Ak si aspoň trochu vážite svoj duševný pokoj, iste ste už prišli na to, že je veľmi vhodné vyhýbať sa diskusiám pod akýmikoľvek článkami či príspevkami na FB, a to rovno radšej kilometrovým oblúkom. Ak náhodou periférne zahliadnete nejaký diskusný exkrement, pomáha aj okamžité zakrytie si očí, zatiaľ čo druhou rukou sa naslepo snažíte preklikať do bezpečnej zóny internetu, ktorú nikto nezasmradil svojim názorom. Čiže väčšinou porno. Sloboda prejavu nám okrem práva prezentovať svoje náhľady priniesla i astronomické množstvo záchvatov mizantropie okorenenej vražednými predstavami.
Prečo? Nuž lebo v každej diskusii sa nájde aspoň jeden z týchto ľudí:


Konšpirátor
Priemerne až podpriemerne vzdelaný pastier nemysliacich oviec, ktorý sa na svojom profile pýši vyštudovaním školy života, prípadne go fuck yourself university. Túži vyčnievať zo šedej masy do ktorej patrí, preto si aspoň raz denne pozrie na youtube dokument o židoboľšievikoch ovládajúcich našu planétu skrz hormóny vo vode, ktoré spôsobujú ústup mozgovej aktivity a otupujú nás, aby sme verili ich propagande, ktorou nás kŕmia cez diablove nástroje ako sú napríklad správy (to som si nevymyslela, to mi s vážnou tvárou ktosi povedal). To mu dodáva instantný pocit experta na politológiu, fyziku, dejiny, fungovanie médií. Základné argumenty sú "si ovca" a vymenúvanie faktov, ktoré sa väčšinou dajú vyvrátiť rýchlym nakuknutím do wikipédie. Ale za tou tiež stoja Illumináti a jaštery z vesmíru, ktorí chcú nastoliť NWO. Je veľmi zložité odlíšiť ich od trollov.

Konšpirátor : ,,Rockefellerovcom ide o vyssie ciele prave to ze mas taku velku moc teda aj nad zivotom a smrtou ich len utvrdzuje v tom ze su mocny navyse im nejde o peniaze maju ich dost oni len proste postupne budu taketo veci vypustat pretoze keby ich dali vsetky naraz hrozilo by premnozenie ludi nasa planeta dokaze sice uzivit 10 mld ludi ale inteligentnych a s inteligenciou sa spaja aj setrnost jeden faktor druhy je ze ked si vsimas na rakovinu zomiera len istyt typ ludi cize v podstate separuju dobry '' material'' od zleho."

Troll: napriahne ruky nad klávesnicu, chvíľu úporne premýšľa... číta si príspevok vyššie znova. "...Jebem na to, to neprekonám."


Grammar Nazi
K téme diskusie sa väčšinou nevyjadruje, pretože so svojim diplomom zo slovenčiny, prípadne pedagogiky či podobného užitočného odboru má o veciach, na ktorých aj reálne záleží, prehľad asi ako Nicky Minaj o termonukleárnych reakciách. Svoje pôsobenie v diskusiách redukuje na opravovanie gramatiky v príspevkoch, ktoré často ani nie sú od veci alebo sa ich autor nesnaží nad nikoho povyšovať, čo je asi jediný prípad, keď je opravovanie niekoho gramatiky namieste. Ak jej (väčšinou je to nejaká piča, čo si budeme hovoriť) niekto povie, aby sa na to konečne vysrala, argumentuje tým, že inteligentný človek sa musí vedieť orientovať v temných zákutiach našej gramatiky, čo je obzvlášť namieste pri takýchto príspevkoch:

Diskutujúci č. 1 : Vážne môžeme stav v dobe veľkého tresku považovať za nejaký špeciálny poriadok s nízkou entropiou? Veď vtedy ani neexistovala žiadna hmota a vesmír bol takmer úplne homogénny. Ako to, že taký stav nebol vlastne totožný s tepelnou smrťou vesmíru a vznikli vôbec nejaké hviezdy? Predpokladám, že vesmír skutočne začal v stave maximálnej entropie, ale bol veľmi malý, teda jeho entropia bola maximálna pre vesmír danej veľkosti. Inflácia a ďalšia expanzia tento stav zmenila. Drobné, statické nepravidelnosti, ktoré vďaka fluktuáciám vznikali aj v stave s visokou entropiou bolo neskôr premenené na hviezdy a galaxie.

Odpoveď na príspevok od diskutujúcej č. 2: Visokou?! No to hádam nemyslíš vážne, ty polointeligentný degenerát! Vráť na základnú školu a douč sa vybrané slová! Takých ako ty by ani nemali púšťať na internet!

S uspokojeným egom, že uštedrila podpásovku človeku, ktorý ma asi o sto IQ bodov viac než ona, sa spokojne presúva na článok o nových teóriách etiopatogenézy a endometriózy, pričom v druhom tabe už otvára slovník, aby si mohla skontrolovať pravopis všetkých slov, ktorým nerozumie.


Agresor
Človek, ktorý vyvolá hádku úplne nezmyselným vyhlásením. Vzápätí sa snaží všetkých presvedčiť, prečo jeho vyhlásenie zmysel dáva a prečo má taký problém s vami, čo vám nikdy ani nenapadlo nad takou chujovinou uvažovať ako nad problémom. To je najlepšie viditeľné v diskusiách, kde sa zdržujú samí zúfalci a tragédi, ktorí majú veľa voľného času a trávia ho hľadaním úplne nepodstatných vecí, ktoré by niekomu mohli vytknúť. Čiže Priznania WoWkárov a nekonečné spory o freečkach a offiku, pretože z nejakého dôvodu ste úplný kokot, keď rekreačne hráte hru, za ktorú odmietate platiť. Takisto ste kokot, keď za ňu platíte, lebo tú astronomické sumu by ste mohli minúť na niečo užitočnejšie, napríklad fľašu vodky s energeťákom. Nevyjdete z toho ináč ako kokot, nedá sa. VAŠU PRAVDU DOKAZUJE CAPS LOCK A MNOŽSTVO VÝKRIČNÍKOV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nacionalista
Zastáva názor, že treba exterminovať všetky menšiny, ktoré sa nenarodili na našom krásnom Slovensku. Teda vrátane buzerantov, je jedno kde sa narodili tí, sú to milovníci čokovenčekov a obojstranných róbertkov, čo je proti prírode a deviantov na našej rodnej hrude nechceme. Ani punkáčov, lebo s tými sa stále bijeme v krčme, takže to musia byť naši nepriatelia.
Svoju hrdosť na náš národ prezentuje znalosťami slovenského dejepisu porovnateľnými so svojimi znalosťami slovenskej gramatiky, obligátnym tetovaním dravého vtáka a nejakého národného symbolu, prípadne k tomu pridá ešte nejakú úplne nesúvisiacu vec. Na profilovke alebo titulke má seba ako drží slovenskú vlajku. Obdivuje Dolfíka, lebo nevie, že keby ten uskutočnil všetky svoje plány, Slovania by boli vyhladení spolu so židmi a iným odpadom, proti ktorému lobuje. Jeho argumentmi sú expresíva na adresu odrodilca, ktorý sa s nim opováži nesúhlasiť. Okrem osvetovej činnosti na internetoch prispieva k zlepšeniu situácie národa chodením na hokej, kde niekomu naloží na búdku, prípadne na koncerty, kde tiež niekomu napraví ciferník. Keď nie je hokej ani koncert, ide len tak do mesta.

Osobitou kapitolou sú českí národovci, ktorí sa väčšinou začínajú prejavovať, keď ich nejaký Slovák terorizuje argumentmi. Vtedy reagujú v 100% prípadoch nasledovne:

[predstavte si čeký text]: ,,Preložíš mi to prosím? Tej maďarčine nejako nerozumiem."
[rýdza slovenčina]: ,,Och, sorry, ale neviem poriadne po nemecky."
,,Wtf, nemecky?"
,,Prepáč, myslel som si, že dejepis je tvoja silná stránka. Ale je všeobecne známe, že v Česku majú dosť pofidérne stredné školy, aj keď myslím, že ti trocha lichotím ak predpokladám, že na jednu chodíš... "
"Wtf, si kokot a tvoja mater je cigánska kurva."


Kresťan
V súlade so svojou vierou hodnotí problémy reálneho sveta, pretože v Biblii je odpoveď na všetko. Vďaka jednej zázračnej rozprávkovej knižke pozná odpoveď na každý spoločensky alebo vedecký problém. Nechápe, že existujú veci, ktoré sa nedajú voľne interpretovať, sú empiricky odskúšané a preto ich nemôže vysvetľovať bohom. Žije v tak silnej delúzii, že vás pokojne vyzve, aby ste mu dokázali Pytagorovu vetu, keď tej vede tak strašne veríte (true story). Chytrejší kresťan (to znie ako oxymoron), ktorý už vie, že normálni ľudia nebudú brať do úvahy jeho bláboly z Biblie, má vždy poruke aspoň jednu pochybnú štúdiu, ktorá aspoň čiastočne dokazuje jeho pravdu. Napríklad že homosexualita je vrodená a dá sa vyliečiť. Ak hlbšie preskúmate web, na ktorom je uverejnená, nájdete tam aj štúdiu o vakcínach spôsobujúcich autizmus a o tom, že nesmrteľnosť sa dá dosiahnuť vysokými dávkami vitamínu C. Keď si kresťan uvedomí, že je v silnej opozícii, väčšinou vyjadrí ľútosť nad vašou dušou prepadnutou Satanovi a prisľúbi, že sa bude modliť, aby ste v pekle neumierali nekonečnekrát dookola agonizujúcu smrťou.

Kresťanský užívateľ: ,,Ako veriaceho ma hlboko znepokojuje, že by moje dieťa malo mať v škole sexuálnu výchovu vytvorenú homolobbistami, ktorý sa z neho budú snažiť urobiť homosexuála, alebo ho navádzať na predmanželský styk. Čo na tom, že v krajinách s povinnou sexuálnou výchovou je omnoho menšie % tehotných tínedžeriek? To bude iste tým, že sú všetky lezby. Preto ľudstvo vymiera a teroristi vyhrávajú. Ja by som to všetko zakázal, a veru aj idem! Plaťte si ďalšie referendum, slovač blbá."
Náhodný užívateľ: ,,Prosím... drž už piču. Prosím, ja už fakt nevládzem.

Určite sa nájde ešte mnoho kategórii, ktorým sa však teraz venovať nebudem. Myslím, že som týmto článkom urazila (aspoň dúfam) dosť ľudí. Ak ste sa spoznali v niektorej kategórii, skúste sa nad sebou aspoň trochu zamyslieť. Nebolí to.

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
phantasia  15. 3. 2015 08:15
funky.
 fotka
mayo911  15. 3. 2015 09:01
konečne niekto, kto našiel patent na rozum! ďakujem za kázeň a určite sa nad sebou zamyslím. a nie, urazený nie som, ale pobavil som sa, to áno. do ďalšej kategórie zaraď seba s nadpisom "mudrlant - všade som bol, všetko viem, som najmúdrejší, hlavne som nad vecou a vy sa nad sebou zamyslite."
 fotka
zajkousko  15. 3. 2015 12:23
nechápem prečo ateistom tak hrozne ležia kresťania v žalúdku?

je to závisť, odsudzovanie alebo ich vlastná blbosť starať sa do všetkého a všetkých
 fotka
riddler  15. 3. 2015 12:26
@zajkousko neležia náhodou tebe rovnakým spôsobom v žalúdku neveriaci?
 fotka
zajkousko  15. 3. 2015 12:52
@riddler

máš dojem, že by som ti niečo vyčítal, alebo ťa do niečoho nútil?
ty by si si aj tak spravila po svojom...

jedno je však dôležité, vieš o všetkom ako to funguje a už sa nebudeš môcť vykrúcať, že si o ničom nevedela, n
 fotka
antifunebracka  15. 3. 2015 19:20
zatial blog roku!!!
 fotka
narrator  16. 3. 2015 08:25
@zajkousko Ano, neuveritelne a nekonecne ti zavidim, ze veris v boha. Strasne rada by som kazdu nedelu vstavala do kostola a zacinala kazde rano, jedlo, spanie, sranie, atd. modlitbou, ale bohuzial neda sa, lebo verit asi nemoze kazdy, len par privilegovanych ... inac by nebol dovod zavidiet vam...
 fotka
zajkousko  16. 3. 2015 09:02
vidíš aj ta závisť pochádza od zlého, tvoja duša sa musí zbaviť všetkých svetských závislosti...
iba tak nájdeš Boha, cestu, ktorá je síce ťažká, ale vedie do večnosti...

a pre toto sa to oplatí
 fotka
riddler  16. 3. 2015 10:26
@zajkousko no písal si o odsudzovaní a staraní sa do všetkých,mal som pocit,že do kategorie,do ktorej si zaradil ateistov,patríš tak trochu aj ty
10 
 fotka
narrator  16. 3. 2015 11:59
@riddler setri dych, ked nie je schopny pochopit tak do oci bijuci sarkazmus, tak uz nepochopi asi fakt nic. mimochodom, skvela profilovka
11 
 fotka
riddler  16. 3. 2015 12:57
@narrator dakujem podľa toho opisu,ktorý máš v profile by som rád videl tvoje real foto- modrooká ryšavovláska,to by sa tu viacerí birdzáci roztápali
12 
 fotka
narrator  16. 3. 2015 14:00
@riddler uz je to nejaky ten piatok odkedy nie som cervenovlasa, ale tak nemozem povedat jokerovi nie.

13 
 fotka
zajkousko  16. 3. 2015 14:40
@riddler

máš slobodnú vôľu rob si čo chceš, ja nikoho nenútim
14 
 fotka
riddler  16. 3. 2015 14:44
@narrator aha,takže o čokolvek ťa požiadam,splníš mi?Dobre vedieť a vyzeráš skvele
15 
 fotka
tlcik  3. 4. 2015 13:17
Čítal som si len to Kresťan, lebo ma zaujíma aký názor na nich majú ľudia lebo väčšinou majú dosť pokrútený nesprávny, treba všetkých brať s rezervou veď sú to len ľudia sú omylný.
Inak o sexualnej výchove som čítal jeden super článok v jednom štáte v Afrike, ich učili že sex až v manželstve, proste aby boli verný. Vo okolitých štátoch sa propagoval americký bezpečný sex s antikoncepciou čo ich vyšlo oveľa drahšie. Nuž v tom jednom štáte bol o 20-25 percent menší výskyt AIDS ako v okolitých ale aj tam prišla po rokoch americká loby presvedčili ich že čo je správne a čo nie, keby sa ľudia vedeli poučiť z minulosti.

Ale ľudia robte si čo chcete pokým nepresviedčate iných o tom čo je správne a čo nie, ja si tiež vytváram vlastné názory a nenechám sa len tak ľahko prehovoriť.
16 
 fotka
narrator  3. 4. 2015 13:20
@Tlcik dakujem krasne za vycerpavajuci a uplne, uplne zbytocny komentar
17 
 fotka
tlcik  3. 4. 2015 14:37
Tak zbytočností je na birdz kopa veď tu nejde o to. Tu ide o názory ľudí aby si napísali čo len chcú
18 
 fotka
narrator  3. 4. 2015 14:41
@Tlcik to je pekne, ale dufama som, ze sa vyjadris k clanku ale uz nemusis
19 
 fotka
leiladrumnbass  3. 4. 2015 17:15
DDDD top
20 
 fotka
lepka  6. 4. 2015 14:48
Nie je tam spomenutý vegetarián čiže 9/10 za to musím strhnúť bod sorry
21 
 fotka
narrator  7. 4. 2015 20:40
@lepka :/ nabuduce!
Napíš svoj komentár