Spoznali sme sa na sestrinej svadbe, bola jar 1978. Bolo to fajn, vonku pofukoval jemný vietor, vlnil biele obrusy na stoloch, hral na poháre a my sme sa smiali s vínom v ruke. Bola som krásna, mala som plavé vlasy zviazané v cope s bielou stuhou, jemný rúž, zelené oči a šaty s límcom. Bolo ťažké zohnať ich, kúpil mi ich otec , keď sa vracal zo služobnej cesty z Juhoslávie. Do pozadia nám hralo The Doors – Peace frog, jedna z mojich najobľúbenejších skladieb vôbec. Keď ju začali hrať, jačali sme ako bláznivé, šialene sme milovali Jima Morrisona. Vždy ma trochu priťahovali drsní chlapi.

A potom ma sestra zoznámila s Ním. Mal dosť výrazné lícne kosti, hnedé oči ktoré priťahovali všetky nevinné dievčatá v okruhu dvesto metrov, vlasy čierne a ofinu sčesanú nahor. Jazdil na otcovom červenom forde pinto z roku 1971. Otcovia dcér, nikdy neboli nadšení keď im zastavil pred domom červený ford.

Občas, keď sme s mladšou sestrou boli samé doma, hádzali sme sa vankúšmi a predstavovali sme si ho nahého. Vždy nám to prišlo bohovsky vtipné, ale nikto iný okrem mňa nevedel, že práve on je to posledné načo myslím pred spaním. Myslela som nato, že by sme mohli ísť do kina. Sedieť v aute a pozerať film premietajúci sa na veľkom plátne. Boli by na ňom starí Američania vezúci sa v aute, nesledujúci cestu. Alebo by na ňom bol tučný americký policajt, napchávajúci sa hamburgerom, ktorý práve dostal prípad a nemohol si z neho odhryznúť. Objal by ma a ja by som aspoň tú chvíľu vedela s kým je, čo robí a ako sa cíti.

.............. spomínali by sme, aké to bolo, spoznať sa na sestrinej svadbe v sedemdesiatom ôsmom.

 Blog
Komentuj
 fotka
johnysheek  26. 6. 2011 10:41
memories
 fotka
tequila  16. 10. 2020 15:52
ty mas kolko rokov
Napíš svoj komentár