Hneď v septembri, keď sa mi začal posledný štvrtý ročník, vravela som si, že by bolo fajn pozrieť si každý týždeň aspoň jednu otázku. V decembri som panikárila, že ešte nič neviem a môj novoročný záväzok tento rok nebol jesť menej čokolády. Pred Veľkou nocou som si tiež všeličo sľubovala nakoniec - no veď máme akademický ...To bude chcieť teda poriadne zabrať.

Na internete som si pozrela pár rád ako sa učiť dôkladnejšie. Vzdala som sa počúvania hudby pri učení a tiež zapnutého notebooku s okienkom facebook. Niekomu to viac páli ráno, iným zase večer, ja som zvolila ráno a preto som si nastavila budík na 7-mu. No veď predsa som už nejaký lajdák a vstala som o hodinu neskôr. Rozhodla som sa, že sa nebudem učiť v izbe je tam veľa rušivých elementov, napríklad už ten spomínaný počítač. Vzala som všetky papiere a odišla som do kuchyne. Naliala som si kávu, odkusávala som z raňajok a všetci štúrovci, klasicisti, realisti a tí ďalší mi naskackali do hlavy.

Keď som bola unavená odišla som na chvíľočku von, alebo som si konečne povysávala izbu (aby som zapojila ľavú mozgovú hemisféru Neodporúčam tráviť čas pozeraním telky ani čítaním knižiek, či hraním hier. Týmto spôsobom som sa naučila tri- štvrte otázok z literatúry, mohla som toho stihnúť ešte viac, ale predsa dnes len dnes bolo tak pekne a ja mám nato ešte týždeň

A tu je pár mojich rád :

1.Dôležité je mať okolo seba príjemné prostredie, žiadne odpadky na zemi, zošity zahádzané v kopách kde ich budeme hľadať celú večnosť a potom nás to už prestane baviť.

2. Treba sa do toho pustiť s chuťou, zopakujeme si vedomosti, pochopíme veci, ktoré sme predtým nechápali, alebo sme sa ich nenaučili. A ak ani toto niesú výhodné argumenti, pri listovaní starých zošitov môžete nájsť staré lístočky, odkazy na zadných stranách, ktoré ste si písali počas hodiny s kamarátmi.

3. Zrušiť všetky rušivé elementy - je to dôležitejšie než sa to zdá. Počúvanie obľúbenej hudby je fajn, aj chatovanie s priateľmi, ale učiť sa pritom dá iba na 30%. Ak to všetko zrušíme, naučíme sa viac, lepšie a rýchlejšie.

4.Motivovať sa, ja som sa motivovala piškótami, pretože nič iné po ruke nebolo . Môžete sa učiť po témach, napríklad preberiete si 3 témy a potom si oddychnete na pár minút.

5. Nieje dobré učiť sa po ležiačky, ani prepchať sa jedlom, alebo učiť sa keď nám je zima či teplo. Toto všetko môže skôr uspávať ako dodávať chuť. Pri učení by sme mali mať telo vystreté, mali by sme byť vo vetranej miestnosti, alebo najlepšie vonku, piť veľa tekutín – najlepšie vodu-, nemali by sme pri učení jesť, radšej si robme menšie prestávky na jedlo.

6. Existujú rôzne vitamíny, čaje, nápoje, cukríky s prídavkom ginko biloby ,ktorá napomáha nášmu mozgu viac sa sústrediť a zlepšuje pamäť.

Tak Vám prajem pekný akademický týždeň, a učte sa s rozumom, aby ste to náhodou neprehnali

 Blog
Komentuj
 fotka
fxx  9. 5. 2011 19:57
Vypracované záverečné témy mám v pc,čiže odolať birdzu,fb,yt a všetkemu možnemu je fakt ťažke.

+ mám stolný pc,čiže musím sedieť tu v izbe,kde je aj telka,+ všetky rušivé elementy ktoré existuju-

ale áno,snažím sa učiť
 fotka
upirka113  9. 5. 2011 19:58
ja sa učiť ani nebudem.. snáď to urobím
 fotka
bludiacisvetom  9. 5. 2011 19:58
za aký čas si sa naučila tú 3/4ťku z litiky?
 fotka
sasi2680  9. 5. 2011 19:59
ten začiatok presne ako keby som o sebe čítala ..

ale tak snáď to aj mne takto pekne pôjde:/
 fotka
natuska6262  9. 5. 2011 20:17
uf ,ked si pomyslím ,že ma to o rok čaká ..to isté ..fuj ..ale držím prsty v každom prípade a všetkým maturantom ..

btw ...máš v blogu pár pravopisných chýb
 fotka
natuska6262  9. 5. 2011 20:21
pár čiarok ..pred "ktorý " .. a ďalej pred spojovacími výrazmi ako :" a preto " a pod ...hemisféra ..argumenty (vzor dub)
 fotka
insanebutalive  9. 5. 2011 20:49
tie predsavzatia som mala aj ja a uz zacnem od noveho roka, potom od februara, od aprila, od velkej noci a za tyzden mam akademicky

kazdopadne drzim palce na maturach
 fotka
flegma1triedy  9. 5. 2011 21:23
no...bude to veselé ...ale to dáme nič sa nebojte
 fotka
acvd43xa7w  9. 5. 2011 21:23
no ja som si v lete hovorila, ze zacnem v septembri..nevydalo, tak ze po stuzkovej..tiez nevydalo, takze cez vianocne prazdniny urcite..to mi zas nevyslo..potom pisomne, na ktore som sa ucila, cize to nic.. takze cez velkonocne..to mi tiez nevyslo snad to zvladnem za tyzden, v podstate dva predmety mam v suchu
10 
 fotka
soraya  10. 5. 2011 13:06
myslím, že to všetci sme plánovali začať v septembri, a všetkým nám to úplne nečakane padlo na akademický, čím to bude
11 
 fotka
leka  10. 5. 2011 19:09
Tak toto si napísala pekne. Skoro ako nejaký terapeut-poradca či niečo iné. Držím palce na maturitách. Takýmto spôsobom to určite so sebou dotiahneš veľmi ďaleko
Napíš svoj komentár