Dnes je skoro každý použivateľ internetu zaregistrovaný aspoň na jednej sociálnej siete (pokec,facebook,atď...).Určite všetci si pochvália komunikáciu na dialku.Je rýchla, stručná, pohodlná a nájde sa ďalšich "X" vecí.

Len poslednou dobou sa táto neosobná komunikácia, stáva chorobnou závyslosťou. Ľudia doslova zabijú dohlupa písanim a čítanim správ aj celý deň.Stáva sa že človek ani nevyslový jedinú vetu dôsledkom toho, že sa s nikým nestretol osobne. Začne sa hanbiť prejavovať na verejnosti, mať strach z ľudí, neziskávať žiadné skúsenosti...

Fiktívny kontakt s ľudmi, nám dodáva pocit bezpečia. Je to jasne už len z toho, keď nám nevyjde situácia(napriklad - vtip),tak sa tento spoločenský trapas ľahšie znáša doma za stolom, ako naživo.
Je prirodzené vyvarovať sa neprijemným situáciam, ale nemyslím si že odlúčit sa úplne zo spoločnosti je najlepším riešením. Napokon chybam je možné strániť sa tým, že sme sa z nich poučili . A chybiť je ľudské. Neexistuje človek čo niečo nepokazil, alebo spravil všetko geniálne.

Ale bohužial, je to tak. Denne narastá počet tisíce nonstop online uživateľov. Ulice začínaju byť ľudoprázdne. Už aj tie výkriky detí z pod okien sa dajú zniesť, hlavne že tam vonku čosi žije.

Lenže každý sa radšej hrbí za monitorom. Ľudia si nemajú čo povedať, pretože nič nezažívajú, a len fantazirujú o sebe a druhých. Ľudia by si mali zamyslieť nad tým ako najlepšie prežiť život, nie ako najlepšie premrhať život.

PS: všetkého veľa škodí.

 Blog
Komentuj
 fotka
upirka113  17. 6. 2010 07:00
hhehe ja som zavisláčka a mne to newadíí hhehehe
 fotka
d170  17. 6. 2010 12:22
Máš pravdu, navyše osobný kontakt je osobný kontakt a ten písanie cez nejaký chat nenahradí.

Inak nabudúce závislost je s mäkkým I.
Napíš svoj komentár