Na začiatku polroka som si povedala: „Múdrosť neubližuj mi.“ Pomohlo. Poháňa ma sprostosť!

1.týždeň :
"Tak ako by sme mali vykročiť do Nového roka tou správnou nohou, mali by sme ňou vykročiť aj do druhého polroka." / Hovorí sa vraj tak ako na nový rok, tak po celý rok. No ak je to naozaj tak, budem asi zaspávať do školy každý deň.
Utorok - Dneska bol plodný deň. Hlavne hodina hospodárskej geografie. Najprv I.B nevedela kto je Winston Churchill - Už vie. PaeDr. XY nám to prezradil a k tomu pridal "zopár" pätiek. Prvý deň v novom polroku a ja mám už štyri. Možno trhnem rekord.
Piatok - Písali sa slovíčka z angličtiny. Žiadna sláva, ale aspoň sme sa pobavili. Spolužiak napísal preklad slovesa odmietnuť ako "No, thanks."
2. týždeň :
Pondelok - Mení sa rozvrh, mení sa nám triedna, menia sa nám niektorý učitelia. Nechcem vedieť ako veľmi strašné to bude.
3. týždeň :
Pondelok - Nikdy som si nemyslela, že dokážem improvizovať na písomke z literatúry. No ja som to dokázala. Už si len počkať ako dopadla.
Utorok - Perlička dňa padla na hodine slovenčiny, keď prišiel do triedy školník vraj kde máme hodiny, chce na nich nastaviť čas. Dočkal sa len odpovede: "Nemáme, my sa učíme podľa slnka."
Piatok - Dve hodiny týždenne HOG, tri hodiny BIO a dve hodiny TŠV s rovnakým učiteľom. Už teraz sa "teším" na tú srandu. Asi zvážim zmenenie každodennej odpovede na otázku "Čo bolo v škole?" z: "Nič." na: "Tri päťky.".
4. týždeň:
Streda - Keď som si myslela, že rozvrh už horší byť nemôže tak som sa pekne mýlila. Áno, jednoznačne môže!
6. týždeň:
Utorok - Prvá jednotka z HOG za tento polrok. No, ale treba uznať, že medzi tými 15-timi päťkami sa veruže vyníma.
7. týždeň:
Štvrtok – Práve som sa dozvedela, že píšeme zajtra písomku z občianskej. To je ale škoda, že zrovna môj zošit má to šťastie byť v škole aj s ostatnými poznámkami. Je to radosť.
8. týždeň:
Štvrtok - „Slečny z predposlednej lavice sa dosmejú a pôjdu nám ukázať svoje vedomosti.“ A tak sme ukázali. Z biológie to bude znovu za päť.
10. týždeň:
Utorok – Kreatívna stránka triedy vymýšľala mottá pre video o škole. U mňa jednoznačne vyhralo „Som dutý ale prezutý.“
Streda – 3 ekonomiky za deň? Ale veď prečo nie!
12. týždeň:
Piatok – Dnes sa natáčalo video. Takéto voľné dni by som prijala aj päťkrát do týždňa
13. týždeň:
Pondelok – To je veru smutné, že už je koniec roka ale tých opravovaných známok v klasifikačnom nepribúda. Lenivosť je zlá vlastnosť. :/
Piatok – Ževraj som mala doniesť seminárku z geografie. Čo už. Nechcem päťku zadarmo?
15. týždeň:
Pred tou klasifikačnou by to asi len trebalo trochu poopravovať tie známky konečne. Zase raz na poslednú chvíľu a ešte by som sa aj sťažovať išla keď si za to môžem sama..

Čas beží, zážitky plynú a roky mladosti sa rýchlo minú… A tak rýchlo ubehol aj môj prvý rok na strednej škole. A čo som sa v nej vlastne naučila? Že poznáme tri druhy nevedomosti: keď sa nevie nič, keď sa vie niečo iné, než treba vedieť a keď sa nevie dobre, čo sa vie.

 Denník
Komentuj
Napíš svoj komentár