Streda 2. júla 2008, 22:51

Jela sem s Marcelou a Martou po koncertě autem domů z Vrchlabí...

U nás zatiaľ nesneží. Auto si znovu raz tak fajn rozumie s vozovkou a akosi samo obchádza všetky poklopy a jamy. Idem zo skúšky, v kufri tatkovej hondičky si veziem celú moju lásku, celý gitarový aparát, letmo pridávam na rádiu volume a buď hmmkam alebo popiskujem melódiu, neviem, nedokážem to rozoznať.

Hustě sněží, cestu klikatou dlouhou krájíme krok za krokem...

Nesneží, to už som spomínal. Auto si fajn rozumie s vozovkou. Niekde za obrysmi Javorníkov ešte dodýchava také to ružové nebo s letmým nádychom vanilkového. Pripomína mi to zaľúbenú Penelope Cruz, to bola tiež taká naša „holka z Vrchlabí“.

Nad námi Velkej vůz a my v něm...

Mám nirvánovú náladu. Normálne mi je ľúto všetkých mušiek a komárov, čo mi poletujú pred reflektormi a o pár stotín sekundy im zadoček preletí cez hlavičku. Nabudúce pôjdem pešo, kombo si poveziem vo fúriku... Akurát si budem musieť kúpiť MP3 prehrávač.

Ať počítám, jak počítám, pořád sem to já, pořád sme to my, pár přátel na cestách, do rána, do zimy...

Mám pocit, že všetko je tak, ako má byť. Napriek všetkým prešľapom a výkyvom, mám svoju energiu, česť a zdravý optimizmus hraničiaci s mámvpičizmom. Vykašľal som sa na to, čo stálo za hovno, robím to, čo má cenu, som s tými, ktorí za to stoja. Tí, čo prenikli za moje duševné záclony a majú mapu. A ja im to dúfam aspoň v podobnej miere oplácam.

Přes všechen čas, všechny ty dny, přeš všechno trápení pořád sme to my...

Srdce rozorané ako povrch Mesiaca. A ráno už štvrtýkrát budem vstávať o pol štvrtej ráno. Na povaľača s bohémskymi prvkami v duši obdivuhodný výkon. Ale poobede budem mať dobrý pocit zo seba a z ľudí. V piatok si zahráme koncert, dáme si pivo, poldeci a metafyzický sex so zazáclonovými dušami. Porastú nám aury.

Vstříc novým Vrchlabím, vždy s úsměvem...

Kurva, Chinaski, podlížačský, vtieravý popík. Súhlasím. Ale z tých piesní ide energia až do tretieho vesmíru a ešte kúsok ďalej. Oni to zistili úplne presne, ako býva večnosť v malej chvíli a naopak. Že svet je jedno veľké Vrchlabí.

Ty vieš, láska, že som tu strašne rád.

 Vyznanie
Komentuj
 fotka
littleeva  28. 8. 2008 20:50
Teda, pekny styl pisania, pacilo sa mi ako si tam zakomponoval tie ceske casti, dobre sa to citalo, pekne nekomercne
 fotka
vicca  7. 10. 2008 23:14
Krasne napisane Vytihnuta uzasna chvila...
 fotka
joelina  18. 11. 2008 22:03
a aj z tohto ide strašná pohoda. aj z blogu, aj z Vrchlabí od Chinaski
Napíš svoj komentár