Len tak si sedím doma,na stoličke,čumim na telev=izor a počuvam daku tu hudbičku,po poriadnych deathmetalovych peckach som si zapla niečo kľudné-Pink Floyd..

To sú proste borci .. perfktne sa pri nich učí,počita a rozmýšla. A ešte keď sa zamyšľam nad ich piesňami a textami tak zisťujem,že takmer cely album The Wall ma akoby trošku popisoval.Tie pocity a myšlienky niekedy akoby mi z hlavy vytrhli,ten album má v sebe niečo zvlaštne a nepopísateľne.Ale aj tak teraz mám pustenú pieseň Money,ktorá je z iného albumu..a ako si tak počuvam začinam sa vlastne zamyšlať nad hodnotou peňazí v dnešnom svete..

Peniaze,čo vlastne sú peniaze?? Obyčajne papiere,na ktorých su nejake čisla a dake mosty a slohy a ešte nejake ochranné znaky.Mne toto slovo,peniaze a tieto veci-peniaze osobne zavadzajú nielen v peňaženke,ale aj v živote..všetko má nejkú cenu, všetko stojí peniaze,ešte aj vlastne zdravie ťa stojí peniaze,aj sprostá pečiatka od doktora ťa stoji peniaze. Aj hudba ťa stojí peniaze,aj keď ju sťahuješ z internetu stoji ťa peniaze,lebo sediš za compom ktorý míňa elektrinu a používaš internet ktorý stoji peniaze.Vlastne dnes už neexistuje nič čo by nesúviselo s peniazmi..aj láska sú vlastne peniaze,láska ťa tiež niečo stojí.Chceš urobiť radosť niekomu tak mu niečo kúpiš za peniaze.Aj šťastie sú peniaze..

Šťastie ,šťastie môže pre teba znamenať:
1.láska
-ako som už spomínala bez peňazí by už vlastne láska ani nebola.Ak nemáš peniaze,nemáš mať odkiaľ vodu na hygienu,nemaš mať odkiaľ pekné oblečenie,doplnky,kozmetiku a nemáš tvojej polovičke začo kúpiť darček alebo nemáš kam pozvať svoju polovičku,lebo v reštauráciach máš všetko za peniaze..

2.zdravie
-ak nemáš peniaze,nemáš zdravie. Hoci si teraz povieš,že si v prírode natrháš bylinky a budeš zdravá.Hmm a ako si tie bylinky spracuješ? nemaš ich kde skladovať lebo nemáš peniaze a nemáš dom a nemáš ich ako uvariť ani nič také.. čiže ešte raz nemáš peniaze,nemáš zdravie

3.Veci,materiálnosti
-tu snáď asi nemusím nič písať,je to jasné..

.Ľudia,priatelia
-no tak kto by sa už len bavil s niekým čo nemá peniaze.Takí ľudia(bez peňazí) smrdia,nepekne sa obliekajú,sú neinteligentní lebo nemajú prístup k vedomostiam..

No a keď si to tak všetko čítam,tak zisťujem že to najdoležitejšie v dnešnom svete čo existuje sú PENIAZE ! Bez peňazí by si nemal nič a bol by si vlastne zrejme nič. Čiže ak pokladáš za najdôležitejšiu vec lásku,zdravie,šťastie,priateľov,nejaké veci,kariéru alebo dokonca drogy ,tak si na omyle,pretože tie veci by si bez peňazí nemal.Čiže peniaze sú na vyššej úrovni. A ak pokladáš vieru za najdôležitejšiu vec tak aj tá ťa stojí peniaze.Veď ako by si si kúpil Bibliu,aký milodar by si dal na omši? Čiže vlastne všetko sú peniaze,ešte sa hovorí že aj čas sú peniaze.Je to zvláštne,nechceme si to pripustiť ,ale je to tak..

 Úvaha
Komentuj
 fotka
kathusiq  19. 2. 2009 16:11
j ma to neco do seba, ale kazdy ma ine nazory a podla mna milovat mozu aj ludia bez penazi, ked si to tak vezmes, tak napriklad romovia nemaju peniaze maju deti ktore vznikli z lasky, no mozno nie z lasky, ale z potreby sexu a nemali peniaze- nemali kondom.... ale sex mali.. takze vsetko niesu iba peniaze... vsetko su ludia, bud s peiazmi, alebo bez penazi...
 fotka
noxardna  19. 2. 2009 16:17
@1 tie deti robia nie pre sex z lasky,ale preto aby im socialky dali na tie deti peniaze ktore aj tak prechlascu...cize aj tam su peniazky a romovia dostavaju peniaze od socialok a roznych dobrocinnych organizacii a podobnych kravin
 fotka
lonelygirl  20. 4. 2009 19:01
Asi máš pravdu, nech sa dnes už čokoľvek tvári nevinne, s za tým aj tak peniaze. Niekto ich má málo, inému zasa šibe z toho že ich má tak veľa...



P.S.Pink Floyd je skvelá muzika a ich texty dokážu inšpirovať k fakt krásnym myšlienkam
Napíš svoj komentár