Ako žena, ktorá nemá priateľa a v single živote má bohaté, niekoľkoročné skúsenosti smiley som sa rozhodla, že niečo napíšem a vysvetlím pár pozitív, ktoré by ste si mali uvedomiť, keď už sa ocitnete v tejto situácií. Hlavne nezúfať, lebo ako single máte toto:

Po A

-Nikdy vám nikto nebude nič vyčítať. Chcete tatto? Prosím. Chcete prefarbiť vlasy? Prosím. Chcete len tak ležať na gauči a nič nerobiť? Pokojne. Hrať hru na počítači? S božím požehnaním. Voľnosť je prvou výhodou. Zhlboka sa nadýchnite a postavte sa aj na hlavu, alebo vyskočte cez zatvorené okno... prečo by nie, ak chcete? POKOJNE!!! .

Po B

-Čas. Toto platí na tých, ktorí nevedia čo je to nuda. Čiže napríklad ja. Ako kreatívny človek, ktorý sa venuje milión veciam a 24 hodín denne je proste málo, aby som stihla všetko (musíte uznať, že je potrebné aj spať) , tak jednoducho, ja osobne, ani nemám čas na priateľa. Po dlhej a hlbokej úvahe som si uvedomila... kedy? Ako často by sme sa videli? Respektíve by som musela odložiť svoje aktivity kvôli nemu? Veeeeeľa, lebo môj čas je dopredu naplánovaný na hodiny. Alebo, lepší fakt je, ako často by som bola ochotná všetko odložiť a uprednostniť druhú polovičku?

Po C

-Kamaráti priateľa/ky. Musíte súhlasiť, že niekedy si proste nedokážete pomôcť a neviete sa vnútorne prinútiť vychádzať s úplne každým. Nie je to v ľudským možnostiach. A ak vám nevyhovuje najlepší kamarát/kamarátka polovičky? Ako single sa nikdy nedostanete do situácie, že budete niekoho umelo tolerovať, pretvarovať sa, alebo, nedajbože, si vymýšľať výhovorky, aby ste sa nestretli. Niekto vám nevyhovuje? Ignor, prípadne ho pokojne pošlete kade ľahšie.

Po D

-Záľuby. NIKDY nebudete robiť to, čo nechcete. Nebudete mať kvôli komu.

Po E

-Prispôsobovanie sa. Pokiaľ ste rovnako ako ja totálne svojskej povahy a ide vás rozpučiť, keď niečo nie je podľa vašich predstáv, zvykov, plánov, radšej je byť single, akoby vás malo roztrhnúť, keby vám to niekto narušil. Áno... som v tomto ako Monk. Keby mi niekto narušil môj ráno naplánovaný rituál, nespravila by to ani silná káva. Všetko ma svoju postupnosť, svoje miesto, a tak to má byť. Nijaký narušiteľ!

Po F

-Dostávame sa k najpraktickejšej časti... peniaze. Ach... pokiaľ ste single, ušetríte a ušetrené peniaze môžete použiť na niečo iné- seba . Investícia do seba samého sa vždy oplatí .

Po G

-A to NAJHLAVNEJŠIE!!! Všetko, čo som hore napísala je lož a úplná blbosť... Totiž... vlastne bude. Keď stretnete toho pravého/ tú pravú, budú pre vás tieto pozitíva znamenať toľko, asi ako znamená Tuzex pre baču. Sme ľudia a láska k ľuďom patrí. Empatia, pohladenie, bozky, objatia, jednoducho láska a spriaznená duša v jednom je to, čo hľadá každý z nás. Tieto výhody, čo som napísala, vidí a uznáva len nezamilovaný človek. Pokiaľ máte okolo seba opačné pohlavie, ktoré si myslí, že sex za 5 pohárikov je úplne normálny, jednorazovky môžu nahradiť psychoterapiu, mužské ego je to najhlavnejšie, len kým trpko a kruto nepadne a nenarazí na svoje IQ, tak vidíte len tieto čierne pozitíva. No raz príde ten/tá pravý/á a viac nebudete hrať hru cez FB, prečo mi nenapísal/a, prečo like-ol/la fotku inej/iného, nepridám si ho/ju do vzťahu, kým nie ona/on mňa... proste.. WTF?!!! Newa... skutočný človek pochopí, až keď mu láska len tak napíše v priebehu dňa, lebo si spomenula, po práci sa ponáhľa domov a ako prvé bude bozk na privítanie. Nájdete svojho záchrancu pred samotou, chladnou posteľou, prázdnou polkou srdca. S nenaplneným životom. Naproti tomu dáte za niekoho aj ruku do Mordoru. Pôjde v podstate o obmedzenia a kompromisy, no akceptované, tolerované, pretože život bez toho pravého/ tej pravej proste viac nebude životom. Body A až F sa stratia, zmiznú, prestanú existovať, lebo láska je dôležitejšia a potrebnejšia ako čokoľvek iné. A príde .. objatie, oddanosť, vernosť, ochrana, pokoj. Zobudíte sa a ten človek bude pri vás. Budete šantiť ako malé deti s úsmevmi na perách, stanete sa najlepší priatelia, verní milenci, nerozliční ochrancovia a neskôr aj manželia v dobrom aj v zlom až do smrti. To všetko v láskavom, milovanom pohľade a hlavne v srdci. Áno... iste... nebude dokonalý/á, no takým/takou ho/ju urobí práve tá láska vo vás.

Až vtedy človek pochopí... lebo človek je tvor mysliaci a cítiaci.

BTW- prajem vám krátke užívanie si pozitív (ne)šťastného single života.




» www.facebook.com/NENA-Turner-off...

 Úvaha
Komentuj
 fotka
koichi  17. 5. 2016 22:40
Podla mňa je ten posledný bod trošku (dosť) naivný.
 fotka
johnysheek  18. 5. 2016 06:22
chcel som cosi napisat ale vdaka komentu vyssie nemusim
 fotka
antifunebracka  18. 5. 2016 16:18
Čo keby som ti prezradil tajomstvo, že sex za 10 pohárikov JE normálny?
 fotka
inversi  18. 5. 2016 18:03
@antifunebracka existuje ale či je normálny o tom pochybujem
podľa mňa ten posledný bod nie je vôbec naivný ale nie je to až také vyhrotené na hranu ani v jednom prípade. Tu by ázijský ľúbivci mohli kontrovať jing-jangom a rečami o tom, že v kažom Jing je aj kúsok Jang .. takže body A-F a G sa nevylučujú ale dopĺňajú ..
PEACE móre !
 fotka
lovingmemory  18. 5. 2016 20:46
Všetky moje interakcie s ľuďmi su iba výsledkom mojich plánov ako dosiahnuť niečo čo sa bez nich nedá. Nikomu neverím moja nezávislosť
 fotka
antifunebracka  19. 5. 2016 21:09
@inversi Čo je na ňom nenormálne?
 fotka
romika  19. 5. 2016 21:22
Moje interakcie sú výsledkom mojich NEplánov Ale inak AMEN!
10 
 fotka
inversi  19. 5. 2016 22:25
@antifunebracka menej si vážim takéhoto človeka .. kravina jak, že sex za horalku je normálny ..
11 
 fotka
antifunebracka  20. 5. 2016 15:59
@inversi A čo, že ty si takého nevážiš? Stále je to úplne normálne.
12 
 fotka
inversi  20. 5. 2016 16:27
@antifunebracka tak asi to je normálne keď je všetko v poriadku .. na moment som sa zľakol, že by ľuďom prestalo je*ať ale nanešťastie nie ..
13 
 fotka
nenaadamsova  20. 5. 2016 18:39
@antifunebracka @inversi
zaujimave. presadzujem nazor, ze to, ake ma clovek hodnoty, nazory a moralne zabrany svedci o jeho ludskosti. ano, mozno som naivna, no ja to volam skor ludska. mat s niekym jednorazovku len preto, aby som si uspokojila svoje sexualne pudy, alebo potrebu citit sa "chcena" je pod moju uroven. lebo nie som zviera, ale clovek rozumny so svojimi moralnymi hodnotami a zasadami. a ludia, ktori uznavaju taketo promiskuitne spravanie len posteklia moj daviaci reflex a idem dalej.
14 
 fotka
antifunebracka  21. 5. 2016 23:24
Môj dáviaci reflex skôr šteklia moralistické staré panny, ktoré sa snažia svoje starosvetské úzkoprsé normy aplikovať aj na moderne a liberálne zmýšľajúcich ľudí.
@inversi V tom máš pravdu, stále sa tu pohybujú kreténi, ktorí sa snažia určovať, kto má mať kde, ako a kedy sex a koľko x sa má potom vyspovedať.
15 
 fotka
nenaadamsova  22. 5. 2016 11:02
@antifunebracka
prave preto som minule nakopla jedneho debila do rozkroku. a reagovat na taketo slova sa ani neda, lebo to by som sa musela znizit na tvoju uroven, a za to mi nestojis .
16 
 fotka
antifunebracka  22. 5. 2016 18:29
Prečo si kopla, nejako som to nepochopil. A očividne reaguješ, takže prečo hrať formu Milujem, keď niekto argumentačne prehrá a snaží sa to zachrániť slovami "kašlem na teba, neznížim sa na tvoju úroveň", lol. Sama si oveľa nižšie, keď súdiš ľudí podľa sexu.
17 
 fotka
nenaadamsova  22. 5. 2016 21:41
@antifunebracka
neprehrala som argumentacne. len mi proste za to nestojis. ale ok, ak chces, tak fajn, ideme argumentovat- nakopla som ho preto, lebo mal priatelku a balil mna a chcel ma pobozkat. preto. nesudim ludi podla sexu, no je to jeden element, ktory vypoveda o charaktere daneho cloveka. mozno som stara panna, mozno som "nemoderna" pre tuto spolocnost, no ver, ze vnutorne budem radsej stara panna a zomriem ako stara panna a sama, akoby som sa mala zahadzovat a byt na jedno pouzitie. vies, v skutocnosti nie som nemoderna, no prilis dobra pre ludi zmyslajucich ako ty. som podla teba ovela nizsie ako ty? ano, radsej budem hoci aj nizsie, akoby som mala byt na rovnako ubohej urovni ako si ty. a teraz si laskavo odpust reci typu- si na smiech a niekto by ti mal vymiest pavucinu z rozkroku. proste ma nepresvedcis o tom, ze nemam spravne nazory. su moje, ja ti tie tvoje neberiem, tak si to odpust. mier s tebou .
18 
 fotka
antifunebracka  23. 5. 2016 16:40
"nakopla som ho preto, lebo mal priatelku a balil mna a chcel ma pobozkat."
Veď to je OK, len nchpm, prečo to tu spomínaš Tu sa predsa bavíme o NEZADANÝCH ľuďoch.

"nesudim ludi podla sexu, no je to jeden element, ktory vypoveda o charaktere daneho cloveka."
To znamená, že súdiš podľa sexu. A vôbec, čo to vypovedá o charaktere človeka, pouč ma. Keď ma niekto veľa sexu s cudzími, tak je automaticky zlý a tí cudnejší sú zas akože dobrí? Takto prosto vnímaš tento svet?
Akoby nestačilo, koľko zla je dnes všade, ľudia ako ty stále hľadajú nové cesty, ako niekoho ponižovať, odsudzovať, podceňovať... pchať sa im ešte aj do pohlavných záležitostí, aby si dokázali vlastnú výnimočnosť. No tak to si teda ozaj výnimočná vločka.
19 
 fotka
nenaadamsova  24. 5. 2016 19:28
ty si sa pytal preco som ho nakopala. napisala som ze JEDEN z elementov, ktory vypoveda o charaktere cloveka (mam kamaratov, ktori zdielaju nazory ako ty a vychadzame spolu dobre), mas pravdu, ze clovek sa neda kategorizovat podla toho aky ma nazor na sex na jednu noc, no ty si ten, ktory sa zo vsetkeho chytil jedineho bodu a musel si to tu aj napisat. nemienim ti to tu vysvetlovat, lebo to aj tak nema cenu. ja mam svoje nazory, ty mas svoje nazory a nezhodneme sa na nich ani po dalsich 10 komentoch a ist hlavou proti muru sa mi vazne nechce. lebo sme rozdielni. No ver, ze NIKOHO neodcudzujem, neponižujem, nestaram sa do nikoho pohlavnych zalezitosti, lebo na to nemam dovod. mier s tebou.
Napíš svoj komentár