Nedeľa
10/06/2007

07:35
Treba mi cikať.
07:37
Zisťujem, že mi naozaj treba cikať.
07:38
Vstávam, lebo to už nevydržím. Vraciam sa späť do postele. Zaspávam.
09:35
Som hore. Vstávalo sa mi celkom fajn. Myslel som si, že to bude po včerajšku horšie.( Včera som bol v Bratislave. Nina ma vytiahla do obchodov. No môže byť niečo lepšie ako v 30 stupňovom horku behať po Bratislave obložený taškami? Najskôr som chcel odmietnuť, ale keď som zistil že ide s nami aj jej mama tak mi došli výhovorky. Na to, ako ma vymákla polonahého u nich v obývačke budem spomínať ešte veľmi dlho. Rozhodol som sa teda, že sa dnes budem hrať na vzorného priateľa jej dcéry, ktorý je bude robiť natvrdo povedané otroka a nosiča. Aspoň som si urobil radosť a kúpil som si knihu od Andyho Krausa – Susedia na dovolenke. Podtitul to má klasicky – to nemdopadne dobre.)
09:40
Začítal som sa do knihy.
12:05
Odkladám prečítanú knihu. Bola perfektná. Vynikajúco som sa nasmial. Napísaná naozaj veľmi vtipne s nadsázkou a riadnou dávkou humoru a zveličenia.

Keď som včera ukázal knihu doma, tak mi všetci povedali, že som si väčšiu blbosť teda vybrať nemohol. Som rád, že som zase raz počúval iba seba a nie niekoho cudzieho. Mojimi rukami už prešli rôzne knihy. Heller, Updike, Selinger, Dán, Pišťánek, Matkin, Klimáček, Lasica, Satinský, Haratík, Puzo, Mináč, Mňačko, Jašík, Tolstoj, Tatarka, Štrasser, Slančíková-Timrava, Kukučín atď., myslím si teda, že už kvality tej ktorej knihy dokážem odceniť. Musím povedať, že ma Andy Kraus neprekvapil. Každý kto sleduje Susedov musel už dávno tušiť, že je to spisovateľ, ktorý sa dokáže dostať ku geniálne jednoduchej a zároveň vtipnej pointe. Táto kniha ma v tom len utvrdzuje. Dúfam, že nebola jeho poslednou.
Miro na dnes končí....

 Blog
Komentuj
 fotka
stifut  10. 6. 2007 15:27
hmmmm asi si ju pojdem kupit...
 fotka
sangria011  10. 6. 2007 16:39
he kukucin

ale matkin je supa
 fotka
nonormal  10. 6. 2007 16:53
jj Matkin je fakt trieda..
 fotka
martinesko  12. 6. 2007 14:07
Matkin je zena a ja som tiez precital vela knih, ale nejako moja hlava neakceptuje u vsetkych popularnu vysoku literaturu, taku tu co citaju inteligentni ludia, nepochopil som Maleho Princa ani na dva krat a Hlava 22 ma prestala bavit v polovici
Napíš svoj komentár