10-09-2012

Ako začať...

Stratila som všetko... S rozchodom a po premiére som zažívala zatiaľ tú najhroznejšiu depresiu od strednej školy. Pocit prázdnoty umocňovaný potrebou nasadnúť do auta a reálne poznať to, aké to je naraziť plnou rýchlosťou do stromu ma dobíjal a obsadzoval každým dňom čoraz viac a viac.

Stratila som zmysel života. Byť prechodníčkou je... príšerné. Hlavne keď som chcela ľuďom v mojom okolí pomáhať. Pretože som ťažila z tej radosti. Ale byť prechodníčkou je ako si schválne ublížiť preto, aby ten druhý bol šťastný, pričom ten dotyčný sa v tej rane ešte aj vŕta celé dva mesiace a ja si s kompletnou naivitou myslím, že ma len hladká a stará sa o mňa. A pritom zo mňa s akousi chirurgickou ľahkosťou odstránil všetko, čo ma držalo pri živote. Aj naivitu, aj optimistickú vieru, všetko pozitívne, chuť do života... a nechal tam len nádej. Malilinkatú, takú, ktorá ma zožierala ešte 3 týždne po tom. A ja som nechcela nič pokaziť. Ale ciťák mi opäť hovoril, niečo iné.

Včera som zistila, že už má nový objekt. A ja som len prechodník. Stále nič necítim. Absolútne nič. Nemám sny, neviem už, čo chcem dosiahnuť, a v hlave mi stále zostáva otázka: Pre koho sa to oplatí robiť? Pre seba? Taký egoista nie som. Aj keď by som možno mala tak trochu byť. Samota ma zabíja. Za posledné mesiace som si navykla byť v skupine ľudí, ktorí preferujú svojský životný štýl. A žila som aj ja. Ale to už skončilo.

A teraz mám problém „prežiť“ dva týždne.

Preto si chcem napísať menší protiplán:

Zajtra: zápis v škole, stretko s babami, poobede stretko s autorkou
Streda: stôl do izby, upratovanie
Štvrtok: ??
Piatok: upratovanie, večer DAB 2 premiéry
Sobota: príchod domov
Nedeľa: ??
Pondelok:??
Utorok: predpremiéra SDKS
Streda – Pondelok: ??
Utorok – začiatok semestra...

Je dosť možné, že ho budem stretávať vo štvrtky na chodbe medzi P6 –P2.

Už asi nebudem taká, aká som bola pred letom.

 Blog
Komentuj
 fotka
midnight  10. 9. 2012 23:21
Stromy sú mrchy, akurát vtedy keď človek chce sa najťažšie triafajú, ak o tom budeš niekedy uvažovať znova, vyber si radšej nejaký betónový múr.



"Pre koho sa to oplatí robiť? Pre seba? Taký egoista nie som. Aj keď by som možno mala tak trochu byť."



si dostatočne egoistická na to aby si chcela byť šťastná? očividne áno, inak by ti nevadilo byť nešťastná. tak buď aj dostatočne egoistická na to, aby si všetko robila pre to, aby si dosiahla svoj egoistický cieľ byť šťastná.
 fotka
purenarcissism  11. 9. 2012 09:27
ale neboj zlatko,máš nás.

ja som tiež na tom najhoršie ako som bola od strednej, ale navzájom sa kopneme a objímeme vidíme sa ten utorok
Napíš svoj komentár