Krása dňa odhaľovaná po kúskoch, rovnako ako krása života objavovaná po dňoch, nám dokáže vykresliť úsmev na tvári a dovoliť pochopeniu okolného sveta, aby prišlo. Krása každého okamihu, vôňa každého sústa, chuť každého nádychu, to sú tie veci o ktoré tu ide. Chuť do života a splynutie s ním. Chmurné chvíle sú tu, boli a aj budú. Rovnako, ako sú tu chvíľe, ktoré nemajú konkrétne pocity, no to je na nich príjemné. To jemné hladenie okamihov, ktoré nie su prýliš vtieravé, ten sladký prísľub ďalšiehop rána, ktorý síce nemusí byť naplnený, ale v tú chvíľu dáva teplo a pokoj. Život je krásny,ohavný, pustý, plný, mäkký, tvrdý, slizký, hebký, farebný aj sépiový.. Je taký ako ho vidíe. Ako ho chceme vnímať a z ktorej stránky sa naň checem dívať.
život sa ukrýva v malých kvapkách padajúcich z odkvapu a v ešte menších dúhach, ktoré sa v nich tvoria pri správnom dopade svetla. Život sa skladá z malých okamihov a toho, čo si z nich vezmeme.. Život je len život. Je to len slovo, ale to čo obsahuje musíme pochopiť každý sám. Život treba žiť životom a nie ho len staticky prejsť. Treba v ňom kineticky stáť. Nájsť si miesto a priestor, robiť to, čo robí život životom a nie len prežívaním.
Hltať ho. Letieť. Nebrániť sa. Občas sa zastaviť a užiť si trocha sebareflexie, aby ďalšia časť púte mohla byť vykonaná s väčším pochopením, zmyslom, účelom, s väčšou hrdosťou a skúsenosťou. Takto postupne po etapách dôjsť až na koniecc cesty a môcť si povedať: ,, Svoj život som prežil, môže si ma zobrať vesmír,,

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár