Celé to začalo začiatkom tohtoročných letných prázdnin. Po dlhom prehováraní zo strany rodičov, kamarátov, a nakoniec aj samého seba som sa rozhodol, že si konečne vybavím, oný spomínaný, vysnívaný sen každého čerstvého osemnástnika - vodičský preukaz.

Píše sa deň 10. júla a ja prichádzam na inkriminované miesto, kde by mi mali nejakým spôsobom dostať do hlavy všetky tie vedomosti. Po príchode do triedy (medzitým po rýchlej obhliadke členov mojej triedy a rýchlom zhodnotení každej osoby) sa začala úvodná hodina. Po krátkom príhovore inštruktora bolo hneď všetkým jasné, že lepšie sme si vybrať ani nemohli.
Náš inštruktor, niečo cez 30 ročný chlapík s dobrým humorom (aj keď z väčšej časti vulgárnym, no o to väčšia sranda nám prisľúbil viac-menej bezproblémový priebeh celého kurzu. (Óó, aká naivita v nás bola, že sme tomu aj verili Odznelo ešte zopár vtipov a ani sami sme nevedeli, ako sme stihli popísať 5 strán poznámok.

Takto to prebiehalo asi 2 týždne, vždy 2 dni v týždni. Pomaly sme sa spoznávali, vtipkovali, smiali sa na vskutku "logických" odpovediach na otázky, kto má/nemá a prečo v danom prípade prednosť na križovatke, či otázkach ohľadom výbavy vozidla, v horšom prípade o spôsobe prehovárania policajtov pri riešení priestupkov.
Myslím, že postačí na ilustráciu výrok: "Nakreslíme si pinušku, ale bez chĺpkov " - Rozumej: značka hlavnej cesty

Neubehli ani len 2 týždne, a už sme sedeli v čudnej imitácii predného miesta vodiča, medzi odborníkmi zvanom trenažér. Prišiel čas aby sme ukázali svoje bohaté teoretické znalosti aj v praxi. Prvé spoznávanie sa s ovládacími prvkami vozidla radšej nebudem rozoberať, napokon, každý raz začínal. . Postupne sa sme sa však všetci po viacerých pokusoch o rozjazd, či zastavenie dostali "do toho", takže posledný trenažér sa niesol asi v duchu 130 km/h cez mesto, cez trávu a podobne.

Po týchto troch hodinách sme už boli všetci pripravení na prvú ozajstnú jazdu autom, ktorá nás onedlho čakala. Ale to sme si iba mysleli...
(pokračovanie onedlho)

 Napínavý príbeh
Komentuj
 fotka
idea  9. 11. 2008 18:06
ja ako čerstvá držiteľka vodičáku sa veľmi teší na pokračovanie
Napíš svoj komentár