Už dlhšie som chcela napísať blog na túto tému, no nejako som sa k tomu nedostala. Dnes som si povedala, že áno. Že je ten správny čas a miesto.

Píše sa rok 2015. Elektronika a informačná technológia sú na tak vysokej úrovni, že máme inteligentné hodinky, fotíme selfie na mobily pomocou pohnutia ruky, v Číne vyrábajú elektronické deti, nenachádzame sa ďaleko od sci-fi predstáv spred 30 rokov a celkovo napredujeme míľovými krokmi. Zdravotníctvo? Vedy a výskum nám dodáva možnosti, kedy liečime smrteľné choroby, vznikajú stále nové a nové vyšetrovacie metódy, ktoré dokážu nemožné a potrebujeme stále viac medicínskych odborov, pretože jeden človek nie je schopný toto všetko vedieť a napredovať s raketovým vývojom vo všetkých oblastiach. A ja sa pýtam... nezabúdame popri tom na niečo dôležitejšie?

Nechcem tu byť za puritánku, veď sama mám 23 rokov, som mladá, mám smartfon, fotím selfie, používam denne notebook a internet, napredujem s dobou, no jednoducho neznesiem dnešný neľudský svet. Prečo? Hneď vysvetlím.

Zdá sa vám úplne normálne, že popri tomuto pokroku a úžasnému 21. storočiu tu máme obraz reality, kde sa stínajú stromy na papier, aby sme si o tom čítali v časopisoch (ehm.. čo?)? Že pracujete, odvádzate neskutočné peniaze do zdravotnej poisťovne a keď sa nedajbože ocitnete v nemocnici, tak dostanete na obed nechutné cestoviny s kečupom , na izbe máte „prekrásne“ maľovky prírodného charakteru, personál na vás šetrí injekčnými ihlami, rukavicami, a tak ďalej pričom v konečnom dôsledku dostanete rovnakú zdravotnú starostlivosť ako obyvateľ košického Luníku IX, ktorý neodviedol do zdravotnej poisťovne ani cent a popri tomu všetkému má zdravotná poisťovňa zisk 4 milióny eur, ktoré by podľa sedliackého rozumu mali byť vynaložené na vašu starostlivosť, lebo sú to v konečnom dôsledku vaše peniaze... nie? Zdá sa vám úplne normálne, že politici s úsmevmi na tvárach hovoria o znižovaní materských príspevkov, matky musia odchádzať z materských od malých detí do práce, lebo nevyžijú a na druhej strane majú politici nakradnuté opäť z našich peňazí na účtoch po celom svete? Zdá sa vám úplne normálne, že spoločnosť rieši Kolára, Mojsejovú, Plačkovú a v susednom vchode rodičia zabijú dieťa a nikoho to netrápi? Je v poriadku, že futbalista ma miliónový plat, zatiaľ čo zdravotníci robia za 500 eur? Zdá sa vám normálne riešiť šaty Verešovej za tisícky eur, keď inde nemá matka 10 eur aby kúpila malej dcére topánky? Zdá sa vám úplne normálne, že muž si po desiatkach rokoch v manželstve nájde 20 ročnú pipinu, ktorá ma nasraté v hlave? Odíde od rodiny, financuje „krasotinku“ a po nejakom čase sa chce vrátiť (krasotinka si nájde iný zdroj príjmu- bohatšieho debila), no rodina ho kopne akurát tak do riti. Zdá sa vám úplne normálne, že ľudia utekajú k televízorom, keď počujú zvučku farmy alebo farmár hľadá ženu, alebo superstar a vo vedľajšom byte pri tom muž mláti svoju ženu a dve malé deti? Zdá sa vám normálne, že sme tak zaslepení internetom, selfie a podobne, že keď sa stretneme s kamarátmi, tak len sedíme a všetci ťukáme do mobilov? Zdá sa vám normálne, že kráčajú dvaja susedia vedľa seba bez slova a pri lúčení si povedia, že sa vidia na facebooku? Zdá sa vám normálne, že ľudia dávajú na facebook, že sa nachádzajú na toalete? Zdá sa vám normálne, že si človeka, ktoré spoznáme preklepneme cez google, FB, Twitter, instagram, atď? Zdá sa vám normálne, že ma 15 ročné decko pošle do pi*e len preto, lebo poviem, že nepodporujem alkoholizmus, keď ma volá vypiť? Zdá sa vám normálne, že mi povie človek, že určite som suka a sviňa a keď sa spýtam prečo si to myslí, tak odpovie, lebo všetci sme?

WTF????!!! 8-O ...... Som divná ja, alebo dnešná doba?

Neviem ako vám, no mne je z tohto doslova zle.... a viete vlastne čo? Nie je mi zle. Je mi vlastne dobre. Som šťastná a rada. Lebo napriek tomuto tu vždy budú ľudia, ktorí sú dobrí, empatickí a ľudskí. A ak na svete bude aspoň jeden človek, ktorý bude hlásať dobro, nebude egoista, sebec a špina, tak zlo nemá šancu a v podstate sme vyhrali. Lebo nás to nepohltilo všetkých ako ovce. Preto... otvorte oči, neprežívajte, ale žite a buďte ľudskí. To je dôležité. Lebo to, čo som vyššie kritizovala nemá s ľudskosťou a ľudskou logikou absolútne nič. Nechcite byť špina, sviňa a ovca len preto, lebo je také vaše okolie. Aj jedna jediná iskra dokáže stvoriť veľký oheň a požiar.

Nech vás všetkých sila sprevádza ... 





» www.facebook.com/NENA-Turner-off...

 Úvaha
Komentuj
 fotka
newcomer  15. 9. 2015 19:01
pridam pokracovanie z trochu ineho sudka:
zda sa vam normalne, ak chlap, ktory nenosi znackove veci, nenarodil sa do stastnej rodiny, nevyzera ako model, nie je super cool frajer si na slovensku nema sancu najst normalnu frajerku, lebo pipiny si vyberu radsej nejakeho debilka, co ma v hlave prazdno, ale je pekny. Zda sa vam normalne, ze tej pipine nevadi, ze ten krasavec simultanne ma viac mileniek, a ju berie ako cislo 8? Zda sa vam normalne, ak ona este utrusi, ze aka je rada, ze nie je cislo 9? Zda sa vam normalne, ze tych pipin je tak 96% a skoro vsetky vravia, ze zalezi na vnutre, ale pritom i najvacsia intelektualka sa spusti s debilom, ktory hlavne, ze je pekny? Zda sa vam normalne, ze chlap nema pre zenu ziadnu cenu, ked nie je pre nu atraktivny, a je jedno, ze je zabavny, mily, mudry, vtedy skonci ako kamos na pobavenie, napisanie DU, ako butlava vrba, ktoru ona potrebuje raz za mesiac, ale ocakava od neho 100% pripravenost vyhoviet jej poziadavkam? Zda sa vam normalne, ak zopar peknych chlapov si doslova vymiena medzi sebou skoro vsetky zeny a im to nevadi, lebo yolo, polygamia je normalna, takze to nevadi? POvedzte mi, preco je normalne, ze existuje kopa 30-rocnych panicov (ak si myslite, ze ma odfajcite tym, ze hovorim o sebe, tak vas sklamem), ale minimum 30-rocnych pannien? Zda sa vam normalne, ze ak zena naraz randi s 10 chlapmi, z toho 7 len taha za nos, a so zvysnymi spi, tak len hlada toho praveho, zatial co ak chlap randi s 10 zenami, tak je to obycajny hajzel? Zda sa vam normalne, ze zena moze muza odmietnut kedykolvek, a chlap to ma priat, ale chlap ak odmietne zenu po povedzme mesiaci balenia, tak ju len tahal za nos? Pride vam toto normalne? Pride vam normalne, ze tym padom zeny skoro nikdy nie su same, nettrpia depresiami, zatialco chlapi su velmi casto osamoteni, lebo nie je to pan dokonaly, ale ak chlap hlada pani dokonalu, tak je to sexisticky kreten, ktory stresuje zeny nerealistickymi poziadavkami?
Myslim, ze dnesni chlapi potrebuju nieco ako muskulinizaciu, lebo v dnesnej dobe byt zenou, a to staci byt priemernou, je neskutocna vyhoda.
 fotka
nenaadamsova  15. 9. 2015 19:12
@newcomer nepride mi to normalne. a prave kvoli tomuto som 23 rocna panna, sestricka, spisovatelka, trpela som roky depresiami a prisaham, ze nikdy som nemala chalana, lebo nie som vymleta pipina s blond vlasmi ale normalna, nie prilis traktivna zena, ktora nepotrebuje dementa z posilky, ktory ma zaryte rukavy do bicepsov a slnecne okuliare aj na diske a ocakava, ze mu kazda za 5 poharikov da. zda sa vam normalne, ze mi chlapi davaju ultimatum, ze do 3 rande sa s nimi musim vyspat ak s nim chcem chodit? zda sa vam normalne, ze mi chlap povie do oci, ci ma moze odblanit? ze mi nadava do starej pi*e lebo ho odmietnem? preto som to vzdy zarazila, kym som vztah vobec zacala. a prosim, tak ako ja vas neprirovnavam k tymto hovedam (lebo nim ocividne nie ste), neprirovnavajte ma k blond chuderam a pipinam, lebo taka nie som.
 fotka
newcomer  15. 9. 2015 20:47
@nenaadamsova a zda sa vam normalne, ked nepoviem zene, aby mi najneskor na 3. rande dala, tak si mysli, ze ju nechcem? zda sa vam normalne, ak chcete najprv zenu spoznat a az potom si s nou nieco sexualne zacat, tak s vami hned prerusi kontakt, lebo vraj flirtovat treba hned od prvej chvile? zda sa vam normalne, ak chlap nema plnu hubu kecov o sexe a erotike, tak je povazovany za asexuala, gaya alebo totalne nudneho suchara?
 fotka
nenaadamsova  16. 9. 2015 05:31
@newcomer. Absolutne nezda a preto takych nevyhladavam lebo mne osobne to pride nechutne.
Napíš svoj komentár