Ľadový dotyk ma najprv zabolel. Akoby mi do chodidla vrazili nôž. Do druhého tiež. Len použili väčší nôž. Bodnutia nepovoľovali ani po viacerých krokoch. Chodidlá mi očerveneli. Akoby som naozaj krvácala.

Na konci chodníka som už našťastie necítila nič. Iba tú nutkavú potrebu. Ale ešte chvíľku vydržím, netreba sa ponáhľať. Bol hneď za mnou, ale kráčal potichšie. On zrejme nemusel bojovať s odmŕzajúcimi vankúšikmi.

Chodník sa šmýkal, keď som sa mu otočila tvárou. Vyzeral dosť vyplašený. Ale, možno, a možno aj určite, vzrušený. Bol komplet oblečený, narozdiel odo mňa. A predsa to bol on, kto sa triasol, nie ja. Po tých nekonečných kilometroch chodníka som chlad už naozaj nevnímala. Len som to strašne chcela. Už aby som to urobila.

Už - už aby to bolo.

Povedala som mu, čo sa chystám urobiť. Ak chce, môže zostať. Ak nechce, môže odísť. Aj tak som vedela, že zostane. Aj zostal. Trošku zvráteností nikomu neuškodí.

Čupla som si. Pravá polka sa mi otrela o zasnežený záhon. Roztiahla som kolená od seba. A nechala tomu voľný priechod.

Cítila som sa s každou kvapkou lepšie a lepšie. Spomedzi mojich stehien stúpala para. Pozoroval ma s otvorenými ústami a vypleštenými očami.

A ja som zatiaľ pokojne cikala do kopy snehu.

 Blog
Komentuj
 fotka
whatsername8  15. 12. 2010 11:49
prečitala som si to dvakrat, je to tak milo zvratene
 fotka
stenatko  15. 12. 2010 15:24
Narozdiel od iných poviedok s ,kvalitným zvratom situácie´ sa táto podarila
Napíš svoj komentár