Dnes som prežil opäť veľmi zaujímavý deň, v ktorom som sa znova veľa dozvedel a naučil.

Ako veľký fanúšik áut z nedávnej doby, či lepšie povedané v podstate nadchnutý socialistickou časťou sveta po II. svetovej vojne ma zaujal výklad jedného z trnavských PNS stánkov.

Uvidel som tam veľký plagát veľmi krásnej československej limuzíny Tatra 603 a hneď pri ňom aj vernú kópiu tejto socialistickej krásky v mierke 1:43 v nádhernom čiernom prevedení.

Spolu aj s tenučkým časopisom o tomto aute len za 1.99€ čo bola priam rozprávková cena.

Po rozbalení doma som sa dozvedel, že to je len prvé číslo, ktoré má taktiež aj uvádzaciu cenu. Po hľadaní na internete som našiel zoznam autíčok, ktoré kolekcia obsahuje. Bol som nadšený a zároveň sklamaný absenciou áut Škoda.

Po dvoch týždňoch nedočkavosti som sa predsa len dočkal. Druhý model v poradí bola Lada 1500 v krásnej vínovej farbe. Ale tá cena už nebola až taká pekná.

7.99€ za takýto model sa mi zdalo muprehnané. A tak som sa rozhodol pre vyberanie kupovaných modelov z ponuky, obsahujúcej ich cca. 50.

No bohužiaľ nostalgia zo ZSSR a ich áut ma priam donútil si ju kúpiť. Po dlhšom zhánaní som musel len skonštatovať, že ľudí, schopných zaplatiť za takýto model nie je rozhodne málo.

Ale som veľmi rád, že sú aj takí ľudia, kvôli práve ich zaujatosti potešili aj mňa

Má niekto tiež skúsenosti s týmito autíčkami?

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár