Dnes je to presne tyzden, co som sa tu "ocitla". Toto leto som sa rozhodla stravi jednoducho mimo domov. Preco? Jednak u nas prebieha "Velke stahovanie narodov" (brat sa stahuje k nam, nasi inde a ja uplne inde proste velky chaoz) a jednak som proste fakt potrebovala vypadnut. Od skoly, od stereotypu, od stale tych istych ludi okolo mna, od tych istych pocitov, citov, vztahov, proste som potrebovala jeden obrovsky RESTART.
A tak som tu. V krajine Beatles, Yorkshirskeho pudingu a princa Wiliama. Ako som spominala som tu presne tyzden. Poskytnem vam obraz mojimi ocami, co moze bezny clovek a pozorovatel za bezny anglicky tyzden zistit.
To, ze sa tu jazdi vlavo, urcite vie kazdy z vas, ale to ze aj kruhove objazdy sa tocia opacne a ze ked ideme cez cestu musite najprv pozriet doprava na to si budete chvilku zvykat (tyzden nestaci, stale ma nieco chce zrazit) Ale nemusite sa bat. Anglicania pamataju na vsetko. Na vacsine krizovatiek a prechodov vam napisu jednoducho napis LOOK RIGHT a o par metrov na ostrovceku LOOK LEFT. No nie su uzasni?
O Anglicku sa hovori ako o velmi konzervativnej krajine. Je to tak. Napriklad taka jednoducha vec ako vana. Kedysi davno nasi predkovia pred tym ako bola vynajdena zmiesvacia bateria pouzivali baterie dve, jednu na teplu a druhu paradoxne na studenu vodu. Ked to fungovalo vtedy, preco b to nefungovalo aj teraz? v beznej starokontinentalnej vani jednoducho strcite ruku do prudu vody a zistite, ci je dost tepla alebo este nie. Tu mozte strkat ruku kam chcete stale potecie z jednej vriaca a z druhej ladova... takze si kupte padlo a vodu vo vani zmiesavajte padlom alebo obrovskou varechou.
Uzke a vysoke domy, dalsia specialita tychto "ostrovnych opic". Strmosti schodov by som tiez venovala urcitu pozornost. Mam na to vsak len jeden vyraz:: Je to o hubu. Fakt. tie schody su tak strme, ze by sa na nich pokojne dalo po stojacky opriet a spat. Radsej mali pouvazovat o nejakom Tobogane, aspon by to bol fun.
Dvere sa zo zasady otvaraju tak, ze sa musite skoro opriet o stenu aby ste ich otvorili. o ich specialnych zasuvkach ci zastrckach (nikdy neviem ktora je ktora) by som tiez pomlcala... Musite si kupit tu "redukciu" ktora vam vsak tiez moc nepomoze, pretoze my sme kupili 4 a vsetky styri nam odisli po prvom zapojeni. Kedze som tu so zrucnymi chalanmi, jednoducho premostili poistky. Takze ak budete nahodou pocut o velkom poziari v Anglicku sposobenom premostenim poistiek, tak ma nikto z vas nepozna
To je zatial vsetko, co ma momentlane napadlo. Ale urcite sa este ozvem a prinesiem vam dalsie speciality z tohto ostrova... (mimochom slovu specialita by som sa vyhla lebo ta ich kuchyna.... no niet divu ze nikde na svete nenajdete anglicku restauraciu...)

 Návod
Komentuj
 fotka
kemuro  9. 7. 2008 14:58
strmé schody,zlé vyrátali svetlú výšku miestnosti

mimochomd pekné nechty,to len tak mimochodm som si všimol:d a o požiari sa zatiaľ nič nepísalo,takže snád sa nič nestane
 fotka
matii  26. 7. 2008 21:56
o "komforte" anglického ubytovania tiež viem svoje pozemok pre dom veľkosti asi 3m štvorcové a 10 poschodí...mimochodom, šmykla som sa tam na schodoch, preletela celé poschodie a rozbila si koleno...to už bolo fun a tie nápisy na prechodoch som tiež veľmi ocenila, hlavne v londýne keď sa na mňa rútili asi 4 doubledeckre anglickú stravu som ani neskúšala, celý čas som žila na talianskej reštaurácii a keď vidíš doma stále tie isté tváre...nočný výlet londýnskym metrom dakde v posledných zastávkach úplne mimo central line...to je zážitok
Napíš svoj komentár