Večer som si do rúk zobrala fotoalbum a pospomínala som si na staré časy.Pozerala som sa na Riškove fotky z detstva,našu prvú spoločnú fotku a na hromadu rodinných fotiek.Bolo mi strašne smutno,položila som si ruky na bruško a pokúšala som sa odpočinúť si.Keď mi to nešlo ani po hodine,rozhodla som sa,že si urobím čaj.Zapla som si telku a vyložila nohy na stoličku.Bolo mi tak príjemne a pohodlne,že som tam aj zaspala ako bábo.

O deviatej ráno ma zobudil telefón.Presne som vedela,že má čaká správa z nemocnice,ale popravde som to ani nechcela zodvihnúť.No musela som to urobiť.

- "Prosím?"opýtala som sa trasúcim sa hlasom.
- "Pani Komanická pri telefóne?"
- "Áno,ja som to.Čo je s mojím manželom?"
- "Váš manžel tú operáciu prežil."
- "Ďakujem vám,ďakujem.Kedy za ním budem môcť zájsť,pán doktor,potešili ste ma.",bola to prvá a asi aj posledná dobrá správa,lebo som cítila niečo zlé v lekárovom hlase.
- "To,kedy ho budete môcť navštíviť ešte musíme prebrať.A aj tie ďalšie veci s jeho stavom spojené.Prosím vás,nechcem vám to oznámiť cez telefón,príďte do mojej kancelárie o jedenástej.Budem vás čakať.Dopočutia."
- "Prídem,pán doktor.Dopočutia."

Vedela som,že niečo nebude v poriadku.Ja som to tušila.Dôležité však je,že tú operáciu prežil.To je viac ako iba dobré.Čokoľvek mi lekár povie,musím byť silná.

- "Dobrý deň,pani Komanická.Prosím vstúpte."povedal a otvoril mi dvere lekár.
- "Dobrý deň aj vám.Prosím váš,čo je vo veci.Viete,ako vidíte,som tehotná a v poslednom čase som iba nervózna ohľadom zdravotných ťažkostí môjho manžela.Takže vás prosím,povedzte mi celú pravdu."
- "Samozrejme,je to moja povinnosť a vzhľadom na to,že ste tehotná,musím vhodne vyberať slová,lebo to,čo vám poviem teraz asi zmení váš život."
- "Nech je to čokoľvek,musím to vedieť."
- "Nebude to pre mňa ľahké a pre vás už vôbec nie.Ste pripravená?"
- "Áno." dopovedala som to so strašnou hrčou v hrdle,išlo mi do plaču,ale musela som byť silná.

Tíško som čakala len na jediné.Na to,aby ma lekár už konečne oboznámil so všetkým ,čo môjmu milovanému Riškovi skutočne je.

NASLEDUJÚCA ČASŤ ----->

 Blog
Komentuj
 fotka
kathussqa  5. 5. 2010 18:12
už chcem ďalší dieeel
 fotka
natuska6262  5. 5. 2010 20:22
no tak takto nas nechavat v napati ,to nie je od teba pekne uzasna cast ...
 fotka
athelasil  14. 5. 2010 10:52
moj tip je ze mu nejako zasiahli tu cast mozgu kde je pamat...
Napíš svoj komentár