Priatelia nás opúšťajú z rôznych dôvodov: pretože sa meníme my aj oni, pre rivalitu, zranené city, pre morálne obmedzenia, smrť alebo zatrpknutosť. Dokonca aj viera dokáže ľudí spájať i rozdeľovať. Nech je to už z akéhokoľvek dôvodu strata blízkych ľudí vždy hlboko zasiahne. Počas života sa okruh priateľov mení niekoľkokrát: ľudia odchádzajú za štúdiom do nového mesta, menia sa priority... Je to akýsi prirodzený proces.

Viem, že aj Môjho Najlepšieho Priateľa opustili jeho spoločníci v najťažšej skúške. Žiadny príchod povzbudivých slov, žiadne potešujúce pohľadenie. Len strach a beznádej. Jediný kto sa láskavo prihovára je Nepriateľ, ktorý využíva slabosť a ponúka lákavé pokušenia...

Občas nastanú v živote vzraty, ktoré človek nečaká... Aj ja som si musela vybrať medzi Troma Priateľmi a priateľmi. Svedomie najskôr tíško klepkalo na moje srdce, ale keď videlo, že váham búchalo, trieskalo a snažilo sa vykopnúť dvere na bráne môjho srdca. "Vyber si Trojicu!" kričalo spoza dverí.
"Áno", znela moja odpoveď hoci neistá.

Viem, že som sa rozhodla správne, ale prečo sa mi smiech stal neverným druhom? Kresťan bez radosti je poľutovaniahodný... Smiech uteká, skrýva sa a keď si myslím, že ho opäť pevne držím, pritiahnu sa mraky a spustí sa leják...

Túžim po radosti, ktorá nie je ilúziou, kópiou ani maskou na uplakanej tvári. Prečo cítim hlad a bolesť, keď mi dávaš VŠETKO? Odpusť mi moju nevďačnosť.

Ja viem,treba byť trpezlivý! Ešte som len v prvej fáze opustenosti. Ešte ,musí prísť smrť, aby mohlo prísť pravé víťaztvo. I keď milovať znamená čakať na utrpenie, som presvedčená, že je lepšie milovať a prinášať obety, ako nemilovať vôbec.

Ďakujem Ti, môj Priateľu za vedomie, že toto utrpenie raz skončí.

 Denník
Komentuj
 fotka
vreskot000  1. 1. 2014 22:27
pozri, Pán Boh nás skúša, prilni sa mocne k Pánovi!
 fotka
putnik  2. 1. 2014 12:51
čo sa deje?
 fotka
jasminee  21. 8. 2014 15:41
Priatelia nas opustaju pre zranene city.
Napíš svoj komentár