2.týždeň – Po týždni triednických hodín sa pomaly začína učiť aj keď je to zväčša iba opakovanie z 9. ročníka. Učitelia si myslia, že to vieme, my im odpovedáme že to nevieme a ani sme sa to neučili. Oni sú na oblátku zhrození. Vraj čo vieme? Asi nič.
3.týždeň – Profesori pritvrdzujú a začínajú skúšať. Za obeť padajú prvé päťky. Nikomu sa nechce učiť. Veď to sa do polroka opraví.
4.týždeň – Vety typu „Keby debilita kvitla, z tejto triedy by bola gecemánska záhrada.“ a „Slečna bolo to krásne, bolo toho moc. Je to za päť.“ začínam brať ako rutinu. Prečo som ja vôbec išla na hospodársku školu?! Nech. Aspoň je sranda.
5.týždeň – Občianska náuka – Podstata a vývin ľudskej psychiky. Za päť. Jo, je to tam.
6.týždeň – Ekonomika, tovaroznalectvo, angličtina, nemčina, slovenčina a literatúra.... Kto sa to má všetko stihnúť naučiť? Moja každodenná nočná mora je, že ma niekto vyvolá odpovedať.
7.týždeň - „***********, odpovedať.“ Štvorka z API. Peckáá. Ako som len mohla povedať že do harddisku patria vstupné, výstupné a vstupno-výstupné zariadenia? Panebože to som až taká blbá?
8.týždeň – Prečo som ja radšej nešla za kaderníčku?
10.týždeň – Naučiť sa šesť strán formátu A4 zo slohových štýlov, jazykových štýlov zo slovenčiny. Naučiť sa o Samovi Chalúpkovi, o Jánovi Bottovi, o volakom Gumolínovi nemenovanom, kompozíciu Mor ho!, kompozíciu Smrť Janošíková. Why not? Čo som komu urobila? Snáď to bude trojka.
11.týždeň – Stihli sme napísať zo päť písomiek a ja si pozrieť svoje známky na internete. Prežila som infarkt. Ten hurikán čo bol na Filipínach sa asi prehnal aj cez moje známky. Musím si ich opraviť. Idem sa učiť. FAKT sa idem učiť! (a po piatich minútach pozerania do zošita som zaspala v posteli). Never mind.
12.týždeň – Pozerám sa na minulotýždňovú písomku zo slovenčiny. Štvorka. Spolu - sediaca mala päťku. A že opravujem si známky. Takýmto štýlom ma aj vyhodia zo školy.
13.týždeň – Rozvrh ktorý vyzerá na pohľad tak nevinne je zrazu mojím úhlavným nepriateľom a dni letia rýchlosťou blesku.
14.týždeň – To už je december?
16.týždeň – Je posledný týždeň pred prázdninami, neučí sa ešte Vianočná akadémia a začne sa vytúžene voľno.
19.týždeň - Normálne mám pocit že som po prázdninách prišla do školy ešte viac vymletá ako na začiatku roka.
21.týždeň – Finišuje sa s písomkami, odpoveďami, uzatvárajú sa známky. Kto si všetko nechal na posledné týždne mal čo robiť Niektorý sú zo známkami spokojní, iní zasa nie. Treba sa poučiť zo starého známeho – Nič si nenechávaj na poslednú chvíľu. - a ísť ďalej.

„Ak pochopíš lekcie života, bude sa ti dariť. Ak nie, život sa bude s tebou ďalej pohrávať.“ (Robert Kiysaki)

A čo som pochopila ja? Že sa musím naučiť prispôsobovať novým veciam v živote tak, ako som si musela zvyknúť na nový kolotoč školských povinnosti.




Pozn. vyhviezdičkovaná časť má byť moje meno

 Denník
Komentuj
 fotka
avieabbey  2. 2. 2014 20:12
momentálne si ma k niečomu inšpirovala Dakujem
 fotka
momina223  2. 2. 2014 20:51
@avieabbey bolo mi potešením Nemáš začo
 fotka
doyouhearme  3. 2. 2014 10:07
aka to je hospodarska skola?
 fotka
momina223  3. 2. 2014 12:43
@doyouhearme obchodná akadémia ono to je ekonomická škola ale aj hospodárska
Napíš svoj komentár