Milí moji,
určite ste postrehli, že svet nedávno obletela správa, podľa ktorej dnes (to jest 5.novembra roku Pána 2011) sa majú hackeri nabúrať do Fejsbúku. Novinári tento deň častovali ako koniec Facebooku. Ako to celé dopadne? A aj keby sa niečo stane, bude to taká ujma?

Ak mám byť úprimná tak túto správu som si prečítala a následne aj vypustila. Takýmto bludom zo zásady neverím. Možno preto, že podobných hrozieb sme tu mali na milú Jarmilu a nikdy sa nič nestalo. Koľkokrát malo byť všetko možné spoplatnené, zrušené, zablokované? Teraz si položme čisto hypotetickú otázku. Čo by sa stalo, ak by sa Facebook naozaj podarilo niekomu hacknúť/zablokovať/zrušiť?

Nikdy som nad týmto nerozmýšľala. Na Facebook som sa raz registrovala pretože mi kamarátka chcela ukázať jednu fotku a už som k tomu nejako prischla. Začalo ma baviť lajkovať, komentovať, pridávať si priateľov a podobne. Po pár týždňoch tam bol registrovaný už asi každý. Vrátane mojej mamy.
Áno, Facebook je svojim spôsobom dobrá vec. Jeho prostredníctvom môžem byť v kontakte s ľuďmi, ktorí sú ďaleko a na ktorých mi záleží. Teda inak, je to jeden zo spôsobov ako s nimi môžem byť v kontakte. Existujú aj iné možnosti, no Facebook to výrazne uľahčuje. Ale v konečnom dôsledku, stalo by sa niečo prevratné keby sa toto naozaj skončí? Dnes(včera) ma to prinútilo premýšľať, že čo by som robila keby k tomu naozaj dôjde. Našla som si x ďalších (a oveľa prospešnejších aktivít) ktoré by som mohla vykonávať miesto sedenia za tou pekelnou stránkou. Možno by som nevedela najnovšie drby, netušila by som kto sa kedy chce ísť vysrať, kto pripálil obed, kto sa s kým rozišiel, kto sa ožral a následne odávil všetkých naokolo a podobne. Takisto by som ja nemohla písať na svoju nástenku nič podobné (niežeby som to robila). Avšak, uvedomila som si, že to nie je nič, čo by mi chýbalo. Zvykla som si na to všetko ale to neznamená, že by som nebola schopná si od toho odvyknúť.

Nechce sa mi teraz filozovať nad tým, čo všetko sa tam dá robiť, čo nie, čo je dobré a čo nie. V každom prípade som si uvedomila, že by mi ani nevadilo, keby sa celý Fejsbuk zrušil. Nezaťažovala by som si hlavu zbytočnosťami a neoberala by som sa o toľko času. Preto nech to už dopadne akokoľvek, budem sa snažiť svoj čas využiť čo najproduktívnejšie a nezabíjať svoju mladosť v tamtom pekle. A to som ešte rada, že som si to uvedomila sama. Kiež by tento (planý) poplach mal taký dopad na viacerých ľudí...

 Blog
Komentuj
 fotka
myzu252010  5. 11. 2011 09:06
vsetky spravy o zruseni fb su blbost...neverim ze k niecomu takemu dojde...a ak sa hackeri chcu „napichnut” na fb tak urcite nepovedia den kedy to urobia a proste to urobia bez varovania...a ked by to aj urobili no tak co uz...nic sa nedeje...bez fb sa zit da a inych socialnych sieti je dost,napr.taka google+...takze ked padne fb,tak nech...rozhodne sa ani ja s toho „nepototo”..
 fotka
hangtime11  5. 11. 2011 11:58
ak by si ju hneď po prečítaní vypustila tak o nej teraz nepíšeš blog duh...
 fotka
niella  5. 11. 2011 12:09
Takto, zle som sa vyjadrila po prečítaní som ju fakt pustila z hlavy ale včera mi to pripomenuli statusy a tiež tuším na pluske sa z toho v priebehu pár hodín stal najčítanejší článok bárs bol napísaný 10. augusta
 fotka
dejvido  5. 11. 2011 12:33
to fakt? ja som o tom ani nevedel
Napíš svoj komentár