko okolo nášho bloku, ale nestačilo mi to. šla som teda ďalej.

tata bojs - tomášovi. bola som na rozcestí. kam teraz?? vybrala som si ľavú cestu.šla som ešte hodný kus, kým som sa vrátila zasa k nášmu domu. lenže je ja som ešte stále nemala dosť. vybrala som sa teda na ďalší, ešte väčší okruh. počula som pískať svoj telefón. výborne, som bez baterky, ale aspoň bude mať tá moja prechádzka viac poézie. nikto ma nemôže rušiť. som len ja, moje myšlienky, hudba. ten spokojný a zmierený pocit, že teraz už som skutočne šťastná. už mi nič nechýba. norah jones - butterflies.

mlčky som šla ďalej. minula som zopár úchylov, ale akosi som sa nad tým nepozastavovala. bola som tam len ja a tá hudba. už som na ničím nepremýšľala, len som šla. nohy sa striedali akosi automaticky. nerozmýšľala som, len som šla. massive attack - protection.

vidím náš dom. ďalej už nepôjdem. dnes nie. the subways - strawberry blonde

 Pseudoblog
Komentuj
 fotka
ratsanares  3. 1. 2009 14:39
celkom pekny vkus hudobny
Napíš svoj komentár