Večer, hodinu pred odchodom z bytu sa u Laury zastavila Kristína.
,,Takto tam chceš ísť?“ neveriacky pokrútila hlavou.
Laura sa pozrela na svoje obľúbené čierne tričko a vyšúchané džínsy a nerozumela, prečo sa Kristína takto vyobliekala, keď sa chystali iba do obyčajného baru plného slizkých úchylov. Ale Kristína bola už proste taká- vždy musela zažiariť(hoci aj medzi zapáchajúcimi alkoholikmi- čo mimochodom, nie je veľký problém).
Kristína rozpustila Laure dlhé čierne vlasy, ktoré mala zopnuté v gumičke a tie jej jemne padali na plecia.
,,Ach, ako ti ich len závidím,“ zasnene sa na Lauru zadívala Kristína. ,,Nerozumiem prečo ich vždy nosíš zopnuté. Sú predsa nádherné!“
,,Prekážajú mi,“ zahundrala vždy praktická Laura.
Dievčatá boli odlišné ako oheň a voda- Kristína lietala vždy v oblakoch, snívala o princoch na bielom koni a na ľuďoch videla len ich dobré stránky správania sa. Naopak, Laura jej svojím praktickým rozmýšľaním často otvárala oči a ťahala ju dole na zem.
Kristína otvorila Laurinu skriňu a zopár minút sa do nej dívala, keď vytiahla krátke modré šortky a otočila sa s nimi k Laure. ,,Čo keby si si ich vzala?“ navrhla priateľke.
,,Večer býva chladno,“ pokrútila hlavou Laura.
,,Snáď to vydržíš.“
Laure sa nechcelo protirečiť a tak si obliekla šortky a vyrazili.
Keď prišli do baru, pri zadnom stole zbadali priateľov tak ako to mali dohodnuté.
,,Si krásna,“ zašepkal Martin Laure do ucha.
Laura si chcela práve sadnúť, keď ju Kristína zastavila. ,,A čo Tomášov darček?“ pripomenula priateľke. Tomáš sa celý naradostený zdvihol zo stoličky a dievčatá obdaril širokým úsmevom.
,,Tak, milý Tomáško, konečne patríš medzi nás dospelých,“ začala Kristína a Laura si odkašľala, aby na seba upozornila. ,,Pardon, ešte nám chýba Laura, ale tá bude dospelá už o pár týždňov, takže pohoda,“ opravila sa Kristína.
,,Takže my ti prajeme aby si si tú svoju dospelosť pekne užil. Ale nie priveľmi- nie aby si nám prišiel o pár mesiacov oznámiť, že si si niekde v Las Vegas vzal africkú černošku a čakáte spolu slovenského Afričana.“
Všetci sa začali smiať.
,,Takže si dnešný deň uži, pretože naň budeš spomínať do konca života,“ dodala Laura a dievčatá dali Tomášovi svoj darček. Keď ho Tomáš otvoril, všetci pri stole sa začali smiať.
,,To je zrejme na svadobnú noc s tou Afričankou,“ ozvala sa Veronika, Laurina spolužiačka.
Všetci vypukli do hurónskeho smiechu.
Kristína s Laurou si konečne sadli.
,,Tak, keď ste už prebrali moju budúcnosť,“ ozval sa Tomáš, ,,čo si dáte, dievčatá?“
Obe si objednali kokteily.
,,Tak ako, Laura. Tešíš sa na chatu?“ otočil sa k Laure Lukáš, ktorý s ňou pred tromi rokmi zopár mesiacov tvoril pár.
,,Samozrejme. A hlavne na teba,“ uškrnula sa Monika, ktorá šla práve na záchod a započula ich rozhovor. ,,Počul si ju. Úplne s ňou súhlasím,“ rozosmiala sa Laura.
,,Čo rozosmialo moju princeznú?“ ozval sa Martin, ktorý si sadol vedľa Laury.
,,Nič. A nevidíš, že sa s tvojou princeznou práve rozprávam ja?“ opýtal sa Lukáš a tváril sa, že ho Laura zaujíma.
,,Len sa nepretrhnite, chlapci. Aj tak ste pre mňa iba žabiaci. Keď sa premeníte na krásnych princov, ozvite sa,“ rozosmiala sa Laura a odsadla si od chlapcov k svojim dvom spolužiačkám, ktoré sa práve rozprávali o čašníkovi.
,,Ach, je na zjedenie,“ vzdychla Zuza, ktorá od čašníka nespustila oči.
,,Tak si ho naservíruj,“ ozvala sa Laura.
,,Myslíte, že keby som si objednala sex na pláži, pochopil by to ako narážku?“ opýtala sa Zuza. Laura pokrútila hlavou nad jej bláznivými nápadmi.
,,Myslím, že by ti doniesol kokteil,“ poznamenala Laura.
,,Škoda,“ vzdychla Zuza. .Laura si už zvykla na Zuzine dvojzmyselné narážky, hlavne pokiaľ šlo o chlapcoch. Podľa Laury sa o nich zaujímala až príliš, čo mohlo na prvý pohľad vyzerať, že ju každý chlapec dostane(ale opak bol pravdou).
,,Tak čo,“ ozvala sa Daniela, ktorá bola doteraz iba tichou poslucháčkou.
,,Už o dva týždne si opäť sadneme do školských lavíc.“
,,Nespomínaj mi to,“ zvolala Zuza a otriasla sa akoby sa chcela zbaviť neviditeľného pavúka.
Laura sa usmiala.
,,Náhodou sa celkom teším, že už budeme štvrtáci.“
,,Áno, to už bude iná elita,“ zasnívala Daniela. ,,A nesmieme zabudnúť, že v prvý septembrový týždeň nám Laura oslávi osemnástku. S Martinom si ju poriadne užijete, čo?“ zabŕdala Zuza. ,,Nemyslím,“ odvetila Laura.
,,Ale čo si taká suchárka?“ nedala sa Zuza.
,, Tak čo, prídete na Erikovu chatu?“ rýchlo zmenila tému Laura. Dievčatá sa našťastie chytili. ,,Áno, už sa jej neviem dočkať,“ zvolala Zuza.
Priatelia chodievali každoročne v posledný augustový víkend na chatu, kde sa lúčili s letom(najkrajším obdobím študentov).
Laura si odpila zo svojho nápoja. Vytiahla z kabelky krabičku cigariet, jednu si vzala a zapálila ju.
,,Ako to môžeš fajčiť? Veď by som sa na tvojom mieste zadusila,“ pokrčila nosom Zuza. ,,Zvykneš si,“ prehodila Laura a opäť si potiahla z cigarety a vychutnávala ostrý dym, ktorý jej prešiel celým telom.
,,Ahojte,“ zastavila sa pri nich Kristína a obdarila dievčatá obrovským úsmevom.
,,Laura, poď so mnou na záchod,“ chytila Lauru za ruku a už ju ťahala pomedzi stoly.
Keď Kristína vošla do kabínky, Laura sa oprela o radiátor a potiahla si z cigarety. V takomto type baru sa mohlo fajčiť aj na záchodoch, čo v tejto chvíli Laura považovala za veľké plus.
,,Všimla si si ako sa Lukáš pozeral na Veroniku?“ ozvala sa Kristína z kabínky.
Typická Kristína.
Všetko si všíma a o všetkom musí vedieť.
Laura sa usmiala.
,,Podľa mňa sa ňu pozeral úplne normálne. Ale možno nemám tak vyvinutý zrak ako ty,“ poznamenala Laura a pozrela sa do zrkadla, ktoré viselo oproti nej. Musela uznať, že dnes mala naozaj pekné vlasy.
Laura nevidela Kristíninu reakciu na jej odpoveď, ale bola si istá, že pritom čo sedí na záchodovej mise, prevracia očami.
,,Pozeral sa ňu akosi ináč. Myslím, že sa mu páči,“ počula Laura Kristínin hlas z kabínky.
Tá sa usmiala. Aj na ňu sa jej sused pozerá ináč ale to neznamená, že sa jej páči(skôr preto, že jej pes Ben má zlozvyk uľavovať si na jeho koberci pred vchodovými dverami).
,,Laura, si ešte tu?“
,,Áno...“

 Blog
Komentuj
 fotka
lilusiq888  13. 12. 2010 21:33
aa cem pokracovanie
Napíš svoj komentár