Tento blog sa mi píše ťažko, pretože neviem ako mám začať, pokračovať ani skončiť. Pod mojim statusom o tejto téme som napisala že určite tento blog nenapíšem v ten deň, pretože si musíš utriediť myšlienky. Lenže ja ich nemám utriedene ani teraz a myslím že sa mi ich utriedit ani nepodarí. Tak to nechám na vyššiu moc a budem písať čo ma napadne. Snáď z toho vznikne niečo čo nebude uplna blbosť...

Možno viete, možno nie, som manio-depresívna. Predtým ako som sa dostala k liekom ktoré mi pomohli k serotoninovemu syndrómu, som vyskúšala viac liekov. Niekoľko druhov AD, Lexaurin, Neurol, Stilnox a ak som na niečo zabudla, nevadí.

Lenže všetky lieky mi nejakým spôsobom nevyhovovali, tak mi lekár dal nový liek, nenavykovy, úplne úžasný, ktorý mi mal pomôcť vyriešiť moje problémy. Liek patril do skupiny liekov SSRI.

Keď som tento liek užila prvý krát, bolo mi nedobre-bola som unavená a bolel ma žalúdok. Lenže v pribalovom letáku o nevoľnosti písali, bol to úplne bežný vedľajší účinok, ja mám slabší žalúdok tak som z toho nerobila"vedu". Keď som sa na druhý deň zobudila, cítila som sa zvláštne. Lenže ja som sa cítila zvláštne v tom obdobi stále, tak som tomu neprispisovala veľkú váhu... Ešte mi prišla na um spasonosna myšlienka-Dám si lieky a bude mi lepšie... Chyba! To ako mi bolo zle deň pred tým bola len demoverzia... A tak som zažila svoj liek, sedela pri stole a čítala knižku. Zo začiatku mi nič nebolo, ale po cca pol hodine ma zas začal bolieť žalúdok a začala som sa cítiť malátne. Tak som si išla ľahnúť ako deň pred tým a vtedy nastali Galeje. Najprv sa moje čreva prebudili k životu a ja som sa horko-ťažko dobelhala na toaletu. Keď som sa vrátila do postele začalo ma napínať. V tej dobe to ešte bolo"dobre"napínalo ma ešte pár hodín až som z toho mala bolesti. K tomuto sa pridala bolesť hlavy, ktorá sa postupne stupnovala až na migrénu. Tu som určite vynechala nejaký príznak. Nakoniec som začala mat návaly horka. Potila som sa, bolo mi neskutočne horko, až som si začala myslieť že mám horúčku. Tieto návaly boli odporne, znásobené, všetky tie stavy boli znasobene. Takto som ležala niekoľko hodín, pretože som zabudla telefón v kuchyni... Tam mu bolo určite dobre... V niektorých častiach mám"hmlu"nepamätám si kedy ma postupne prestali opúšťať návaly tepla, ale našťastie keď prišiel priateľ tak návaly už ustupovali a napínať ma tiež prestalo. Hlava a žalúdok ma boleli ďalej, malátnosť sa mi tiež nezdala menšia.

Tento"zážitok"sa mi stal v piatok a v sobotu ráno ma už"len"bolel žalúdok a prišla som si pomalá a unavená. V nedeľu mi už bolo fyzicky dobre, ale psychicky ešte horšie, ako po užití lieku.

Kým sa mi nestalo toto, Serotoninový Syndróm som poznala len z príbalových letákov od AD, takze kým lekár nevyriekol diagnózu Serotininový Syndróm, nevedela som čo mi bolo. 

» upload.wikimedia.org/wikipedia/commo...

Dúfam že Vám blog niečo dal. Aj keď asi nie, pretože mne sa ťažko píše o takychto veciac... A a ešte k tomu za jazdy... Som spolujazdec nebojte!  

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
xxar3s  15. 3. 2018 22:24
serotoninovy syndrom to neni aj ten stav najzadu vyvolany aj extazou alebo m-kom? lebo tiez to funguje tak ze sa ti zvysi serotonin zacnes mat euforiu potit sa a strasne vela rozpravas.
 fotka
nespiacakraska  15. 3. 2018 22:27
@xxar3s neviem. Ja take srandy neberiem. Skús tetu Google, tá to bude vedieť.
 fotka
xxar3s  15. 3. 2018 22:52
ok tak drzim palce v liecbe bipolarnej poruchy...
 fotka
nespiacakraska  15. 3. 2018 23:00
@xxar3s ďakujem.
 fotka
purenarcissism  16. 3. 2018 19:21
jej bipolarka
ja som hranicna porucha osobnosti, psychoticka a s tazkou depresiou....
ale toto co si opisala nepoznam
a tiez som uz pozrala celkom slusne mnozstvo liekov
 fotka
nespiacakraska  17. 3. 2018 09:37
@purenarcissism áno, áno všimla som si to v tvojom profile keď som čítala tvoje blogy. Myslím že ten o Pinelke.
Btw ja som tam bola tiež, ale s PPP.
Do mna džgaju lieky s prestávkami už asi 8 rokov a doteraz sa mi nikdy nič podobne nestalo. Až teraz. :S
 fotka
purenarcissism  17. 3. 2018 13:52
aj ja som tam bola aj s PPP....
no vidis, vsetko je raz po prvy raz
 fotka
nespiacakraska  17. 3. 2018 14:11
@purenarcissism nevadilo by ti ak by som ti za toto napisala správu?
Tak, tak... Len niektoré veci by sa vôbec stať nemuseli!
Zevraj ja som to mala"ľahké"ale ešte to môže mat aj stredne ťažký a ťažký priebeh. Reku do ... tak to si ten ťažký nechcem ani predstaviť...
 fotka
purenarcissism  17. 3. 2018 23:12
nevadilo, kludne pis

no tak to si ani ja neviem predstavit
10 
 fotka
tryptaminedream  18. 3. 2018 11:23
doktor/ka asi neodhadla na zaciatok davkovanie..
11 
 fotka
aventine  18. 3. 2018 12:30
neviem či som nemala serotonínový syndróm minule, mi dali Akineton proti traseniu rúk a potom ešte druhý a mne sa začali triasť ruky ešte oveľa viac a celá som bola rozklepaná a bolela ma hlava, žalúdek, krk, srdce, pišura, zuby a neviem čo všetko ešte a bola som jak na dojazdoch po veľmi zlom piku.. či takto sa serotonínový syndróm neprejavuje?
12 
 fotka
ady8854  18. 3. 2018 16:02
Prešiel som mnohými liekmi, mnohými SSRI a niečo také som nemal, jedine nevoľnosť pri nasadení. Pár dní, potom to ustalo. Žiadne náhle psychicke zmeny... zvláštne... nemohol to byť "nocebo efekt"?
Nekontaktovala si svoju doktorku?
13 
 fotka
nespiacakraska  18. 3. 2018 20:16
@tryptaminedream tiež si myslím. A myslím že na tie lieky predtým to nebola ideálna kombinácia.
14 
 fotka
nespiacakraska  18. 3. 2018 20:17
@aventine to sa musíš opýtať psychiatra či sa aj takto môže prejaviť.
15 
 fotka
nespiacakraska  18. 3. 2018 20:23
@ady8854 mne sa to tiež 8 rokov nestalo, až teraz.
Samozrejme že som s tým bola u lekárov. Myslím že to bolo jedno s druhým vtedy... Ty si tiež bipolarny?
16 
 fotka
tequila  31. 3. 2023 15:57
fuu tak toto som ani ja veru nezazil
@tryptaminedream @10 ty drz picu
17 
 fotka
tryptaminedream  1. 4. 2023 14:42
@tequila ja mam rad svonceky cize tazko
vela viete ako, ako tak ako, ze si odnekroval 5 rocne forum?
Napíš svoj komentár