Na úvod niekoľko slov o šalvii, trochu inak, menej vedecky. Dôležité je spomenúť, že táto rastlina a jej účinky sú veľmi individuálne, a tým pádom aj všetky moje skúsenosti a názory sú jednoznačne subjektívne. Ako však môžem naznačiť, na základe skúseností iných ľudí, kníh a rôznych iných zdrojov môžem potvrdiť, že tieto zážitky, aj napriek všetkej subjektivite, majú nesporne spoločné znaky.

Musím povedať, že táto rastlinka si jednoznačne vyžaduje maximálny rešpekt a dôkladnú prípravu, hlavne mentálnu, ale aj fyzickú. Ako trefne poznamenal Daniel Siebert, od párty drogy to má veľmi ďaleko. Týmto teda vyzývam všetkých, čo radi experimentujú a robia to skôr z dlhej chvíle a bez nejakého účelu, dobre si rozmyslite do čoho idete. Nehovorím, že bezduché experimentovanie kvôli zábave môže mať nejaké fatálne následky, ale môže to vyvolať silný a neveľmi príjemný dojem. Keďže sa jedná o látku, ktorá mení vedomie, i keď len na krátku dobu, ten časový úsek je natoľko intenzívny, že môže zanechať veľmi silnú stopu, ba až traumu.

Dôkladná príprava znamená dostať sa do stavu, kedy je myseľ veľmi silná, ľahko kontrolovateľná a pružná – teda pripravená na mocný zážitok. To sa dá dosiahnuť napr. pravidelnou meditáciou a ziskom určitého pohľadu na svet, keď je človek presvedčený že je schopný všetkého a teda všetká moc je len a len v jeho vnímaní a vôli.

Rovnako dôležité je stanoviť si zmysel experimentácie, čo môže byť napr. sebapoznanie, výskum, liečenie atď. Takýmto spôsobom je jednoduchčie identifikovať zmysel vízií a nasledovné prijatie toho významu a využitie danej informácie.

To be continued.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár