Ďalšia zbytočná úvaha nad vlastným životom.

Žije v tomto svete. Váľa sa. So stoličky k výkresu a späť za počítač. Hambí sa, že je na internete, sedí na ňom priam celé dni. Odhodil vlastné zábrany.
Fajčí šúľané cigarety a čaká na piatky soboty.
Ničí ho tá predstava. Predstava, že nepohne svetom ani vesmírom. Ale kto za to môže? Jeho riť, ktorá sa len presúša sem a tam.
Je na rozhraní prílišnej lenivosti, tej ktorej mu bráni aby zmenil tento svet, zanechal stopu a pár storočí sa naňho ešte spomínalo.
A rozhraní užívať si prítomnosť každou sekundou. Ženy, párty, občas niake drogy, flirty, alkohol.
Je lepšie pracovať na sebe a ovplyvniť chod Zemegule, no nič so života vlastne nemať, alebo si užívať na plno, ale nič po sebe nezanechať? Tak prízemné... Tak príjemné.
Sedí a šúľa cigarety. Ospravedlňuje svoju flákanie sa tým, že možno práve to mu pomôže v jeho tvorbe. Veď to čo zatiaľ prežil ho posunulo niekam ďalej. Áno prežil toho toľko, že má pocit, že môže s kľudným svedomím zomrieť. Je normálne, že mladý človek, nemá strach so smrti?
Šúľa cigarety s vedomím, že prežil skutočnú lásku i skutočnú bolesť. Že počul hudbu a prežil skutočné emócie. Že si dal drogu a prežil neskutočné stavy.
Šúľa cigarety a vie, že zostane sám pretože sa k ľuďom správal príliš zle.
No má vieru. Má vieru, že im to raz oplatí. Že možno matke zabezpečí krásnu starobu a vráti jej lásku, čo jej dlží.
Je tu však aj iná možnosť. Že bude úspešný a na všetkých sa vybodne.
Možno je to práve to čo ho brzdí, to čoho sa bojí.
Bojí sa, že príde úspech, že dosiahne čo chce. Čo potom? Vlastná pýcha by ho zabila. Prišli by drogy, množstvo žien, nadradenosť, pocit, že nikoho a nič nepotrebuje. A pocit, že už nieje čo viac dosiahnuť.
Pravda je taká, že úspech ho zabije... A neúspech ešte viac.

Cigareta je došúľaná a otázka položená - môže človek zmeniť svoju podstatu?
Pravdepodobne... nie.

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
usmiewawyzub  9. 12. 2009 00:40
Boli tam. Dívali sa naňho ako šúľa cigarety. Deň za dňom. Hľadieť je na nič, keď sú neviditeľní. Nechce nič vidieť a nič počuť. Stal sa tým, koho v sebe chcel vidieť. Boli tam, no po jednom odchádzali. Nemal im to za zlé. V tme je človek nerád sledovaný...
 fotka
pedofilovsyn  9. 12. 2009 01:31
...
Napíš svoj komentár