V živote skrátka nemôžete mať všetko, čo chcete. Možno niečo niečo môžete mať, ale rozhodne nie všetko. A v konečnom dôsledku nejde o to, čo nemáte. Ide o to, čo máte.

Všimli ste si, že väčšina ľudí ma tendenciu svoje problémy zveličovať, a naopak, problémy iných zľahčovať?
Viete, ako keď sa niekomu sťažujete a on je len samé "uhm uhm, jasné, veď hej, chápem, no veď...", len aby vás čo najskôr umlčal. A mohol začať o svojom. Lebo to jeho je dôležitejšie, naliehavejšie, horšie. Bohužiaľ, len preňho.

Raz som niekde čítala takú múdrosť, že: Vieš prečo majú problémy iných ľahšiu váhu ako tie tvoje? Lebo ich nemusíš niesť na svojich pleciach...

A tak. Ako každý, aj ja mám svoje problémy, ktoré mi nedajú spávať a oberajú ma o množstvo energie. Ale sú chvíle ako je táto, kedy si uvedomím, aké smiešne sa môžu zdať v porovnaní so skutočnými problémami niektorých ľudí. Príklady nemusím ísť hľadať ďaleko. Stačí si prečítať zopár blogov tuto na Birdzi.

Uvedomujem si, že aj keď sa väčšinou sťažujem, nemám na to dôvod. No, možno mám, ale málokedy ide o skutočne vážny problém.

Nevyzerám síce práve tak, aby som mohla o sebe vyhlásiť, že som pekná alebo tak. Ale na druhej strane, nie som ani nejak výrazne deformovaná alebo niečo.
Nemám toľko peňazí, aby som si mohla kupovať každý mesiac nové topánky a kabelku a míňať ich na kadejaké hovadiny. Ale nemôžem povedať, že by som od rodičov nedostala peniaze, keď ich potrebujem.
Žijem v malej dedine, na Slovensku, a, povedzme si, že to nie je práve najideálnejšie miesto na bývanie. Ale mám kde bývať. A žijeme tu v mieri (ok, to už bolo silne patetické).
Nemám milión kamarátov. Ale mám niekoľko priateľov, ktorí za to stoja.
A (zatiaľ) som nenašla toho pravého. Napriek tomu mám okolo seba zopár ľudí, ktorí ma majú skutočne radi.

Je milión vecí, ktoré by som by som chcela, či už materiálnych alebo nemateriálnych. A nemám ich. Avšak aj tak mám toho VEĽA, hoci niekedy si to ani neuvedomujem. Mám veľa, a som za to vďačná...

A nemôžem povedať, že by som bola skutočne šťastná... Lebo nie som. Byť šťastným pre mňa znamená... Veľa. Ale o tom možno nabudúce.
Nie som síce dokonale šťastná, ale JE MI FAJN.

 Blog
Komentuj
 fotka
tlamik  26. 7. 2012 01:18
vieš čo je na nás ľuďoch blbé?že nikdy nebudeme spokojní s tým čo máme a budeme chcieť viac ..ale blog skvelý a pravdivý
 fotka
mygate  26. 7. 2012 11:02
byt stastny...neznamena to, vo svojej podstate, byt vdacny a spokojny..byt stastny ,je slovko mnohokrat precenovane.

napisala si to ozaj pekne
 fotka
tbm88  26. 7. 2012 11:08
To, že človek chce viac tak to ho posuva dopredu, ziskavať, objavovať, to ho rozvija



Skôr by som to "rozdelil" na ľudi, ktori chcu viac a vedia ako to dosiahnuť (menej kecaju viac konaju)



No a "skupinu", ktori tiež chcu viac ale nevedia to dosiahnuť ( kecaju o tom a nerobia pre to dostatočne a spravne dosť )

...res considerandam...
 fotka
ponnie  26. 7. 2012 23:04
@tlamik ,presne tak



@mygate podľa mňa ma každý svoju vlastnú definíciu šťastia



@tbm88 to je pravda,jasné,človeka to posúva dopredu...ale ja som týmto článkom chcela povedať to, že človek by mal vďačný za to, čo má...to ale neznamená, že nemôže chcieť viac
Napíš svoj komentár