Chcela by som už konečne vedieť sťahovať filmy. Teda nie, inak! Chcela by som vedieť nájsť na ne linky. Lebo môj gúgl je určite začarovaný a preto musím s takými hovadinami stále dookola otravovať Martina.

Ale poviem vám, keď už ten film máte stiahnutý a dokonca odsledovaný, svet je hneď krajší. A vy máte pokoj na duši. Aspoň pokiaľ si neuvedomíte, že by ste si radi pozreli niečo iné. U mňa to potom znamená 5 minút nervov s gúglom a škemranie na skype.

Dnes som pozerala Odviate vetrom. Nestarnúcu klasiku a romantiku jak prasa. Ale viete čo, aspoň jednu vec mi ten film dal. Okrem toho, že sa zasa budem dva týždne dostávať zo zamilovanosti k Rhettovi, uvedomila som si, ako rýchlo sa môže perfektný svet zmeniť na popol. V stotine sekundy sa všetko rozpadne ako domček z kariet a nezostane kameň na kameni, nič, na čom by ste mohli zasa stavať.

Narážam na krutú občiansku vojnu Juhu proti Severu (alebo Severu proti Juhu) a na jej následky práve pre porazený Juh. Jasné, koledovali si o to. Jasné, tak trochu si to aj zaslúžili. Ale mala som slzy v očiach (značne spôsobené presladeným príbehom a samým "Oh, Rhett!" a "Oh, Scarlett!") pri verných obrazoch zdevastovaného Juhu. Toto je vojna, je krutá a zlá a najviac si ju odnesú tie najkrajšie veci, tie najkrajšie miesta a najkrajší ľudia.

Nebudem moralizovať. Že vojna je zlá a ľudia sú blázni, keď hľadajú zámienky na ňu v úplných maličkostiach. Že sa hádajú pre sprostosti a bezdôvodne urážajú. Načo plytvať písmenami. Nie, chcela by som písať práve o tých krásach. O tej prosperite. O nekonečných bavlníkových plantážach a taftových sukniach s miliónmi spodničiek.

Vtedy bolo všetko iné, jednoduchšie. Život bol pomalší, pokojnejší. Ak ste mali šťastie a patrili k tým privilegovaným, navyše k nežnejšiemu pohlaviu, nemuseli ste sa trápiť prakticky ničím. Iba tým, ako si nájsť čo najkrajšieho a najbohatšieho ženícha a nezabudli odpadnúť pri jeho vášnivých bozkoch.

A muži vtedy boli gentlemani slovo "česť" používali takmer v každej vete. Hm, mám taký nezbedný úsmev na tvári, keď si to predstavím.

Asi majú pravdu tí, čo si myslia, že som sa mala narodiť pred dvesto rokmi. A možno mám zasa pravdu ja. A raz sa zobudím a svet bude zasa taký, ako kedysi.

 Blog
Komentuj
 fotka
mizuno16  24. 8. 2010 20:48
Možno sa raz dočkáš
 fotka
mizuno16  24. 8. 2010 20:49
Alebo si nájdi nejakú hlavnú úlohu v historicko-romantickom veľkofilme
 fotka
ikuto  24. 8. 2010 21:10
to by som bral aj ja , dnes gentlemani niesú v móde... :/
 fotka
najhappy  24. 8. 2010 22:18
pekne a ta ucta a pokora je dnes potrebna ako soľ. verim, ze to este pride
 fotka
elwinko  24. 8. 2010 22:41
Dnes nám toho chýba oveľa viac.
 fotka
lopka1313  24. 8. 2010 23:40
zaregistruj sa na cucaj(bodka)sk... asi im robim neplatenu reklamu, ale ja mam vsetky filmy odtial...
 fotka
whatsername8  25. 8. 2010 20:41
nadherny blog....taky...že som si zacestovala v čase. mimochodom-môj google je tiež začarovany. a Erikov tiež, lebo vždy stiahne film v angličtine...preto si filmy kupujem, alebo ich proste nesledujem
Napíš svoj komentár