Chystala som sa spať. Bola som na záchode a šla som si umyť ruky do kúpelky. Najprv som ani nezasvietila svetlo len, tak som niekde v tme nahmatala mydlo a vodovod. Prišlo mi na um čo mi dnes povedala kamoška.
"Počkaj vo vlasoch máš nejakého chrobáka. Máš tu aj dáke čierne bodky." vravela keď skúmala moju hlavu. "Nechaj tak" odtiahla som sa preč.

Zasvietila som svetlo a v obývačke pozrela na hodiny.Pol noc aj desať minút. Nahla som sa k zrkadlu. A začala skúmať čierne bodky. Po prehrabávaní v mojich brutálne hustých vlasoch netrvalo dlho a objavila som tam nejakého čudného chrobáka. Neskor som videla aj čierne bodky. A už mi bolo všetko jasné. Že hlava ma tak strašne nesvrbí preto, že mám suchú kožu, ako som si myslela.
Mama prišla do kúpelky, že čo už nespím. Mama ja mám asi vši!dostala som zo seba. Začala mi prehrabávať vlasy. "A naozaj tu sa ti niečo pohlo! Aha aj tu! Naozaj." Moje obavy sa naplnili.

Ešte som pred nejakým časom kúpila ten šampón proti všiam,keď mali susedove deti vši. "Idem ti tým umyť vlasy?" spýtala sa mama. "No radsej" Tak sme začali asi 20 minútovú kúru napeniť, počkať 3 minúty, opláchnuť,napeniť, počkať 3 minúty, opláchnuť. "Skús si potrias hlavu, či nevypadnú. Začala som otriasať hlavou a tie malé potvory naozaj začali vypadávať. Malé aj velké vši! Ochvílu sme mali "plnú" vaňu vší! Zabalila som si vlasy do uteráku, keď si mama spomunula, že aj ju svrbí hlava. Kázala mi jej ju prezrieť, no nič som jej tam nevidela. Hlavu si umyla aj znovu napeniť, počkať 3 minúty, opláchnuť,napeniť, počkať 3 minúty, opláchnuť. Aj jej zo pár vypadalo. Začala som si vyčeávať tie malé potvory, n ešte zopár ich vypadlo. "Mala by som ti prezliecť aj periny." skonštatovala mama. Kým sme spravili všetky protivšové opatrenia bolo pol druhej a konečne som si ľahla do postele. Bol to hrozný pocit! V mojej hlave žie hmyz! Nejako aj kedˇ ťažko som zaspala a dúfala som že všetky vši pokapali. Ráno keď som vsala. Pri pohlade do zrkadla som zistila, že mám vo vlasoch niekolko xy vajíčok. Tak dúfam, že boli už mŕtve......

Zavolala som kamoškám ( bo aj oni spomínali, že ich svrbí hlava) nech si prezrú hlavy, že ja mám alebo som mala vši.Zastavila sa u nás sesternica ktorej mama stihla povedať, čo sa deje. Povedala, že aj ju svrbí hlava, a že ich má asi aj ona.

Tak dnes asi von nepojdem. Upracem a pomoze mame. Aj tak každý večer som len vonku. Nechcem aby ludia odo mna stáli ďalej.....pozor bo ona má vši. Hádam sa toho zbavím rýchlo...dúfam

 Blog
Komentuj
 fotka
stifut  4. 8. 2007 16:57
Parchanti krpatý
 fotka
matrixicek99  4. 8. 2007 17:43
nevadi to sa casto stava na hustych vlasoch a ma ich aspon raz v zivote kazdy druhy clovek a najme zeny!!! takze neobavaj sa blsok
 fotka
lipsofangel  4. 8. 2007 18:08
no hej, s tym samponom a sprejom sa to da v poho zvladnut
 fotka
vindemiatrix  4. 8. 2007 18:43
kym nemas vos lonovu bud rada
Napíš svoj komentár