Pozitíva, ktoré sú písané dnes nemusia byť platné zhruba tak o mesiac. Záleží to od mojej psychiky.


1.Voľnosť pracovnej doby-Môžeš pracovať kedy chceš, koľko chceš. (teda do určitej odrobenej sumy, podľa nového super zákona, ale môžeš tam ísť 6x4, 1x8 proste hocijako len chceš!) To ti neposkytnú všade hii.
2.Práca s ľudmi-Možno pre niektorých toto nebude plusom, ale myslím si, že robiť niekde kde nie je človek medzi ľudmi je dosť otrava a síce aj keď aj tú sa nájdu ľudia nepríjemní tak je to práca s ľudmi a aspoň nie ste niekde sám zavretý a ticho. A naučíte sa trochu komunikovať!
3.Spoznáš sortiment-Niekomu možno prídu moje plusy podivné, ale viete koľko super veci takto môžete spoznať, či už nejakú super vecičku, ktorú si kupuje ujo a vy ste ju nikde nikdy nevideli, alebo môžete takto zistiť , že farebné perá stoja len 0.25€! A to nehovorím o tom, že zistíte, že v tescu predávajú super müsli, ktoré hľadáte už dlho, alebo malinovku, ktorú si pamätáte z detstva! Alebo, že super džús majú len za 0,99€!
4.Komplimenty-S tými ľudmi súvisí aj bod. Č.4 a to ten, že samozrejme skoro na každej smene dojde nejaký milý ujo,babka,teta,dedko to je fuuk a povie vám niečo milé. Akože poteší to a vy sa potom môžete usmievať aj na ostatných zákazníkov, pokiaľ chcete.
5.Vlastné tempo-V tescu neexistuje minimálne tempo. Môžeš blokovať ako slimák aj ako gepard je to na tebe. V podstate sa tam môžeš úúúúplne zajebávať.

1.Sterotyp-Po čase sa môže stať (ako sa to stalo aj mne), že vám z toho pííp,pííp, dobrý deň, máte clubcard? Chcete tašky? Toto jee cuketa? Aha toto máte ten celozrný rožok? Hrabať! Avšak možno znesiete viac ako ja takže hor sa do tesca!
2.Fuj,fuj,fuuj-Do tesca chodia bohužiaľ aj inteligentní ľudia, ktorí si nevedia červenú kapustu zabaliť do sáčku!! A tak potom počas celej smeny musíte mať červené ruky, alebo nevedia, že by si mohli zabaliť aj nejaké mrazené veci, ktoré sú celé mokré. Ďakujeme všetkým týmto ľudom.
3.Fuj,fuj,fuj dva-omg-nepríjmení ľudia, najebanci, proste chápeme sa. Aj takí chodia nakupovať.
4.Sakra! Sáčky!-Zas! Sakra keď máte 245 horáliek tak nebolo by odveci dať si ich do sáčku (a vedieť aj počet,žee), ale samozrejme nezauzlovať ho, odkiaľ si mám ten kód ako vyčarovať ak nechcete čakať,och.
5.Hladovania-Ak ste na smene viac ako 4 hodiny, tak máte možnosť prestávky. Ale predstavte si 4 hodiny pozerať na jedlo a nemať ho. Hrozné, hrozné.

*zabudla som napísať, že milujem kordinátorky, ktoré keď volám na storno, nemajú čas, počítajú peniaze, proste sú obsadené, vypnú vás atď.

Brať s nadhľadom. nie vážne.
mínusy sú akoby len nejaké také negatíva práce.
naozaj tam choďte makať, sme jedna veľkáá rodina!
nie sme.

 Blog
Komentuj
 fotka
l1me  28. 7. 2013 22:50
pekne si to opísala!
 fotka
nataly005  28. 7. 2013 22:56
@l1me

tak robím reklamu tescu,no

pridaj sa!
 fotka
joplinka  28. 7. 2013 23:26
ešte, že som na softline, fuj potraviny
 fotka
christodoulou  28. 7. 2013 23:28
u nas to bolo tak, ze az ked si robila nad 6 hodin tak si mala prestavku ... odrobila som si tam tri roky pri pokladni a uz by som sa tam viac nevratila.. ako ok, tie pozitiva beriem co si napisala... ale u nas v RK to bolo tak na picu ze kazdy problem som si musela riesit sama, lebo koordina mala akurat dolezity rozhovor o tom ako sa cez vikend opila... milion tovaru ktory sa proste predat nedal a ti ludia ked cumeli ze ako wtf ja ho chcem a je mi jedno ako mi ho predas... plus neviem ci to je uz vsade, ale ze kazde tri mesiace si robit novy zdravotny preukaz ako dik, v momente som rusila zmluvu
 fotka
nataly005  28. 7. 2013 23:39
@christodoulou



Aach,zabudla som na bod-kordinátorky,ktoré majú všetko v paži,sakra

Hej tie kordinátorky lezú na nervy aj mne,hlavne keď potrebujem storno a oni nemajú čas,ale tak riešim si to po svojom.

A to o zom ZP prvý krát počujem. Ja ho mám platný na neurčito tak to tak aj beriem....
 fotka
christodoulou  28. 7. 2013 23:50
no ved aj ja ho mam na neurcito... ale tak toto nam vymysleli tak ako nie som sprosta aby som tam ako chora chodila.. stale.. a tusim sa to nevtahuje na zdravotakov a kucharov... ako keby oni chodili kazde tri mesiace na nejake kontroly vramci skoly uplne na hlavu a storno ? pouzivala som stale to iste.. aj ked ta koordina nerobila.. a ked som si nahodou volala koordine na storno tak rozhovor vyzeral asi ze :

- dobry date mi prosim cislo na storno ?

- a co idete stornovat ?

- jablka

- a preco ?



no preco do pice asi im ich nechcem predat
 fotka
jana2710  28. 7. 2013 23:50
jééj blog o tescu brigádujem tam už pomaly 4 roky ..a všetko opísané som zažila ..len aj u nás je to tak, že keď mám 6hod. brigádu až vtedy mám prestávku..keď 5h (čo je najbežnejší čas brigády), tak nie..a keď dojde na mňa hlad a ľudia kupujú čerstvé pečivo, ide ma roztrhnúť z tej vône a tak

..ale zas koordinátorky sú super žienky, dobre si s nimi rozumiem, pomôžu, keď treba a aj ostatné pracovníčky či iní brigádnici..dám sa s nimi do reči, keď je čas
 fotka
waagbistritz69  28. 7. 2013 23:58
dilema "cuketa alebo šalátová uhorka" = true story alebo ešte vysvetľovanie starému dedovi že tá zľava mu už neplatí alebo sa vzťahuje na niečo trocha iné ale come on, oveľa horšiu prácu som zažil tak čo
 fotka
hereiam  29. 7. 2013 00:05
teraz je najlepšie vysvetliť im, že vy naozaj nemôžete za to, že Tesco spoplatnilo tašky, ktoré za nič nestoja...
10 
 fotka
nataly005  29. 7. 2013 00:48
@christodoulou

No mne raz nadiktovala storno a to asi v 3 sekundách,že som ho ani nezaregistrovala a veľa krát ma pošle do preč,že nemá čas -aha akože

@jana2710

No preto si dávam najčastjšie 4-ky,ale kamarátka robila v inom tescu ako ja a vraj nenali prestávly vôbec

A to tam asi mate dobrých kodrinátorov,lebo u nás dosť bieda

@waagbistritz69

Tak taaak,ale už asi viem rozdiel

Človek po čase zistí,že tesco je omnho menšie zlo ako ostatné odskúšané brigády

@hereiam

Och,ani mi nevrav to bude nadávaniaa
11 
 fotka
jana2710  29. 7. 2013 01:34
nemali? fúúh to už muselo byť teda aké frustrujúco-zlé ..jj našťastie sú dobré, aj riaditeľ je v pohode
12 
 fotka
hereiam  29. 7. 2013 10:23
ale ja napríklad brigádujem tak, že mám normálne ako pracovníci 8mičky, aj nočnú, že tovar sa vykladá...že robíme všetko
13 
 fotka
pijemzelenycaj  29. 7. 2013 10:29
toto iste by som napisala aj u nas ale o Kauflande

až na to, že ja tu prácu s ludmi milujem, vždy si s nimi pokecam, zatial čo blokujem. najlepšie s dôchodcami ! my mame tak,že ked robis viac ako 5 mas prestavku. A mna vždy proste dávaju na 7 hodin. takže si ju aj užijem.

a my sme dobrý kolektív a ked poviem,že chcem storno, tak bez frflania hned daju.
14 
 fotka
wicki  29. 7. 2013 12:23
Ja s brigádou v Tescu nemám dobré skúsenosti. Tie plusy by som brala, ale mínusov by som pridala.
15 
 fotka
momoglamorous  29. 7. 2013 12:47
podla mna taka birgada v nejakom obchode s oblecenim typu GATE je podobna, ale ovela lepsia v tom, ze nemusis vkuse stat a obsluhovat ludi, bud si pri pokladni ak si niekto nieco kupi, ukladas oblecenie atd.., pride mi to prijemnejsie a plat za hodinu tam je tiez asi podobny ako v obchodnych retazcoch

proste Tesco a Kaufland a pdoobne prace ma uplne odradzaju
16 
 fotka
lenuska175  29. 7. 2013 17:47
idem štvrtok na školenie vykladanie trvanlivého tovaru, nočné smeny.
17 
 fotka
nataly005  29. 7. 2013 18:48
@hereiam

tak to máte super, lebo sa ti tá práca mení, ale 8 hodín by som zas nechcela byť v tescu

@pijemzelenycaj

tak ono je to možno aj o tom, že aké tesco, aký kaufland, akí kordinatori možno mám len ja smolu

@momoglamorous

v takom obchode som vždy chcela robiť ale tam nerobia také nábory veľké, takže tu sa dostať je omnoho jednoduchšie

@lenuska175

držim palceee, aj ked pokladňa je podľa mňa taká záživnejšia
18 
 fotka
joplinka  29. 7. 2013 22:02
@momoglamorous v gate, h&n and etc., je to také že ťa zavolajú iba kedy potrebujú, takže nakoniec robíš iba 3dni v týždni a niekedy ťa potrebujú vraj iba na 3hodiny a podobne, tak si asi veľa nezarobíš. Ja robím v jednom obchodnom dome tesco iba v sekcii s oblečením a je to tam fajn, viem si vypočítať výplatu, lebo viem, že každý deň pôjdem do roboty buď na 7h, alebo na dlhšie. Ale počula som aj nadávať na tesco, hlavne ak sú v potravinách a na kaufland ani nehovorím.
19 
 fotka
proudginger  29. 7. 2013 23:38
Aj ja robím v Tescu, akurát že viac by som našla mínusov než plusov.

Inak si to perfektne všetko vystihla, skvelý blog!
20 
 fotka
antifunebracka  6. 1. 2014 20:15
ha ten posledny odsek ma rozosmial, bo bol totalne o2ci
21 
 fotka
mojdedo  6. 1. 2014 20:17
super dzus za euro? niektori na to musia robit 30 minut
22 
 fotka
nataly005  7. 1. 2014 00:16
@antifunebracka
no je odveci keď ho teraz čítam, ale nevadí
@mojdedo
nekážem ti ho kupovať.
Napíš svoj komentár