Tento blog píšem v noci na mobile, tak asi sa nebude čítať dobre, budú tam chyby a pod. Ale mam pocit ze sa zbláznim, takže musím písať. 




Ako som dopustila aby toto bol môj život? 

Zobudiť sa ráno sa zdá ako ta najťažšia vec na svete. Keď spím, nemusím čeliť realite. Nemusím riešiť problémy, nemusím sa pozrieť do zrkadla na to, čo som dopustila aby sa stalo. 

Lenze zaspať je tiež komplikované. Sú takmer tri hodiny ráno a ja zajtra znova nepôjdem do školy. Nikdy som to nechcela flakat, nikdy som nebola ten typ. Ale nevladzem tam ist. Nejde ani tak o tie úbohé dve hodiny spánku, ako o to, ze ma vyčerpáva byt medzi nimi a hrať sa na úsmevy keď by som si najradšej na hlavu dala krabicu aby nikto nemusel vidieť moju skaredu tvar. 

Nemam nikoho koho by som z tohto obvinila. Je to moja zásluha. Ja som to nechala zájsť takto ďaleko, ja som si neuvedomila ze musím zakročiť a pracovať usilovnejsie, aby som sa nevrátila znova o krok späť. 

Moje kilá dole sú späť. Aj s úrokmi. A šlo to všetko tak krásne. Nemôžem sa pozrieť do zrkadla, nemôžem ísť von medzi ľudí, mam len jedny rifle, ktoré sú mi dobré. 

Znova neviem čítať a sústrediť sa. Pritom som bola vždy dobrá, vzdy ma to bavilo. Vždy som na seba mala vysoké nároky a túžila som byť vzdelanou. 

Ako som mohla toto dopustiť Birdz? Ako som si mohla toto zas spraviť keď som vedela, aké sú tieto depresívne epizódy hnusné? 

Prepáč Birdz, ak si zo mňa znechutený a príde ti to tak, že sa lutujem. Možno. 

Ale toto je moja prvá pomoc, toto teraz cítim. 

Prepáč,  Birdz. 

Za negatívne emócie. 

 Blog
Komentuj
 fotka
torpedo08  11. 10. 2018 07:59
Mrzi ma ze ti hlava toto robi poznam to velmi dobre cely zivot kvoli tomu ze mi hlava brani zit vlastne iba prezivam a tak je asi blbe ked ti zrovna ja napisem ze to je cele blbost len tvoja hlava ti kaze sa citit skaredou no ale musim lebo je to tak
 fotka
tomtoylc  11. 10. 2018 08:02
hlavu hore ... každy sklame raz seba a aj niekoho ineho, ja som to tiež ťažko niesol (v oboch pripadoch) ale prežil som vyrovnal sa s tým a znova žijem, a hlavne napredujem
... určite sa to podarí aj tebe
 fotka
surfrock89  11. 10. 2018 08:07
ja som trpel tazkymi depresiami niekolko rokov..nestastie je len myslienka..uvedomil som si,ze sa zameriavam na buducnost,z toho som mal tie depky..teraz viem,ze kazdy pritomny okamih je ten najlepsi
 fotka
riddler  11. 10. 2018 09:26
Podobné otázky sa niekedy pýtam aj ja- ako si toto mohol dopustiť? No sú to také otázky bez odpovedí, a priepasti, čo už nepremostím.
 fotka
mielikki  11. 10. 2018 11:42
Mala som to tu otvorené od rána a rozmýšľala som, čo napísať, aby to nevyznelo ako klišé životné múdro, čo ti aj tak nepomôže, či niečo na ten spôsob. Lebo môžem mať predstavu, čo prežívaš, ale nikdy to nebudem vedieť presne a nechcem omylom uškodiť niečím, čo by bolo myslené v dobrom (chápeš, trebárs také tie veci ohľadom pozitívneho vnímania samej seba a podobne, lebo ak by to bolo také jednoduché ako zmačknúť nejaký vypínač v hlave a nebol to taký zdĺhavý a náročný proces , aký v skutočnosti je, netrpelo by predsa toľko ľudí). A možno aj príklad v zátvorke je v tvojom prípade odveci, neviem.

Len bľabocem, hoci jediné, čo som vlastne chcela napísať, je "veľa šťastia a držím palce, aby bolo lepšie"
 fotka
naturalis  11. 10. 2018 13:35
"Nemam nikoho koho by som z tohto obvinila. Je to moja zásluha. Ja som to nechala zájsť takto ďaleko, ja som si neuvedomila ze musím zakročiť a pracovať usilovnejsie, aby som sa nevrátila znova o krok späť." - V tomto je tak veľa pravdy, avšak teraz je načase, aby si si to otočila a povedala, že ty si tým človekom, ktorý keď bude pracovať na sebe, tak nielenže bude tam, kde predtým, ale bude oveľa ďalej.
Je mi tak smutno, keď takéto riadky čítam od človeka, ako si ty. Si krásna, šikovná, mladá baba, ktorá by mala byť ultra mega sebavedomá, a ne aby si nosila škatuľu na hlave.

Môžeš v živote toho veľa dosiahnuť a úprimne si/ti želám, aby si porazila všetkých démonov, ktorých v hlave máš, aby si sa dostala na medicínu, dokončila ju a pomáhala ľuďom, ktorí sa možno rovnako hľadajú, ako práve aj ty.

Ani neviem, či môj komentár dáva nejaký zmysel, asi nedáva... len som chcela napísať, že ti veľmi držím prsty a keby som ti mohla akokoľvek pomôcť, tak mi daj vedieť. Drž sa, Dorot
 fotka
motherofrussia  11. 10. 2018 15:24
@torpedo08 Ja viem, že je to len v hlave, niekedy sa naopak cítim strašne sebavedomo a pekne. Musím pracovať aby bolo viac takých myšlienok. A to prežívanie tiež poznám, je to odporný pocit. Treba to vziať do vlastných rúk pekne všetko a nezlaknúť sa zlyhania...Toto hovorím múdro ale ja ešte budem plakať.

@Tomtoylc Gratulujem, musí to byť skvelý pocit vedieť, že si to zvládol. Snáď ti ten bojovný duch zostane čo najdlhšie.

@Surfrock89 Vidíš, vďaka za pripomenutie, toto som si ani moc neuvedomila. Sústredím sa na to, aby som v budúcnosti nezlyhala a bojím sa jej, lebo mám sen a neviem, čo budem robiť keď to nedám. A tiež dosť ľpiem na minulosti, hľadám chyby, vyťahujem nezmysly a pod. Ale vďaka za pripomenutie, aj na tomto musím popracovať.

@mielikki Ďakujem ti, si zlatá. Mne v týchto situáciach len tak niečo nepomôže, to máš pravdu, ale keď si dá človek s pozitívnym komentárom záležať a je naladený na podobnej vlnovej dĺžke, tak to pomôže, takže ďakujem moc.

a @naturalis Ty si úžasné stvorenie. Dosť si ma namotivovala, potrebovala som trochu nakopnúť. ďakujem za komplimenty a vieru vo mňa - tú si veľmi cením. Tvoj komentár dáva zmysel a pomohol, drž sa ja ty.
 fotka
antifunebracka  11. 10. 2018 16:20
To je úplne v poho a normálne, že to máš. Klasická depresívna epizóda, ktorá skrátka občas musí prísť, aby ti potom zas bolo lepšie. Vnímaj to len ako nutné zlo, ako krámy či vŕtanie zuba.

Každopádne ak chceš recept na lepší život, poviem ti jediné: Ak chceš byť v živote šťastná, dovoľ si občas zlyhať
To je všetko.
 fotka
vreskot000  11. 10. 2018 20:19
@antifunebracka Celkom pekne si to napisal
10 
 fotka
lenkaska1  11. 10. 2018 20:56
Tiež som mala také obdobia :/ a aj teraz ma to občas prepadne.. ale čím som staršia tak tým menej často ich mávam chvalabohu
11 
 fotka
motherofrussia  11. 10. 2018 23:39
@antifunebracka
Ďakujem za komentár na zamyslenie. A trafil si klinec po hlavičke, mám dosť problém s perfekcionizmom a snažím sa to riešiť. Ako vidím, je to dosť urgentné.
A hej, bola to len epizóda, momentálne sa cítim už o dosť lepšie.
12 
 fotka
pubertslatinocelny  12. 10. 2018 02:16
@11 nevedel som vcera, co napisat, tak som len klikol "smutne", ale som velice rad, ze ti je uz lepsie
13 
 fotka
antifunebracka  12. 10. 2018 15:48
Vidíš, Funeb vždy vie, jak to chodí v živote
@pubertslatinocelny Lol to tvoje subtílne tagovanie 11 všade
@vreskot000 Vďaka, bratku.
14 
 fotka
pubertslatinocelny  12. 10. 2018 15:55
@antifunebracka jj, tiež mi to potom napadlo, ale akože chcel som reagovať na oznam z 11. komentu, že je jej lepšie. Až potom mi doplo, že aj bez toho by to fungovalo
15 
 fotka
antifunebracka  12. 10. 2018 16:28
@pubertslatinocelny No lenže celkovo ťa veľmi často vidim tagovať práve 11. koment všelikde... vyvolávaš démona priamo nám pod nosom!
16 
 fotka
pubertslatinocelny  12. 10. 2018 16:34
@antifunebracka guilty as charged
17 
 fotka
purenarcissism  14. 10. 2018 16:20
no jo...ja len ze...chapem, neospravedlnuj sa...raz dole, raz hore, zase pojdes hore urco
Napíš svoj komentár