Neverím v reinkarnáciu. Napriek tomu sa snažím zistiť, prečo som zrazu motýľom.

Sedím na kvete. Fúka vietor, kvet sa začal nakláňať. „Nie, spadnem,“ ihneď mi prebehlo mysľou (pokiaľ motýle nejakú majú).

Zoskočím na pevnú zem. Tam to bude bezpečnejšie. Ale kvet je privysoký, zabijem sa. Neodvážim sa skočiť, mám priveľký strach zo smrti.

V tom som si spomenula, že motýle majú predsa krídla – vedia lietať. Lenže ja lietať neviem. Veď ľudia predsa nelietajú. No teraz už nie som človekom, som motýľom. Motýľom, ktorý nevie lietať.

Teraz tu nie je nik, kto by mi dával rady. Som na to sama, aby som sa to naučila. Musím si veriť. Avšak ma premáha strach, taký obrovský, strach s obrovitánskym S. Bojím sa, čo keď zomriem?

Vietor začal fúkať o čosi intenzívnejšie. Dokonca tak intenzívne, že margaréta, na ktorej som sedela, sa zlomila a jej biele lupienky sa dotkli zeme.
Vyletela som do vzduchu, inštinktívne...
Lietam. Nádhera. Chcem byť motýľom už navždy...

„Vstávaj, už je sedem.“
Táto veta mi však nejako nepasovala do príbehu...

 Blog
Komentuj
 fotka
markonix  27. 10. 2006 14:46
mne sa tvoje blogy strašne páčia
 fotka
antiny  27. 10. 2006 20:26
niekedy je prebudenie príjemné

(v prípade nočnej mory)
 fotka
c3  27. 10. 2006 21:25
dieta zlate ako to ty robis ze ti to tak krasne pise???uxvatila si ma.zasa....
 fotka
nocna_mura  1. 11. 2006 10:35
bud pozdravena, mon! pekne. herecka, spisovatelka, psychologicka,..., uz by si si mala vybrat, nemozes robit vsetko. ha a uz ma tu aj niekto spomina (ze nocna mora), som sa musela zasmiat..ta fotka je super (aj ked na moju nema), kto ta to vlastne fotil? inak, smiechotvorne, ze si si tu dala rovnake prispevky (ci ako to mam nazvat) ako na praktickom potoku, ale komentuju to uplne ini ludia...nevies, aky najdlhsi ten prispevok v blogu moze byt, lebo ja uz som mala napad na celkom dobry pribeh, ale sa mi to samozrejme nechcelo pisat, no mozno by som to aj napisala, lenze to by bolo dost dlhe a ak by sa mi to nezmestilo do jedneho, tak to potom nechcem mat take rozdelene (chapes to, co som napisala, lebo mne to po druhom precitani znie nejako divne slight_smile: no nic, tak sa mozno raz ludia dockaju, ze aj v mojom blogu si budu moct nieco precitat, ale na to sa musim fakt velmi odhodlat...a dobre vidim, ze ma nemas medzi priatelmi? ts, ale dobre, kedze som uz dospely krestan, tak ti odpustam, lebo verim, ze to urcite skoro napravis...a ten utecenec, aky vtipny, ale nejaky ukecany prilis, to sa mi az tak nepaci, ale aj tak skoda..dokelu, ale sa vzdy musi stat nieco komicke, ked ja tam nie som, zakon schvalnosti! a co by som ti este napisala, aby to bol najdlhsi komentar vobec, ja viem, ze by som mala asi komentovat hlavne pribeh, no ale mi neda, ked tolko veci mi zrazu teraz napada a keby som to teraz nenapisala, tak ohladom mojej zle pamati by som na to neskor urcite zabudla a to by nebolo dobre, no nie? no ano...a ake drze, ze mi na super hudbe nikto neodpise, zase tam bude moj prispevok svietit ako prvy do neviemkedy...no uz hadam fakt budem koncit, tak ti prajem pekny zvysok "prazdnin", poriadne si spomen na vsetkych zosnulych aj svatych! s Bohom!
 fotka
nocna_mura  1. 11. 2006 10:49
jej a prave som zistila, ze uz konecne vysiela tv ruza!!!!! sice len programova struktura vysielania, ale aj tak!!! po rokoch cakania sme sa konecne dockali!!! ide aj vam? a teraz som si vsimla, ze uxvatila, no ostre, fakt...a uz mi konecne zobrazuje tie blogy na rimmeli, ale vcera mi ruletu stastia ani za svet nechcelo zobrazit, tak som si ani netocila, no chapes? vadne
Napíš svoj komentár