Originál článok na ktorý chcem reagovať.
» stefankuzma.blog.sme.sk/c/261495/Oplati...

Len zavádzajú !!
Je to blbosť..
Pracujúci človek nemusí práve dochádzať, ak dochádza Firma mu to prepláca, väčšinou už všetky..
Takže nie je to o 69€ viac .. predpokladal som cca 2€ na cestu: to je 60€ čiže je to viac o 129 €,, no plus dajme tomu... ak ma 6 dedi, tiež dostane od štátu : síce len 20€ na jedného, ale ak bude mať 6 deti , to mame o už o 240 e viac.
A mať o 240 e viac už pri 6 deťoch je pocitelne.

Koniec toho článku je už fajn.
Schválenie novely zákona o službách zamestnanosti, ktorá rozšíri možnosť zapojiť do aktivačných prác viac ľudí.

S druhým bodom nesúhlasím :
Znížiť dávky na nevyhnutné minimum. -
Tak pôjdu kradnúť, ak ich pôjde veľa, budu zaplnené súdy, všetkých nepochytajú a trebárs, niektorý nevinný poumierajú a pod..
Človeku treba dať také minimum, aby nešiel kradnúť.
Sme ako zvieratá, ak by nastala katastrofa, rabovali by sme aj my sami, a šli aj susedovi kradnúť napríklad vodu, pokiaľ by sme vedeli, že syn, ak nedostane za dúšok vody tak zomrie..
Bral by som to z tohoto hľadiska. Hovoríte, že život je nevyčísliteľný, ale ako čítam, tak asi nieje, alebo je to len závisť ? Donútiť sa nikoho nič nedá, alebo ak náhodou donútite, tak to bude stať aj tak, za prd.

Prvá časť fajn ,,
Je potrebné zlepšiť aj vymožiteľnosť práva. Priestupok musí byť potrestateľný, pokuta vymožiteľná. Rovnako, ak niekto spôsobí druhému škodu, musí mu ju nahradiť. Preto pripravujem zákon o treste povinnej práce, podľa ktorého vinník, ak nevie pokutu zaplatiť, bude si ju musieť odpracovať.

Ta druhá už nie ...
Je potrebné zmeniť i ďalšie zákony tak, aby aj z dávok v hmotnej núdzi sa dali vymáhať peniaze za škody spôsobené iným občanom.

Čiže ma 6 deti, súd mu zoberie za ten mobil 200€ , takže zas pôjde niečo ukradnúť, šak od hladu neumrie,, tento zákon by aj tak bol nakoniec prd platný, lebo by na to niekto aj tak doplatil,
a mohli by sme byť radi, ak by to bol stále mobil/niečo vecne.

Dajme tomu, že Vám by ukradol mobil,
chceš náhradu : stal 250€, musel by ti ju dať.
O týždeň na to, by mu došli peniaze, ktoré by mu inak nedošli, takže by šiel na ulicu niekoho okradnúť a náhodou by šiel tvoj mladší brat / alebo tvoja babka po ulici a zhodou okolnosti by ju tresol po hlave a zomrel, no stálo by tých 250 € kvôli tomu,?
Dobre dajme tomu, že by to nebol on lebo by mu dali 2 roky za mrežami, ale tak ma doma 6 deti.

Čiže systém musí byť nastavený tak aby sa to nedialo vo veľkej miere, ono sa to deje tak či tak, ale robia to ľudia/ cigáni malé krádeže - (lebo polovicu dajú huževníkom od ktorých si mesiac pred tým požičali aby vyžili, a pod) ..

No a biely kradnú rovno bankomaty.
Čiže viac menej egoistické stvorenia, ktoré nikdy nebudú mať dosť a to je odsuditiaholné viac, lebo to nerobia preto aby prežili, ale preto aby malý BMW...

Som zvedavý na Vaše názory.
Samozrejme nie na tie postrieľať všetkých.

 Blog
Komentuj
 fotka
semhamforas  9. 4. 2011 11:37
nemusí kradnut no moze sa zamestnat a o to ide. Ak by prácu aj nedostal, no má snahu najst prácu, dostane vyssiu socialku. Podla mna je to spravodlivé
Napíš svoj komentár