...áno, náš veľKý sen! Sen, Ktorý sa splnil. Na naše prosíKanie nás prihlásili do jedinej futbalovej ligy žien na SlovensKu. TaKá HRDOSŤ. Konečne sme prvoligistKy!
Ale pred prvým ligovým zápasom nás čaKal roK tvrdej práce, prepotených tričieK, prípravných zápasov a hlavne nezabudnuteľná letná príprava.
Prišiel náš prvý ligový zápas v ďaleKom Humennom. Veľmi sme sa tešili, ale aj obávali neúspechu. Prvé pohľady na DOSPELÉ ženy!, Ktorých veKový priemer bol oKolo 30 roKov a náš 17 roKov, boli sKôr odraďujúce. Zápas sKončil s pol tucta gólov v našej bráne a po gratulácii jednej zo súperieK, Ktorá po zápase oslavovala 40 roKov, sme sKlamané odcestovali domov. V autobuse bolo ticho, občas bolo počuť plač a nadávanie- načo sme sa to dali. Na našich domoch sme otvorili dvere, Kde nás čaKali hrdí rodičia, ale my sme sa zavreli do izby a vyplaKali sme sa buď nášmu obľúbenému macKovi alebo rovno naším rodičom, Ktorí rozumeli slovám: „ja už nechcem hrať futbal, ja tam už niKdy nepôjdem“!
Cez týždeň nás čaKali tréningy aby sme boli pripravené na sobotu, Kedy sme hostili RimavsKú Sobotu na ihrisku v LiKavKe. V šatni pred zápasom nás boleli bruchá, ale všetci boli ticho a sústredili sa. Vedeli sme že RimavsKá Sobota je na tom podobne ako my(po roKu sa opäť prihlásili do súťaže). Chceli sme strašne vyhrať ... Keď sme vychádzali zo šatne a videli asi 120 ľudí...taKá zodpovednosť! Prvý polčas sKončil 0:0, v šatni bolo znova ticho, povzbudil nás tréner, Ktorý nám veril a to nás posúvalo bližšie K výhre! Zápas sKončil 3:0 pre nás! Neviete si to predstaviť! So stýčenými hlavami sme si podávali ruKy s fanúšiKmi . Na Každú jednu boli pyšní! Vtedy sme cítili, že prvý Krát vo futbale niečo znamenáme a že sme niečo dosiahli. Áno, jediná výhra, 3 body z nás urobili HVIEZDIČKY. Videli sme našich rodičov, Ktorí cudzím ľuďom uKazovali číslo dresu ich dcéry a to malo pre nás sKutočnú hodnotu! Áno boli slzy, ale slzy šťastia, Ktoré človeK nájde v tom čo zbožňuje.
Ďalej poKračovali mnohé a hlavne vysoKé prehry. NapríKlad so Šaľou 16:0, so Slovanom 8:0, so Žilinou 6:0. V jesennej časti sme ešte raz oKúsili chuť víťazstva v Leviciach (8:0).
Jesenná časť sa sKončila, nasledovala zimná príprava. Veľmi ťažká a fyzický náročná. NiKto sa nevzdal! Na jar sme zbadali zmenu. Znova sme prehrávali, ale poKroKy aKo polepšené skóre so Šaľou na 8:0, so Slovanom na 5:0 a so Žilinou na 2 :0 nás veľmi tešili! Smiešne? Šaľa, Slovan nás ani jednou nohou nepustili na ich polKu ihrisKa. Počúvali sme narážKy, že na ich polovici môžu trénovať muži... Pousmiali sme sa a zadržiavali v sebe hnev.
SKončila aj jarná časť, čiže aj naša prvá sezóna. Museli sme sa dať doKopy hlavne psychicky. Bolo veľa prehier, s Ktorými sme sa museli vyrovnať.
10. júna 2008- tento dátum bude dlho svieti v našich pamätiach farbou červenou. Bol to posledný dátum na prihlásenie do ďalšieho ročníKa sezóny 2008/2009.
Vážené dámy, vážení páni, neuveríte! Náš vysoKo postavený MFK RužomberoK a.s, so sponzormi ako MONDI SCP nás do ďalšieho ročníka 1. ligy žien 2008/2009 z neznámych príčin neprihlásil . Prečo? Žiadny dôvod sme sa od žiadneho Kompetentného nedozvedeli. NiK nám nedal dôvod, vysvetlenie...! Z našich vlastných zdrojov vieme, že 300 000 Sk na sezónu je veľa. Myslím že je mierne pod úroveň CORGOŇ LIGOVEHO DRUŽSTVA!!! Kľudne sme si tie obedy na výjazdoch mohli odpustiť, veď aKo to robia dedinsKé Kluby hrajúce v nižších ligách, doKonca triedach? Mama nabalí rožKy a ten odvoz už je samozrejmosť, alebo nie???? SMIEŠNE???? Ale jeden paradox je najlepší! SFZ už dlhý čas hovorí o myšlienKe, Ktorú nariadila FIFA, že o roK by mal platiť záKon, Kde Každé CORGOŇLIGOVĚ MUžStVO musí mať aj ženstvo!! Čiže roK budeme strácať KondičKu a potom, Keď nás budú potrebovať, jednoducho máme otvorené dvere?!
Vážení páni členovia predstavenstva, vážení páni funKcionári! Dovoľujeme si Vám oznámiť, že TU sa vráti minimum dievčat! Nie Kvôli vašému poKritectvu a sľubom, ale Kvôli našej hrdosti, Ktorá v nás ešte zostala!!
Nezdá sa Vám trápne....? Celý deň prší, ale vzduch je letný. O pol 5 začína tréning na Ktorý môžeme prísť ale nemusíme lebo verdiKt je vydaný. Došlo nás asi 6, taK si zahráme proti žiačkam. A vy sa nás spýtate načo? Načo Keď prší? Prosím? A to Keď sme cez letnu prípravu Každý deň trénovali priestorovú obranu na pravý obed s teplotou vzduchu na umelej tráve cca 30, lebo iný čas sa pre ženy nenašiel !!!! ? Že zimná príprava v aKomKoľveK počasi na umelej tráve, lebo telocvičňa voľna nebola? Že radšej som dostala 4 z chémie aKo vynechať taK dôležitý tréning za taK nepodstatnú šKolu? Vtedy sme boli ticho ale teraz si o začíname uvedomovať, že naše mami mali pravdu, Keď hovorili, že sme ženy, matKy detí, dcéry ocov, sestry bratov..., že popálene Kolená z umelej trávy nie sú peKné! Že ísť na trening prechladnutá nie je zdravé, že šKola je prvoradá! !VšetKo je to pravda!
Mnohé dievčatá dostali ponuKy hrať za iné Kluby! Mnohé to prijali. Lebo veria, že nieKto nieKde si to bude vážiť.
Ešte jedna vec, posledná...Keď v živote porovnávame čo je dôležité, nestrácame tým náhodou tie sKutočné hodnoty?
ĎaKujeme, Vaše futbalistKy


p.s. tento článoK pôjde do novín aj Keby nevieme čo a prosíme o pomoc v nadpise, chceme aby bol minimálne provoKačný, privítame nápady

p.s.2: článoK vyšiel pod názvom aKý je tento blog ďaKujeme za nápady

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
17shano  26. 7. 2008 15:14
ja mám futbal rád, samozrejme skôr ten mužský, ale ženský je tiež fajn, len bohužial na Slovensku nefunguje tak dobre ako inde
 fotka
kat  26. 7. 2008 15:57
Aj ja som hrala v zenskej lige ale uz nie je :/ akoze v meste :/
 fotka
pawlo  26. 7. 2008 16:48
Je to super - že ani pri takom tvrdom športe ako je futbal sa nerozlišuje žena alebo muž - všetci sú si rovnocenný.



Hm.. keď to pôjde do novín tak tie K zmeň na k -
 fotka
azel  28. 7. 2008 13:35
Ten nadpis by mohol byt napriklad



My sme sa snažili, svine nás zradili!



 fotka
punkstar  19. 8. 2008 22:06
aj tak si myslim ze sa nemate na co stazovat...hrali ste aspon rok tu ligu dostali ste aspon na rok tie prachy...hrala som futbal asi 5 rokov v kosiciach uz ho nehram tak ako nepsocetne vela inych dievcat ktore vekom 16 rokov museli skoncit v ziackej kategorii... tolko talentov, tolko chcenia a vsetko stratene lebo niesu peniaze nikto to nepdoporuje, nema sa kde hrat... dost blbe...

tusim ze si z ruzomberku...pamatam si ako vase ziacky prisli hrat ku nam do kosic(resp do sebastoviec, lebo v kosciiach ihrisko pre zensky futbal nie je) prehrali ste tusim 2:0, a jedna vasa ziacka mi rozpravala ze ste prehrali preto lebo nei ste zvyknute na taky povrch ze tam mate umelu travu a tak ...

to us podmienky...mozete byt rady.
 fotka
nika42  20. 8. 2008 22:21
to @punkstar from autorKa textu:

,,..ja si len myslím, že si nehrala futbal srdcom a nedávala si sa pren celá....ja viem že niekde nie su podmienky, ale v RUžOMBERKU, v klube, kde ročne dostanú 70mil. sa nenájde pre ženy 300 000??  ja za to nemožem že vy ste nenapísali článok, článok ma v RK odozvu a "chlapci" si začínaju uvedomovať že spravili chybu...a za tie dva roky? to bolo čo len nieake gesto? pokus? omyl ? naších slávnych funkcionárov? My nechceme už znova hrať, lebo vy neviete ako sme preto bojovali! ako sme ich otravovali pri každej priležitosti, čo všeko nám naslubovali! My sme chceli len hrať fubal, len kopnuť do lopty, my sme nepotrebovali ani tu blbu umelu trávu....oni nám zobrali kus nášho JA!  a vieš od čoho sa líšime? že my to tak nenecháme !"
 fotka
punkstar  26. 8. 2008 00:17
fakt ste tu travu umelu nepotrebovali ? lebo tu ste sa tvarili tak ako by ste na normalnom dedinskom ihrisku nikdy v zivote nehrali alebo to boli vyhovorky ? to je jedno fajn ze si "plnite sny a idete si za svojim" ...ale nebolo by odveci sa prebudit zo sna... co chcete dokazat ? a inak tu sa dokazuje ako sa peniaze zbytocne vyhadzuju von oknom...naco ruzomberskym chlapcom 70 mil. ? budu radi ked nevypadnu z ligy
 fotka
nika42  26. 8. 2008 13:28
to @punkstar from autorKa textu:



ako si povedala, to vraveli žiačky, my sme hrávali za ženy vtedy, a čo hovoria žiačky to je ich problem. A hej myslim že to z ich strany boli výhovorky. A nezostávalo nám nič iné len trenovať na umelej lebo iné priestory sa pre ženy nenašli. Vieš aka je frajerina trenovat cez leto o  dvanástej na umelej  tráve? skus! Okrem toho že na umelej je teplota o 10 stupňov väščia, skús sa šmyknuť na tej ráve ,budeš mať zjazvene koleno do konca života! Ved my práve chceme dokázať, za čo sa utrácaju vMFK peniaze, že aké platy  tu lietaju. Ved my tiež newieme načo tých 70. mil, ked ide všetko na mužov, inak do ružomberskej mládeže sa dáva na sezonu 6 mil. je to normálne, kde je ten zvyšok? Wed im sa to všeko vracia tým že hraju tak ako hraju, aj Ačko aj Bečko, len som zvedava že ked sa im takto nebude dariť, či niekto povie..odhlasime ich ! Nie! lebo tam pri mužoch sa točia peniaze, A u žien na Slovensku? Len záťaž!Šak uvidiš aký bude v MFK problem zohnať ženy, ked daju tén "zákon" že musia mať aj žensktvo ak chcú hrať o pohar.
Napíš svoj komentár