Nedela je ten den na konci tyzdna, ktory sa pridal, aby sa zlepila sobota s pondelkom.

Ten rozvlacny dodatok, zvysok pri tvoreni tabla casu, ktory sa musel nejako nazvat. Tak sa nazval nedelou. Zvyskovym casom.

Ponuka nam moznost zastavit sa, sediet pri peci, alebo v gauci a premyslat nad svojim alebo zivotom druhych. Mne ponuka rannu radost, ked rodicia opustia nas byt, a odidu prec, mne ostava, ako to uz v nedelu vzdy byva, cas pre mna, na pozeranie filmov, a oddych. Volny vzduch.

Ako den plynie, hodina sa bilzi ku dalsej, a ja uz vecer nemam chut pozerat filmy, citim sa tak sam v jednom byte, az sa zacnem rozpravat s kvetinacom. S polievkou. S kluckou. Snazim sa zabit ten pocit prazdnoty a necinnosti, avsak nechyta ma zjadna chut do cinnosti, nedokazem nic robit len sediet, nedela so svojou rozvlacnostou ma totalne pokori.

Cakam na jej spravu. Odisla, a neodpisala. Cakam.

V zivote som ju neuvidel naozaj, neviem kto to je, ale nieco ma drazdi, nieco ma posuva, a chcem verit pocitu, ze nieco sa zacina. Chcem verit pocitu, ze ta nahoda ktora ma ku nej priviedla, ma akusi cenu z hladiska pokracovania. Je chladna, stratena, trpka ako kostka hrusky, stratena, ako mi to napisala, v dave, ja ju chcem najst, chcem najst to, cim je neobycajna, pre mna, a kreslit ju pretoz vjem aka je krasna. Ak sa nemylim, je jednou zo stop mojej inspiracie, ktora sa vsak kazdou chvilou moze zmenit na chladnu stopu, asi tak chladnu ako jej postoj, mozno vseobecny postoj ku vsetkemu.

Potrebujem s nou hovorit, pisat, stretnut sa s nou, aby som nasiel svoju pravdu, dopatral sa niecoho vo svojom zivote, posunul sa dalej. Ano alebo nie? Musim to zistit, nesmiem sa spravat ako v nedelu, samotarsky, bez cinu a slova.

Chcem s nou zajst na najvyssiu strechu v meste, ked bude snezit a pozerat sa dole. Nerozpravat ale v mylsi si zachovavavt ten pocit.

Asi som naivny. Zase sa sklamem. Alebo sklamem ja ju. Tak to uz chodi.

Tesim sa, ked bude pondelok.

 Denník
Komentuj
 fotka
vinyl1  23. 11. 2008 19:12
dych vyrážajúci článok, vyjadruje asi všetký možné pocity..úžasne, máš to za 5 hviezdičiek
 fotka
wiqus  23. 11. 2008 20:48
neboj raz si nájdeš ideálnu A nádherný článok aj ja chcem niečo také zažit, pozerat na zasnežené mesto a len mlčky sa dorozumievat
 fotka
kaira07  24. 11. 2008 18:34
úplne krásne napísané...nie si naivný len veríš a dúfaš...len tak ďalej
 fotka
mshetfield  13. 12. 2008 16:53
aj ja som naivnááá
 fotka
michella  9. 7. 2009 13:36
nedeľa je super,hlavne večer, keď som sama doma, lebo vtedy nachádzam čas robiť veci, ktoré za iných okolností robiť nemôžem...alebo nechcem. ale keď je takých dní viac za sebou, až potom prichádza prázdnota.



zase mám v určitých riadkoch pocit, že je to o mne...obdivujem



a inak, čo máš proti diakritike?
Napíš svoj komentár