Po v celku vydarenej Slovenčine som sa aj tak na anglinu dá sa povedať svedomito pripravoval. Ešte o jednej v noci som sa zobudil z celkom príjemného sna ( práve som ležal niekde na pláži a pil mlieko s kokosového orechu ), keď som sa rozhodol ešte raz si preopakovať „formal and informal letter“ – na koniec to aj bolo v teste, ale k tomu neskôr.
Ráno som opäť naklusal do školy v obleku s diplomatkou v ruke. Všetci sme maturovali na jednej chodbe, takže som si iba musel nájsť svoje meno na príslušných dverách. Medzi spolužiakmi už opäť kolovali „zaručene“ isté témy na sloh, ktorým som nevenoval pozornosť.
Celú maturitu mojej skupiny mala na starosti moja triedna. Osobne som si myslel, že nakoľko je celkom fajn baba, tak sa bude dať aj sem tam „cheatovať“. Veľmi rýchlo ma však vyviedla z omylu. Rozdala nám testy ( znova som zle vyplnil svoje osobné údaje) a začali sme.
Prvá časť bola Listening, ktorej som si bol stopercentne istý, že ju zmáknem. Veď len včera sme ho robili na kurze v Blave a bolo to vynikajúce. Škoda, že našu triednu napadla, spásonostná myšlienka nepoložiť rádio na katedru, ale na rozheganú parapetu. Samozrejme, že následne na to otvorila okno. Takže úroveň zvuku po tom čo rezonavala celá parapeta a po tom čo ho museli počuť aj vo vedľajšej budove bola v skutku na „vysokej“ úrovni. Nepočul som skoro nič. Keď sme poprosili triednu aby to rádio presunula na katedru, tak nám odvetila, že jej to tak vyhovuje. Mal som sto chutí niečo do nej hodiť.
Vynervovaný po prvej časti som sa s nádejou pustil do gramatickej časti. Tá už bola „quiet good“ a urobil som to podľa môjho názoru „very well“, ale aj tak mi to pripadalo na Bé úroveň dosť náročné.
Tretia časť bol Reading. To sa dalo, aj keď som opäť s niektorými vecami nie veľmi spokojný. Viackrát sa mi stalo, že sa mi ako správna odpoveď zdali viaceré možnosti a že som odpoveď na otázku našiel vo viacerých paragrafoch.
Z biedy ma vytrhol sloh ( chvalabohu to nebola tá spolužiakmi zaručene overená téma – reklamácia bicykla ). Napísať list priateľovi do zahraničia o tom čo mám a čo nemám rád na tom byť študentom bola malina.
Vrcholom dňa aj tak bolo sadnutie si do žuvačky v autobuse.
Ako vidíte dnes som zažil úžasný deň, takže sa ma nikto už nepýtajte na to ako som odmaturoval, pretože asi si ma potom budete musieť nájsť na ARE, alebo psychiatrií....

 Blog
Komentuj
 fotka
lochness42  28. 3. 2007 19:33
heh, ja som mal radio priamo pred sebou na katedre =o) normalne protekcne miesto. takze listening pohodicka. skor ma skoro slehlo pred pisanim slohu, ked prisiel riaditel s tym ze si mozno test zopakujeme kvoli predcasnemu uniku testov. na to som mal len jednu reakciu a aj tu som si nechal pre seba - WTF? ale co uz, daco uz bude. sloh bola jedna radost, som sa povodne obaval ze co budem pisat, ale ked som videl temu tak radost neskutocna. 180 povinnych slov som naratal v 3/4 textu dalej sa mi nechcelo pocitat. anglina bola pre mna fakt ze po obavach velmi lahka, uz len vysledky sa uvidia
 fotka
ikonka  28. 3. 2007 20:23
jeeej, ludia..sak to bolo fakt hyperlahke..

ja ze cooo? som sa bala, a nakoniec hynto..?

hahaha...radost zarucenaaaa
 fotka
majajaj  30. 3. 2007 15:09
boze

vstavat o 1 v noci

nevravim ze som sa nestresovala,to hej

ale nezobudila by som sa a necitala by som si to ani za nic
 fotka
domka2  30. 3. 2007 19:05
ten "lisning" to bola katastrofa...na beznych hodkach aj som vacsinu skoro vzdy rozumela ale teraz som bola uplne "konfjust"...a z toho tretieho som pri prvom prehrati pocula len "piano bar" ...dalsia cast bola zvladnutelna..aspon myslim..ale teta bety mi bola vrcholne neympaticka a gabriella tiez...chvalabohu to mame za sebou
Napíš svoj komentár