Myslím si, že v tomto blogu je nepodstatné, ako som sa dostala do Nitrafestníka, teda denníka festivalu Divadelná Nitra. Podstatné je, že som tam.

Zo začiatku a vlastne ani pred festivalom som netušila, do čoho vôbec idem. Dokonca sa mi chvíľku nepáčilo, že na dvoch stranách A4 nás robí až 8 ľudí! Teraz pripravujeme tretie vydanie Nitrafestníka, moje články a rozhovor sú v stave opravovania sa a môj druhý deň zhustený únavou, prácou a zážitkami je za mnou.

Je asi logické, že na medzinárodnom divadelnom festivale stretnete veľa známych osobností zo sveta divadla. Ja som sa hnusne akoby obmedzila len na ľudí, ktorých som poznala z môjho prvého festivalu Nová Dráma 2011. Ale keď som sa dozvedela, že tu bude prítomný aj štáb STV, tak ... trošičku som bola zvedavá, či tam nebude niekto, koho budem poznať zo stáže, ale nedávala som tomu akúkoľvek nádej a podobne.

Tak som sa normálne pripravila na piatok – prvý deň festivalu. Mala som napísať článok o sympóziu (vedecká konferencia) na tému Festival ako (kreatívny) priemysel. V skratke to bolo o problémoch pri organizácii festivalov, o ich výhodách, financovaní, o komplikovanej komunikácii s úradmi a tak – proste byrokracia... atď. Taktiež tam bol prítomný aj štáb STV a .. medzi nimi.. vysoký chlap, režišér jednej zvieracej rozprávky, na ktorej natáčaní som bola. Teraz však len snímal konferenciu.

Keď sa sympózium skončilo a ja som si hľadala tašku a fľašu s vodou (z ktorej si odpila jedna prednášajúca z Nemecka), ktorá sa skrývala za jedným starším pánom. Pozrela som sa na neho a on (neviem ako) vyčítal z môjho pohľadu, že „ho chcem obviniť, že mi vypil vodu“ . Smiala som sa.

Po tomto únavnom stretnutí som mala ešte spracovať jedno menšie bábkovo-muzikálovo-krimi-historicko-komediálne-pouličné divadielko Marionetta. Marioneta je vlastne aj iné označenie pre bábku, s ktorou sa robia bábkové divadlá. Taktiež efekt slovnej hračky dopĺňa aj fakt, že sa predstavenie sa volalo Mária – Antoaneta -> Márionetta. Sršalo to rôznym vtipom, od jednoduchého, situačného až k mierne erotickému, na ktorý sa „chytali“ predovšetkým dospelí diváci.

Spať som išla po polnoci, keď som dokončila články.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár