Sedím vo vlaku. Cestovanie vlakom je také unavujúce ale máte kopu času na rozmýšľanie. Niekto sa zamýšľa nad budúcnosťou, niekto rád spomína na minulosť. Či už bola dobrá alebo aj zlá. Hudba ktorá mi preniká do uší ma núti spomínať na minulosť.  "Everybody's got a story to tell. And everybody's got a wound to be healed" tieto slová mi dávajú dôvod spomínať na minulosť ktorú som nespočetne veľakrát uzavrela. Mám v očiach slzy ale snažím sa byť silná. Keď som plakala každý by akoby nevedel čo robiť. Keď som plakala ľudia mali potrebu sa ma dotýkať. Akoby sa ma snažili pochopiť alebo preniesť tu bolesť na seba. Možno by to tak všetko bolo jednoduchšie keby ma niekto zbavil tej bolesti, ale tak to proste nefunguje. Uvedomovala som si aj to, že ľudia v takejto situácii nevedia čo robiť , čo povedať ako človeka utešiť. Nikto vám nezotrie slzu a nikto vám nepovie "poď kúpim ti čokoládu": Všetci vravia to isté "neplač, život je taký" a ani sa nenazdáte a už riešite ich problémy. A váš problém sa považuje za uzavretý. A aj vy si myslíte,že ten problém je už dávno za vami, ale príde okamih keď budete sami a minulosť vás dobehne. Chcete to všetko zmeniť a už sa to nedá. Potom si poviete mal/a som to riešiť vtedy, ale je už neskoro.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
georg21  9. 1. 2016 20:00
Ak chceš šťastne žiť, musíš sa sústrediť na prítomnosť... lebo život sa posúva vpred, budúcnosť tvoríš dnes...
Držím palce.
 fotka
georg21  9. 1. 2016 20:01
@nikka57
Predstavte si, že Vám každé ráno dá banka na účet 86 400 eur a musíte dodržať iba dve podmienky.
Prvá je, že čo ste cez deň neminuli na konci dňa z účtu zmizne.
Nemôžete klamať, nemôžete tú sumu previesť na iný účet, môžete ju iba minúť, ale každé ráno keď sa zobudíte máte otvorený nový účet s ďalšími 86 400 eurami na nový deň.
Druhá podmienka je, že banka môže túto akciu kedykoľvek bez varovania prerušiť, v hociktorú chvíľu Vám môže povedať, že je koniec, že účet sa ruší a iný nebude.
Čo urobíte? Podľa mňa miniete zostatok pre svoje potešenie a na darčeky pre ľudí, ktorých máte radi. Použijete každé euro vlastne na to, aby ste vniesli šťastie do svojho života a do života tých, čo Vás obklopujú. Táto zázračná banka skutočne existuje a má ju každý z nás, je to ČAS.
Každé ráno keď sa zobúdzame dostávame darom od života osemdesiatšesť tisíc štyristo sekúnd života na deň a keď večer zaspíme do druhého dňa nič neprenesieme. Čo ste v ten deň neurobili, nezažili je stratené.
Každé ráno sa začína tento zázrak odznova. Platí však aj druhá podmienka: život sa môže hocikedy zastaviť.

Tak čo spravíme s našimi každodennými osemdesiatšesť tisíc štyristo sekundami? Záleží to len od nás...
Napíš svoj komentár