Vystrihujem javorové listy, padajúce do zreničiek zostarnutého leta. Skladám z nich lietadielka a púšťam ich v zarosenom parku do neznáma. Na lavičke pomaly doznieva ticho. Emócie zahrali s dámou, na ťah prišla zmena. Sprevádza ju samota dvoch prekrížených nôh na chodníku nového štátu, kde plynú nové mesiace objímania jedného hrnčeka. Nahota existencie. Nie každý to dokáže, pozerať sa na seba v zrkadle bez dvojitého tieňa. V krajine neznámych pohľadov sa nemáš pred sebou kam schovať. Tancuješ prirodzenosť. Balans na odhalenej čistine vlastného vedomia. Esencia života? Je to fajn. A trochu to bolí.


Amelia sa však rada točí. Špirály sú oázy do neznáma. Vraj dôležitý je proces, nie výsledok. Existuj a čerpaj, odkrajuj a prežúvaj. Sloboda je možnosť nedefinovania. Autonómia schovaná pod plášťom do dažďa, zápas človečenstva, nakreslený malíčkom bába do vzduchu. Chce dosiahnuť na hrkálku. Prečo sú hrkálky v svete dospelých tak ťažké a škaredé?


Vraj stačí, vymedziť sa. Ha. Artefakty spoločnosti štrngajú ako nechcené závažia limitov bytia. Cholerický dirigent sebapoznania, agigato tíši búrku za oknami tohto ostrova. Obklopená oceánom, všetko je tu hnedé a fialové, pohľady do neznáma spoza chrbty hodvábnych slonov, rukávniky na krkoch papierových žiráf. Vážky. Zaťahuješ závesy pred vetrom, hrajúc schovávačku s realitou. Bezoblačno pominulo, chápem. Tkanina textov, roviny sa prekrývajú na viacerých miestach súčasne. Dievčatko pri popolnici škrtlo zápalkou. Mihotavý plamienok kreslí iskričky v jej očiach. Tesne pred dohorením zápalky sa od nadšenia rozosmeje. Tieto momenty. Ešte! Posledná sekunda, čaro pominuteľnosti. Svet bol zrazu naozajstný, na chvíľku sa nadvihla opona, a ty vieš, že existuješ.


***

 Úvaha
Komentuj
 fotka
blackrisq  13. 11. 2013 23:07
konečne!

ok, teraz to idem prečítať
 fotka
blackrisq  13. 11. 2013 23:19
ok, ešte som to úplne nerozkódoval, ale môže byť
 fotka
lubobs  22. 12. 2013 16:06
obrazy, čo si, sú oázou pre pastvu opakovanú, ťa ľúb
 fotka
phantasia  24. 12. 2013 02:13
@lubobs lebo padajú do nás obrazy, a krajšie dážde, ovky sa viac nebudú schovávať do dier na konci viet ale, usmievať.
Napíš svoj komentár