Pri predchádzajúcom blogu som prišiel na ďalší problém nášho bývania. Voda. Bývam na 7 poschodí a voda je tu teda des. V noci veľmi slabo až vôbec nejde. Je mi to neskutočnou záhadou a dokonca trojitou.

Prvá záhada spočíva vo výške. Ak ja na siedmom poschodí mám tak slabý tlak, ako je to riešené u stavieb ktoré sú ešte vyššie? Veď ani ja nebývam na najvyššom poschodí a aj napriek vzdušnému a nerušnému výhľadu ani v najvyššej budove. A keď mne nejde od cca pol dvanástej v noci do takej pol piatej, a susedky nado mnou už aj o pol jedenástej či jedenástej majú po vode, ako sú na tom ľudia v paneláku s 12 poschodiami? A to nespomínam ešte vyššie budovy, ktoré možno majú aj prestupné zásobníky. I keď u nás o tom pochybujem, že naše mrakodrapy, akým je NBS, niečo také majú.

Druhá záhada spočíva v čase. Očakával by som, že cez deň je väčší odber vody. No cez deň ide krásne, okrem rána (6:30 – 8:00) kedy sa všetci umývajú a dá sa to chápať. Ale prečo nejde vtedy, keď všetci spia? Mi to príde akoby šla spinkať aj vodička. A naštve ma to vždy, keď uťahaný prídem v noci takmer o polnoci domov, a nemám ako zo seba zmyť prach z ciest ďaľekých, poprípade pach z fritéz reštauračných a nič.

To že by chceli šetriť a nepúšťajú sa mi nezdá. Veď to nie je fontána. A ak chcú ochrániť pred potopou zo spania, pravdou je presný opak. Si spomínam keď nadomnou bývala tanečnica z pánskeho klubu. V noci prišla domov, začala si napúšťať vodu a keďže nešla, tak na to hodila bobika (nebol to jej byt, ale jej šéfa) a šla spať. Ráno susedia podomnou ma budia, že ich vytápam. Tá voda preskočila môj byt a bol som v suchu, ale susedia plávali dokonale.

Tak prečo v noci netečie? Púšťať ju nemá kto, takže tlak by mal byť silnejší ako cez deň (logicky). Ale ono netečie a netečie.

A poslednou záhadou mojej vody je v teplote. Niekedy je úplne na teplej a ide mi vlažná, a inokedy mám páčku na studenej, takmer a ide vrelá. No to by nevadilo, keby mi to robilo občas. Ale počas 8 minút potrebných na osprchovanie mi to skáče hore dole a raz ma studí a raz oparuje, zo zmenou raz za 5 sekúnd. Inokedy ide plynulá teplota. No toto sa ešte dá zvaliť na rannú a večernú „rush hour“ kedy sú vo vani všetci a tlak si robí, čo chce. Ale čo to predtým?

Vaše kuriatko strapaté
Morbidus Technikus

Ps: prečítajte si aj môj druhý dnešný blog prosím, aby nezanikol v tieni tohto novšieho.

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
rebell  26. 3. 2009 22:01
Tak to mas trapenie
Napíš svoj komentár