Jeden múdry človek mi raz povedal:

„Vždy počúvaj svoje srdce.“

No niekedy (dosť často) je to ťažké. Najmä vtedy, keď ti rozum vraví niečo úplne iné ako srdce. Čo sa (aspoň mne) stáva dosť často. Tak ako si vybrať? Ako máme vedieť, čo je správne? Čo je lepšie? Počúvnuť srdce alebo rozum? Pred touto otázkou stálo už mnoho ľudí. Mnoho ľudí si vybralo zle. Mnoho ľudí to oľutovalo. No aj tak by si, podľa mňa, väčšina vybrala srdce. Nepozerala by na to, čo vraví rozum. Ignorovala by výstražné svetielko, ktoré by blikalo ROBÍŠ HLÚPOSŤ! Až neskôr by sme si všimli, že to svetielko niekedy svietilo. No to už by bolo pravdepodobne neskoro.

Ja samozrejme patrím ku skupinke ľudí, ktorá už viackrát počúvla srdce namiesto rozumu. Samozrejme už niekoľkokrát som to oľutovala. Niekedy (málokedy) to síce bolo rozumnejšie. Napriek tomu by som si s veľkou pravdepodobnosťou (a bez váhania) opäť vybrala srdce. Aj keby som vedela, že robím chybu, že to neskôr určite oľutujem. Určite by som ignorovala aj výstražné svetielko a slepo by som išla za srdcom. No niekedy risk stojí za tú bolesť (áno, vlastné skúsenosti).

Ignorovať to výstražné svetielko a riskovať je jednoduché. No niektorí nemajú dosť odvahy, aby to zrobili. No tí, čo sa odvážia majú nielen pekné spomienky (samozrejme na krku potom majú aj výčitky a ľutovanie) ale aj zážitky s osobou ktorá pre nich bola všetkým.


Niekedy je lepšie ľutovať s peknými spomienkami ako plakať bez činu.



 Blog
Komentuj
 fotka
igilik  7. 8. 2011 19:02
Skvelá posledná veta
 fotka
nepodstatne  7. 8. 2011 19:58
súhlas s poslednou vetou
 fotka
myzu252010  7. 8. 2011 20:15
super clanok...hovoris mi z duse...toto velmi dobre poznam...
Napíš svoj komentár